Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά τα "χημικά του Άσαντ" η βορειοκορεατική εκδοχή του "Καλημέρα Ζωή"

Μετά τα "χημικά του Άσαντ" η βορειοκορεατική εκδοχή του "Καλημέρα Ζωή"

Κατακλείστηκαν τη βδομάδα που μας πέρασε τα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ της "λεύτερης" Ελλάδας με μια υποτιθέμενη "είδηση" από τη Βόρεια Κορέα. Ο θρύλος λοιπόν σε γενικές γραμμές λέει ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτέλεσε την πρώην σύντροφό του και μέλη της κρατικής ορχήστρας στην οποία συμμετείχε επειδή γύρισαν ταινιά πορνό και την πωλούσαν!

Πέρα από το παραπάνω βασικό σενάριο εξιστορούνται πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους της "εκτέλεσης" και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
  
Οι λεπτομέρειες που εξιστορούνται στα σάιτ είναι υπόπτως πολλές αν συνυπολογίσουμε ότι ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες αν η Β. Κορέα διαθέτει πράγματι πυρηνικά όπλα ή μπλοφάρει, εκτός του ότι αυτές προέρχονται από ανώνυμες πηγές και... φήμες!

Ας δούμε όμως τι τάισαν το κοινό τους τα ελληνικά "ειδησεογραφικά" σάιτ. Για να έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση ξεκινάμε από το ΑΘΛΗΤΙΚΟ σάιτ gazzeta.gr που αντέγραψε από το "έγκυρο" ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (οι επισημάνσεις δικές μας):
Νοτιοκορεατική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο μυστικοπαθής ηγέτης επέβαλε την ποινή του θανάτου σε αρκετούς μουσικούς κορυφαίας ορχήστρας στη χώρα. [...] «Εκτελέστηκαν με πολυβόλα, ενώ τα βασικά μέλη των Unhasu Orchestra, Wangjaesan Light Band και Moranbong Band, καθώς μέλη των οικογενειών των θυμάτων παρακολουθούσαν», είπε ανώνυμη πηγή.
Οι ίδιες ανώνυμες πηγές είναι καλά πληροφορημένες όχι μόνο για τα γκομενικά του Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά και για την... προσωπική άποψη που είχε ο μακαρίτης πατέρας του, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, που διαφωνούσε -λέει- με τη σχέση του υιού του με την αρτίστα που μετέπειτα "εκτέλεσε". Αντιγράφουμε από το Έθνος:

Είχαν επίσημο δεσμό για αρκετό καιρό ώσπου ο πατέρας του Ουν, ο πρώην ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτή τη σχέση. Ο Ουν, μετά το χωρισμό του από τη Σονγκ Γολ, παντρεύτηκε μια γυναίκα από την ίδια ορχήστρα. Ορισμένες φήμες(σ.σ: τις οποίες όμως δεν έχουμε πρόβλημα να τις παρουσιάζουμε μαζί με την ειδησεογραφία)που επικαλείται η νοτιοκορεατική εφημερίδα, ήθελαν το ζευγάρι να εξακολουθεί να διατηρεί παράνομο δεσμό ακόμα και μετά το γάμο του νεαρού ηγέτη. 
Πιο καλά πληροφορημένο το ΒΗΜΑ μας διαφωτίζει ότι... ΜΑΛΛΟΝ η κακούργα νυν γυναίκα του Κιμ Γιονγκ Ουν τα έφαγε τα παιδιά:
Εμπλεκόμενη στις δολοφονίες φέρεται να είναι η Ρι Σο Γιου, νυν σύζυγος του ηγέτη, και επίσης πρώην μέλος του συγκροτήματος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι η Σο Γιου ευθύνεται για την τραγωδία. 
Συνεχίζοντας με τα ατράνταχτα στοιχεία που δένουν την είδηση:
Φημολογείται επίσης ότι ο βορειοκορεάτης δικτάτορας παρευρέθηκε λίγες ημέρες πριν από την τραγική εκτέλεση σε συναυλία που έδωσε το συγκρότημα της αγαπημένης του, στην Πιονγιάνγκ.
Το "προοδευτικό" tvxs επιβεβαιώνει ότι (ίσως) έβαλε το χέρι της η νυν σύντροφος του Κιμ Γιονγκ Ουν, μέσω μιας συνέντευξης του Toshimitsu Shigemura, πανεπιστημιακού καθηγητή στο Τόκυο, στην Daily Telegraph (σαν να λέμε ότι λέει τη γνώμη του για το Ιράν πανεπιστημιακός στο Τελ Αβίβ στους New York Times)
Ο καθηγητής Shigemura θεωρεί ότι είτε πίσω από τις εκτελέσεις κρύβονται πολιτικές αιτίεςείτε η σύζυγος του Κιμ, που κάποτε ήταν μέλος στο ίδιο συγκρότημα, έβαλε το χέρι της. 
Στο NEWS247 πληροφορούμαστε για το... επιχειρηματικό πνεύμα των "εκτελεσμένων" (μάλλον γι' αυτό τους "εκτέλεσαν")
Όσοι εκτελέστηκαν, κατηγορήθηκαν από το καθεστώς ότι είχαν κινηματογραφήσει τους εαυτούς τους την ώρα που έκαναν σεξ, και έστειλαν τα βίντεο στις αγορές του εξωτερικού
Όταν λέμε αγορές του εξωτερικού εννοούμε την Κίνα και τη Ρωσία. Ε; Γιατί μόνο με αυτές διατηρεί εμπορικές σχέσεις η Βόρειος Κορέα.

Τελικά είναι εύκολο πράγμα στη Β. Κορέα να προμηθευτείς βιντεοκάμερα, να γυρίσεις ταινία πορνό και μάλιστα να ξεκινήσεις και μπίζνα με το εξωτερικό!

Μας επαναφέρει στην πραγματικότητα όμως ο ΣΚΑΪ που ρίχνει το βάρος στα πραγματικά αίτια της "εκτέλεσης":
Ωστόσο, οι «12» οδηγήθηκαν στο θάνατο κυρίως επειδή βρέθηκαν να κατέχουν και... Βίβλουςκάτι που το καθεστώς θεωρεί ως «πολιτική δραστηριότητα» στο αθεϊστικό κομμουνιστικό κράτος. Η νεαρή γυναίκα και οι υπόλοιποι μουσικοί εκτελέστηκαν δημοσίως σε μία πλατεία, δια πυροβολισμού.
That' s all folks! Πηγές; Μια νοτιοκορεατική εφημερίδα, ανώνυμες πηγέςφήμες και οι "εκτιμήσεις" από τις βρετανικές εφημερίδες Indepentent και Daily Telegraph.

Και έτοιμος ο Φώντας.
Από το τρομπαχτικό




3 σχόλια:

faros είπε...

Αλήθεια, ποια από τα παραπάνω, έχουν σχέση με την αλήθεια ;

Gekoudi είπε...

@faros

Κανένα δεν έχει σχέση με την αλήθεια. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ο δήθεν πλουραλισμός των αστικών μέσων ενημέρωσης, που πιάνουν ένα ψέμα και το αναπαράγουν ο ένας με τον άλλον.

spiral architect είπε...

Μου κάηκε πρόσφατα ένα μόνιτορ LG και τους καταράστηκα να τους βομβαρδίσει ο μπούλης απ' το βορρά.
Θα το κάνει άραγε; 300 ευρώ το'χα παρει γμτ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...