Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ισχυρή έκρηξη.Ύπνος στην Καμπούλ ή Σταδίου και Αμερικής; Τυχαίο;

Προεκλογικά συνεχίζεται το κουκλοθέατρο...







Στην ελληνική μυθολογία ο `Υπνος ήταν θεός ή δαίμονας, που αποτελούσε την προσωποποίηση του ύπνου. Σύμφωνα με τον Ησίοδο στη Θεογονία, ο `Υπνος και ο δίδυμος αδελφός του, ο Θάνατος, ήταν «δεινοί Θεοί» που κατοικούσαν στον Τάρταρο, παιδιά της Νύχτας και του Ερέβους. Ο `Υπνος μυθολογείται ότι είχε είτε χίλιους, είτε τρεις γιους ή αδελφούς (εκτός από τον Θάνατο): τον Μορφέα, τον Φοβήτορα και τον Φάντασο.
Κατά τον `Ομηρο, τόπος κατοικίας του `Υπνου ήταν η νήσος Λήμνος, για κάποιους η Μυτιλήνη ενώ από τους μεταγενέστερους συγγραφείς του αποδινόταν μια δική του φανταστική πατρίδα, η «Νήσος των Ονείρων Δουνουτού». Ο `Υπνος λατρεύεται πολύ στην κυρίως Ελλάδα.



Στην αρχαία τέχνη, ο `Ύπνος απεικονίζεται ως γυμνός νέος, μερικές φορές με γενειάδα και φτερά στο κεφάλι, ή ως κοιμώμενος άνδρας πάνω σε κρεβάτι από πούπουλα με μαύρες κουρτίνες γύρω, ενώ στην νεότερη... ο Ύπνος απεικονίζεται (δεν το επιτρέπει η αγωγή μου να σας πω πως), ενώ ο Μορφέας (Πασοκέας) αποτρέπει τυχόν θορύβους που θα μπορούσαν να τον ξυπνήσουν. Στη Σπάρτη η απεικόνισή του συνοδεύεται πάντα από εκείνη του Θανάτου.
Η φωτό από το μουσείο Πούσκιν της Μόσχας. 
Για το Flash παρακάτω δέχομαι τα σχόλιά σας.

Εδώ θα το βρείτε σε fullscreen


Η φωτό από το μουσείο Πούσκιν της Μόσχας. 
Για το Flash παρακάτω δέχομαι τα σχόλιά σας.

Εδώ θα το βρείτε σε fullscreen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...