Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Νέα πρόκληση από τον Ουκρανό «Υπουργό Εξωτερικών» και τις ΗΠΑ

Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο το καπιταλισμού
Η νέα ουκρανική «κυβέρνηση» των εγκάθετων νεοναζί των ΗΠΑ και της ΕΕ δήλωσε ότι δεν θα αποσύρει τα στρατεύματα από τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, παρά τη συμφωνία που επετεύχθη στη Γενεύη. Ο Ουκρανός «υπουργός Εξωτερικών» Αντρέι Deshchytsa δήλωσε μετά την τετραμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των φασιστών της Ουκρανίας
ότι «η ουκρανική κυβέρνηση ενέκρινε την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις περιοχές που επλήγησαν από εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες».Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι στρατιώτες που στάλθηκαν εκεί βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας.» «Δεν πρέπει αποσυρθούν από εκεί», είπε. Ο Deshchyitsa σημειώνει ότι η παρουσία των στρατευμάτων στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρησιμοποιηθούν. «Φυσικά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές, αν η κατάσταση αποκλιμακωθεί», είπε. 

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή 600 αμερικανών στρατιωτών στην ανατολική ευρώπη και ο λόγος της παρουσίας τους είναι η συμμετοχή σε στρατιωτικά γυμνάσια και η «ρωσική επιθετικότητα». Τα στρατεύματα θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, 150 στρατιώτες δηλαδή, για τις χώρες της Πολωνίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας. Η Εσθονία μάλιστα μέσω του Υπουργού Άμυνάς της, δήλωσε ότι περιμένει περισσότερο στρατό από πλευράς ΝΑΤΟ τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Η Πολωνία, η μεγαλύτερη από τις 4 χώρες, έχει απαιτήσει τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ να προσέλθουν στην επικράτειά της.

Επιπλέον, 5 ναρκαλιευτικά σκάφη του ΝΑΤΟ έχουν αποπλεύσει από το Γερμανικό λιμάνι του Κίελο (βλ. υποβρύχια) με τελικό στόχο τη θάλασσα της Βαλτικής στο πλαίσιο της γενικότερης αποστολής του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ο Arian Minderhoud, ο υπαρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων (ΝΑΤΟ) και διοικητής προσωπικού για τις αποστολές δήλωσε ότι «η κίνηση αυτή είναι μέρος του όλου πακέτου ενεργειών που επιδεικνύουν την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ».

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά την Τρίτη, κατά την επίσκεψή του στην Πράγα δήλωσε προς τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη ότι «θα σας υποστηρίξουμε σε ενδεχόμενη επιθετικότητα».

Όλα αυτά δείχνουν την απύθμενη υποκρισία τόσο των φασιστών που βρίσκονται στην κυβέρνηση της Ουκρανίας όσο και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ. Οι νεοναζί από τη μια, που κατακρίνουν τους φιλορώσους αυτονομιστές για το γεγονός ότι κρύβονται κάτω από κουκούλες, ξεχνούν το πολύ πρόσφατο παρελθόν, όπου αυτοί ήταν ντυμένοι με μάσκες και χρησιμοποιούσαν στρατιωτικό εξοπλισμό αμφιβόλου προελεύσεως.

Οι ΗΠΑ, που μέσω των εκπροσώπων τους ευαγγελίζονται το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στιγμή που απροκάλυπτα σκοτώνουν αμάχους στην Υεμένη και το Αφγανιστάν με τον πιο ύπουλο τρόπο, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη βομβαρδίζοντας πόλεις και χωριά. Παράλληλα, εντείνουν το τεταμένο πολεμικό κλίμα, αποστέλλοντας εκατοντάδες στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη.

Τα γεράκια του πολέμου, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δε θα διστάσουν, όπως δε δίστασαν στο παρελθόν σε πληθώρα περιπτώσεων να προβούν σε φρικαλεότητες εναντίον αμάχων. Ο πόλεμος γι' αυτούς είναι χρήσιμο μέσο για την προώθηση των συμφερόντων τους.

Ευχής έργον είναι οι λαοί της περιοχής να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα για την εγκληματική δράση των ιμπεριαλιστικών διεθνών οργανισμών, για την πλήρη υπακοή του ΟΗΕ στα εκάστοτε πολεμικά καλέσματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, με γνώμονα την οικοδόμηση του μοναδικού συστήματος που θα τους απαλλάξει από την εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό. Επίσης, καταφαίνεται για μία ακόμη φορά η πολεμική επιθετικότητα της ΕΕ (Νόμπελ Ειρήνης 2012) και ενόψει ευρωεκλογών αξίζει να τονιστεί ότι το μοναδικό κόμμα που έχει αναδείξει την ολοφάνερη βαναυσότητα της Ένωσης στους λαούς των κρατών-μελών και όχι μόνο είναι το ΚΚΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...