Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Προβλήματα στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης μαθητών στην Π.Ε. Πιερίας


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Προβλήματα στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης μαθητών στην Π.Ε. Πιερίας.


Για ακόμη μια χρονιά, στην Π.Ε. Πιερίας, παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου της παράλληλης στήριξης μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για την φετινή χρονιά έχουν κατατεθεί από την περιοχή στο αρμόδιο Υπουργείο περίπου 30 αιτήσεις, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για φέτος είναι στις 20 Οκτωβρίου 2014.
Έτσι ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, κανένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής δεν έχει τοποθετηθεί στα αντίστοιχα σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες παιδιά στην Πιερία, που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, να μαθητεύουν χωρίς αυτή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι δυσκολεύονται μέσα στην τάξη.
Ακόμα και όταν τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί και αν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών αυτών, θα έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στοιχειωδώς στο επίπεδο της υπόλοιπης τάξης.
Οι λαϊκές οικογένειες για να καταφέρουν να καλύψουν τα κενά αυτά καταφεύγουν σε λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη λεηλατημένο εισόδημα τους, από την ακολουθούμενη πολιτική, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .
Να σημειώσουμε ακόμα, ότι επιπλέον πρόβλημα για τα παιδιά αυτά αποτελεί το γεγονός της αλλαγής του εκπαιδευτικού που τα εξυπηρετεί, κάθε χρόνο. Άλλωστε είναι επιλογή και της σημερινής συγκυβέρνησης, το μέτρο της παράλληλης στήριξης να υλοποιείται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και όχι από μόνιμους, σύμφωνα και με την απάντηση (αρ. πρωτ. 53517/ΙΗ ΕΞ), που έχει δώσει το αρμόδιο Υπουργείο σε σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ (αρ.πρωτ. 9038/01.04.2013).


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των μαθητών για παράλληλη στήριξη στην Π.Ε. Πιερίας.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...