Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη εκλογή: Μια ιστορία αγάπης

Ο λαός πρέπει να προσέξει να μην χαθεί στη διαδικασία. Η διαδικασία είναι γνωστή σε όλους. Για τον ΠτΔ γίνονται τρεις ψηφοφορίες, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία. Στην πρώτη χρειάζονται τα 2/3 των 300 δλδ 200 στην δεύτερη και τρίτη 180 και αν δεν υπάρχουν γίνονται εκλογές. 

Στην νέα βουλή χρειάζονται στην πρώτη 180 στην δεύτερη 151 και στην τρίτη σχετική πλειοψηφία. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Εδώ και αρκετό καιρό επιχειρείται η απόσπαση της προσοχής του λαού από τα κοινωνικά πολιτικά δημοκρατικά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! 
Η κυβέρνηση δαιμονοποιεί τις εκλογές! 
Ο εξωτερικός παράγοντας ΕΕ και διάφοροι καπιταλιστές του τραπεζικού κεφαλαίου παρεμβαίνουν χωρίς να τους πέφτει λόγος, αλλά και για την δημιουργία κλίματος. 
Τα ΜΜΕ εγχώρια και ξένα χάνονται στις λεπτομέρειες χωρίς σημασία, ασχολούνται με το παλτό της Μακρή, αν χαμογέλασε ο ένας, τι ώρα πήγε ο άλλος, αν σκόνταψε στην σκάλα, παίρνουν δηλώσεις διάφορων βουλευτών ρωτώντας τους άσχετα απολίτικα. Δημοσιεύουν σειρά δημοσκοπήσεων με ερωτήματα επίσης πονηρά, επιχειρούν να παραπλανήσουν να χαλιναγογήσουν το λαό και ενώ δημοσιεύουν βροχή δηλώσεις ευρωαμερικάνων αξιωματούχων δεν περιλαμβάνουν ποτέ έστω και μια ερώτηση γι αυτούς, στις ετερόκλητες δημοσκοπήσεις τους. 
Καμιά κουβέντα δεν γίνεται αυτές τις μέρες για τα λαϊκά προβλήματα. Κανένας πολιτικός λόγος για καπιταλισμό, σοσιαλισμό, ανεργία, παιδεία, υγεία...

Εν όψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σύγκλισης θεωρητικά ετερόκλητων δυνάμεων, «αριστερών» και «δεξιών - άκροδεξιών» και αυτή η σύγκλιση εξελίσσεται ολοένα σε μια ιστορία αγάπης η οποία έχει την τιμητική της καθημερινά σε δελτία ειδήσεων, εφημερίδες και μπλογκς. 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...