Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας: Δείγματα γραφής στη «Νέα Εποχή»

Άξιος μπροστάρης στην προσπάθεια παραπλάνησης του λαού της Πιερίας εμφανίζεται η εθελοντική ομάδα δράσης Πιερίας. Αφού πρώτα καλούσε τον κόσμο να βγει στην πλατεία να υποστηρίξει την επιμήκυνση του μνημονίου, τώρα προσπαθεί να καναλιζάρει την αγανάκτηση του λαού και της Πιερίας για το θέμα των διοδίων, σε άψογη συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό - αλήθεια τί έγινε τώρα το έξω τα κόμματα; - μα και με εκπροσώπους  της τοπικής διοίκησης που έχουν δώσει πάμπολλες φορές τα διαπιστευτήρια τους για το θέμα των διοδίων.
Έκαναν φτερά τα αιτήματα για κατάργηση των διοδίων, έκαναν φτερά τα «δεν πληρώνω» και αλλά πολλά; Μετατράπηκαν σε ηλεκτρονικά διόδια που θα πληρώνεις ανάλογα με   την χρήση και γενικά και αόριστα όσο το δυνατόν φτηνότερα διόδια. Αλήθεια, από τί θα καθορίζεται αυτό; Από τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας; Αναγνωρίζει δηλαδή  η ΕΟΔΝΠ το ξεπούλημα των δρόμων που έγιναν από την αφαίμαξη του λαού της χώρας μας  - μέσω των τελών κυκλοφορίας και των φόρων στα καύσιμα - στις εταιρίες;;; Αναγνωρίζει την επιβολή του άδικου κεφαλικού χαρατσιού, δηλαδή την καταβολή αντιτίμου για την χρήση δρόμων από τους ανέργους, τους εργαζόμενους και γενικότερα από τα λαϊκά φτωχά στρώματα χωρίς κανένα κριτήριο; Δηλαδή να πληρώνει ο άνεργος όσα ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης. Πού πήγανε τα «άγρια χαράτσια»; Πού πήγε η «αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος»; Πού πήγαν όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια τα τελευταία χρόνια; Τα διόδια θα υπάρχουν και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα θα εκσυγχρονιστούν.
Ο λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη σε επιτροπές αγώνα που προκύπτουν από συναντήσεις κορυφής που μόνο στόχο έχουν να ξεγελάσουν τον λαό, να ρίξουν τις απαιτήσεις, ώστε να υπάρξει υποχώρηση από τα δίκαια αιτήματα, αιτήματα που προκύπτουν από τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογενείας και όχι από τα κέρδη οποιασδήποτε πολυεθνικής.
  • Καμία ανοχή, λοιπόν. Αγώνας τώρα για ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους.
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
  • Έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα - λαϊκή περιουσία.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΥΤΣΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...