Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Υπέρ των διοδίων η συγκυβέρνηση

Θυμάστε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πληρώνω στα διόδια»; Ε ως εδώ ήταν, δηλαδή μέχρι να γίνει κυβέρνηση, γιατί τώρα άλλαξε χαβά.
Έτσι «στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια». 
Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αναφορικά με τη συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Γ. Σταθάκης με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε με «κοινωνικό τιμολόγιο» είτε με «χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου», θα εξακολουθήσει να έχει σε πλήρη ισχύ το προκλητικό χαράτσι των διοδίων, το οποίο πάει για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν αναλάβει την κατασκευή και την εκμετάλλευση των οδικών αξόνων. Δηλαδή οι «προθέσεις» της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό δικαίωμα να υπάρχουν δρόμοι σύγχρονοι και ασφαλείς, στους οποίους εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες να μπορούν να κυκλοφορούν δωρεάν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...