Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

145η επέτειος από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν

Στην 145η επέτειο από τη γέννηση του Λένιν οι απανταχού κομμουνιστές αξιολογούν την πολιτική προσπάθεια αποκομμουνιστοποίησης των φασιστών, χαϊδεμένων των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία αλλά και στις πρώην Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες.

Με λύσσα στην ΕΕ, προωθούνται οι νόμοι για την απαγόρευση κομμουνιστικών ιδεών, χαρακτηριστικών και συμβόλων, πουθενά όμως δεν δημιούργησαν μια επιτυχημένη χώρα: Μολδαβία, Πολωνία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Δημοκρατία της Τσεχίας, στις χώρες της Βαλτικής και στην Ουκρανία τώρα - όλοι τους, ειλικρινά, είναι στο περιθώριο του «ευρωπαϊκού πολιτισμού» στην ένταξη του οποίου έχουν δει μια λύση για τα προβλήματά τους. Τίποτα δεν λειτούργησε θετικά.

Πώς τώρα να δικαιολογήσουν την έλλειψη σημαντικής προόδου στον κοινωνικο-οικονομικό τομέα, την επιστήμη και τον πολιτισμό, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, πώς να κάνουν τους ανθρώπους να εμπιστευτούν την τύχη των εργαζομένων στους Γερμανούς αστούς; - Φυσικά, και να διαγράψουν όλα τα προβλήματα του «αιματηρού ολοκληρωτισμού» του 20ου αιώνα. Δεν αποτελεί έκπληξη, και η Ρωσία που κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ μίλησε επίσης για την ανάγκη για Αποσταλινοποίηση ως υποχρεωτικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Ισχυρίστηκε, ότι το φταίξιμο για την ασχήμια του ρωσικού συστήματος, ανήκει στον Στάλιν και την «τρόικα» του 1937-1938.



Ωστόσο, όλα αυτά είναι απλοϊκά κόλπα για τον κοινό πολίτη. Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η προσφορά του ήταν αξιοζήλευτη, αναγκαία και απαραίτητη, στην Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι μισητός από τους «προδότες» που δεν ασχολήθηκαν με την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Ανατολικής Ευρώπης, επί της ηγεσίας του Στάλιν μπήκε το θεμέλιο ενός βαθιά κοινωνικού κράτους, που συνέβαλε στην ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Στο 1948 - 1950 η Σοβιετική Ένωση διέγραψε το 30% των πληρωμών για αποζημίωση που της οφείλονταν από την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Ανατολική Γερμανία. Το διάστημα 1950 - 1970 η ΕΣΣΔ ανόρθωσε τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με το 60% του συνόλου των ξένων επενδύσεων και το 70% του συνόλου του εξοπλισμού. Στα μεταπολεμικά χρόνια στις χώρες της ΚΟΜΕΚΟΝ η Σοβιετική Ένωση έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης ενεργειακής υποδομής, των υποδομών μεταφορών, των μεγάλων βιομηχανικών και γεωργικών βιομηχανιών.

Σχετικά με τις δημοκρατίες της Ένωσης τι να πω, σχεδόν σε κάθε σπίτι, εργοστάσιο, σχολείο, νοσοκομείο, είναι μνημεία και σύμβολα της σοβιετικής εποχής.

Όσο για την ίδια την Ουκρανία, σήμερα το ΑΕΠ της είναι το 45% του ΑΕΠ της Ουκρανίας του 1990, με τη δυναμική τάση προς τη μείωση και με σαφώς άνιση μοιρασιά. Οι Σοβιετικοί «κατακτητές» δημιούργησαν το τρίτο μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στη Ουκρανία, τον μεγαλύτερο στρατό στην Ευρώπη, τα συστήματα πυρηνικής ενέργειας, της αεροδιαστημικής, ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την υγεία και την εκπαίδευση, που σήμερα αποσυντίθενται σε ραγδαία εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση ξεπούλημα.

Η κατεδάφιση των μνημείων με τον Βλαδίμηρο Λένιν, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του ουκρανικού κράτους, σε αυτή την φάση φαντάζει παρανοϊκό - αυτοκαταστροφικό - προκλητικό. Ωστόσο, ο σύγχρονος καπιταλιστικός κόσμος δεν έχει καμία τύψη. Στις 9 Μαΐου, η Ρωσία θα φέρει τη σημαία των συνεργατών του Vlasov (ήταν ένας Ρώσος στρατηγός του Κόκκινου Στρατού, που συνεργάστηκε με τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου) στην παρέλαση. Καθώς για τον κύριο χαρακτήρα της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, οι αρχές επέλεξαν μια ταινία από το Τάγμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου! Με την έγκριση της «πολιτισμένης Ευρώπης», στην ΕΕ οι Ναζί βαδίζουν μαζί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Μαζί με την πείνα, τη φτώχεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που ατελείωτοι απελπισμένοι είναι στην πλευρά του πολέμου, από την πλευρά των ποπ κομψών διαγωνισμών, του κόσμου της προστυχιάς και των «αθλητικών εκπομπών».

... Υπάρχουν παιδιά που, χτυπιούνται τη γωνία του καναπέ, με θυμό για να νικήσουν τον εχθρό καπιταλισμό χωρίς μπούσουλα και μεροκάματο.
Η συμπεριφορά των παράνομων ουκρανικών αρχών γίνεται όλο και περισσότερο αντιδραστική.
Είναι υποβολιμαία από διεθνή κέντρα, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ ΕΕ ΝΑΤΟ...
Η αγωνιώδης αναπνοή του φασιστικού καθεστώτος που αναζητεί ιδεολογική υποστήριξη στον αγώνα κατά των μνημείων - συμβόλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...