Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και Τζον Κέρι: Υποκρισία - SYRIZA and John Kerry: Hypocrisy

Από 4 έως 8 Αυγούστου, ο Κέρι επισκέφθηκε πέντε ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Περιφερειακού Φόρουμ ASEAN (Κράτη μέλη του ASEAN: Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, Καμπότζη, Ινδονησία, Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, Μαλαισία, Μιανμάρ, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ) στην Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία, τελειώνοντας το ταξίδι του στο Ανόι, Βιετνάμ - κινητοποιώντας την υποστήριξη εναντίον των νόμιμων κινεζικών δραστηριοτήτων στα ύδατα της Κοινότητας, με κίνδυνο την άμεση αντιπαράθεση. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει να στερεοποιήσει το στρατιωτικό αποτύπωμα της Ουάσιγκτον σε ένα τμήμα του κόσμου που δεν είναι δικό της.


Ο Κέρι τόνισε την τρέχουσα σχέση της Αμερικής με τον πρώην εχθρό του - απροκάλυπτα αποκαλώντας την παρελθούσα γυμνή επιθετικότητα των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ασία, «διπλωματική αποτυχία».


Είπε χαρακτηριστικά: «Ο πόλεμος που έλαβε χώρα εδώ πριν από μισό αιώνα, διαχώρισε καθεμία από τις χώρες μας και προήλθε από την πιο βαθιά αποτυχία της διπλωματικής διορατικότητας και του πολιτικού οράματος.
Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βιετνάμ αντικατοπτρίζουν ένα «βαθύ και επίκαιρο μάθημα» για τον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας ότι οι εχθροί μπορούν να γίνουν σύμμαχοι.
Το Βιετνάμ και το κοινό μας ταξίδι από τη σύγκρουση στη φιλία περνάει από το μυαλό μου συχνά, όταν καταπιάνομαι με τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Το ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιορτάζοντας τα 20 χρόνια εξομάλυνσης των σχέσεων είναι η απόδειξη ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι απλώς να επαναλάβουμε τα λάθη που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε την μεγάλη πικρία και να αντικαταστήσουμε την καχυποψία με την εμπιστοσύνη και την εχθρότητα με το σεβασμό.»


Η Ουάσιγκτον έχει συμφέροντα, όχι συμμάχους. Εκμεταλλεύεται έθνη όπως το Βιετνάμ για να τους υπηρετούν. Πρώην εχθροί, τώρα φίλοι, μπορούν να γίνουν αντίπαλοι και πάλι ανά πάσα στιγμή που διεκδικούν τα ανεξάρτητα  κυριαρχικά δικαιώματά τους.


Τα λεγόμενα του Κέρι, ότι δηλαδή «η Αμερική αναγνωρίζει ότι μόνο ο βιετναμέζικος λαός μπορεί να καθορίσει το πολιτικό του σύστημα» είναι πλήρως αντίθετα της πολιτικής των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν εφ' όσον τηρούνται οι κανόνες που θέτει η Ουάσιγκτον.


Οι παρατηρήσεις του Κέρι αγνόησαν τον εφιάλτη που προκάλεσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στις ειρηνικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας - για το Βιετνάμ, ένας 30χρονος πόλεμος.


Από το 1965 έως το 1973, κατά την αμερικανική τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Βιετνάμ ρίχτηκαν 8 εκατομμύρια τόνοι πυρομαχικών - τριπλάσια της ποσότητας που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 300 τόνοι για κάθε Βιετναμέζο άνδρα, γυναίκα και παιδί.



Χρησιμοποιήθηκαν Napalm, άλλοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, βόμβες διασποράς και άλλα όπλα τρόμου. Η θανάσιμη κληρονομιά του Agent Orange παραμένει.


Τον Αύγουστο του 1961 ξεκίνησε ο εναέριος και επίγειος ψεκασμός στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος. Χρησιμοποιήθηκαν φορτηγά, σκάφη και στρατιώτες εξοπλισμένοι με σακίδια.


Περίπου πέντε εκατομμύρια στρέμματα είχαν μολυνθεί. Χρησιμοποιήθηκαν εκατομμύρια γαλόνια αποφυλλωτικού με διοξίνη. Οι φοβερές συνέπειες που ακολούθησαν είναι αισθητές και σήμερα.


Η διοξίνη είναι μία από τις πιο γνωστές θανατηφόρες ουσίες. Είναι τόσο φυσική όσο και τεχνητή. Είναι ένα ισχυρό καρκινογόνο, επιπλέον καταστρέφει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Ελάχιστες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμα και το θάνατο.


Το Agent Orange σκοτώνει! Συσσωρεύεται στον λιπώδη ιστό και στο ήπαρ. Μεταβάλλει τις γενετικές δομές των ζωντανών κυττάρων. Η έκθεση σε αυτή την ουσία οδηγεί σε γενετικές ανωμαλίες και σε επιπλοκές κατά τη γέννα. Προκαλεί καρκίνο, διαβήτη τύπου δύο, και πολλές άλλες ασθένειες.


Παραμένει τοξικό για δεκαετίες. Εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα και την παροχή νερού. Δηλητηριάζει τις καλλιέργειες, τα φυτά, τα ζώα και τη θαλάσσια ζωή.


Εκατομμύρια κατοίκων της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν επηρεαστεί αρνητικά - είτε πέθαναν λόγω χρόνιων ασθενειών ή / και έμειναν ανάπηροι όλη τους τη ζωή. Οι μελλοντικές γενιές υποφέρουν όπως και οι παλαιότερες.


Το αέριο νεύρων Sarin (αέριο που προκαλεί διαταραχές στους νευροδιαβιβαστές και κατ’ επέκταση στη μεταφορά μηνυμάτων από τον εγκέφαλο στα όργανα) χρησιμοποιήθηκε στο Λάος - αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον πρώην Ναύαρχο Τόμας Moorer.


Εκατομμύρια Βιετναμέζοι έχασαν τη ζωή τους. Το ίδιο έκαναν και περίπου 600.000 Καμποτζιανοί και Λαοτινοί - οι ΗΠΑ προκάλεσαν τη γενοκτονία στη Νοτιοανατολική Ασία, που δεν απειλούσε κανέναν. Οι άμαχοι υπέφεραν περισσότερο. Η ανθρώπινη δυστυχία συνεχίζεται και αυτήν την ημέρα.


Ο Τζον Κέρι ήταν ένας «λαοπρόβλητος» βετεράνος πολέμου του Βιετνάμ - του απονεμήθηκε ο Ασημένιος Αστέρας, ο Χάλκινος Αστέρας και τρεις Μωβ Καρδιές. Το 1971, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε ενάντια στην εμπλοκή της Αμερικής. Έδωσε πίσω τα μετάλλια του.


Ο ίδιος κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας που αργότερα προήδρευσε, πριν γίνει Υπουργός Επικρατείας. Μίλησε για «πάνω από 150 βραβευμένους βετεράνους» παραδέχοντας ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.


Ο Κέρι είπε «ότι προσωπικά βίασαν, έκοψαν αυτιά, κεφάλια, τύλιξαν καλώδια από τα τηλέφωνά τους γύρω από ανθρώπινα γεννητικά όργανα και τα ενεργοποίησαν, ακρωτηρίασαν, ανατίναξαν πτώματα, τυχαία πυροβόλησαν εναντίον αμάχων, διέλυσαν χωριά όπως ο Τζένγκις Χαν, πυροβόλησαν βοοειδή και σκύλους για διασκέδαση, δηλητηρίασαν αποθέματα τροφίμων, και γενικά λεηλάτησαν την ύπαιθρο του Νοτίου Βιετνάμ, εκτός από τις συνήθεις καταστροφές του πολέμου, και την κανονική και πολύ ιδιαίτερη ερήμωση που γίνεται από την εφαρμοζόμενο βομβαρδισμό της χώρας αυτής.»


«Τίποτα στο Βιετνάμ δεν αποτέλεσε απειλή για τις ΗΠΑ».
Ο ισχυρισμός ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ ήταν μια προσπάθεια για τη «διατήρηση της ελευθερίας αγγίζει τα όρια της εγκληματικής υποκρισίας». Αυτά και άλλα έλεγε ο Κέρι!


«Είδαμε από πρώτο χέρι πώς τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηρίξουν ένα διεφθαρμένο δικτατορικό καθεστώς... Έχουμε βαφτίσει την καταστροφή χωριών σωτηρία.»


«Είδαμε την Αμερική να χάνει την αίσθηση της ηθικής, καθώς αποδέχτηκε πολύ ελαφρά τη σφαγή στο Μάι Λάι», ενώ ακόμα ευχαρίστησε κάποιους.


«Μάθαμε την έννοια των ελεύθερων ζωνών πυρός, την εκτέλεση οτιδήποτε που κινείται και παρακολουθούσαμε το πώς η Αμερική αξιολογεί την αξία της ζωής εκατομμυρίων Ανατολιτών.»


Αυτός ήταν ο παλιός Τζον Κέρι. Σε αντίθεση με τον σημερινό που αποκαλεί την προμελετημένη γενοκτονία εναντίον εκατομμυρίων κατοίκων της Νοτιοανατολικής Ασίας, «μια διπλωματική αποτυχία».
Ποτέ δεν ήταν ένας ήρωας πολέμου. Ως γερουσιαστής των ΗΠΑ και Υπουργός Επικρατείας, είναι ένας αδίκαστος, κατ’ εξακολούθηση εγκληματίας πολέμου. Καθ 'όλη την παραμονή του στην κυβέρνηση, υποστήριξε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συνεχίζονται και σήμερα.
Είναι μέρος ενός αδίστακτου, ανήθικου καθεστώτος, που προκαλεί τις δημοκρατικές αξίες. Οι ατέλειωτοι πόλεμοι των ΗΠΑ απειλούν την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...