Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Έκτακτο συνέδριο για την επικύρωση του 3ου μνημονίου

Έκτακτο συνέδριο για την επικύρωση του 3ου μνημονίου μετά την ψήφισή του φυσικά.

ΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ…
Κάποτε θα γίνει ανθολόγιο με τα πολιτικά μαργαριτάρια του Τσίπρα, να με θυμάστε…
Και θα γελούν οι μελλοντικές γενιές, γιατί οι σημερινή δεν έχει το κουράγιο, δεχόμενη κατακούτελα το συριζαίικο μνημόνιο…

Έχουμε και λέμε λοιπόν…
1) «οι συμβιβασμοί είναι μέρος της επαναστατικής τακτικής, όπως έλεγε ο Λένιν. Αντιμετωπίσαμε ένα εκβιαστικό δίλημμα:
`Η έναν συμβιβασμό ή μια απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα».
Τι μας λέει ο ποιητής:
α) ότι κάνει επανάσταση
β) ότι οι κωλοτούμπες του σε βάρος του λαού είναι τακτικές κινήσεις ώσπου να ξεγελάσει τον αντίπαλο, δηλαδή την άρχουσα τάξη και τον ιμπεριαλισμό.
γ) ότι αντιγράφει τον κομμουνιστή – ηγέτη των μπολσεβίκων στη Ρωσία, έχοντας τον ίδιο σκοπό.
δ) τροφοδοτεί την υπόγεια αφήγηση των υπολοίπων αστικών κόμματων ότι αυτό που  ζούμε δεν είναι καραμπινάτος καπιταλισμός αλλά κομμουνισμός (!), αθωώνοντας έτσι τον καπιταλισμό.
ε) απευθύνεται σε ένα ακροατήριο με αριστερές αναφορές  για να το εξαπατήσει, παρουσιάζοντας την μνημονιακή πολιτική σαν επαναστατική, άρα φιλολαϊκή.
Ναι, ο μπολσεβίκος ηγέτης έκανε συμβιβασμούς , όμως ποτέ δεν παραιτήθηκε ούτε φραστικά ούτε στην πράξη από το σκοπό που είχαν οι μπολσεβίκοι , την ανατροπή του καπιταλισμού και το χτίσιμο μιας σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας, από την ιδέα της οποίας, όχι μόνο έχει παραιτηθεί ο Σύριζα εδώ και καιρό, αλλά και δεν περνά μέρα που να μην την καταγγέλλει .
Ο μπολσεβίκος ηγέτης διέγραψε μονομερώς το χρέος της Ρωσίας προς τους δυτικούς τοκογλύφους μαζί και αυτό της Ελλάδας προς τους Ρώσους τοκογλύφους.
Τολμάει να ταυτίζει τον εαυτό του με τη δράση του μεγάλου Ρώσου επαναστάτη και να παρουσιάζει την  κυβέρνησή του, μια αστική κυβέρνηση,  με την λαϊκή  εξουσία που θεμελίωσαν οι μπολσεβίκοι.
«Αντιμετωπίσαμε ένα εκβιαστικό δίλημμα»-λέει- «`Η έναν συμβιβασμό ή μια απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα». (επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο).
Συμβιβασμός και καταστροφή για ποιον? Ας το πει ανοιχτά. Συμβιβάστηκε για το μεγάλο κεφάλαιο και τον καπιταλισμό, εξασφάλισε για το λαό την καταστροφή.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥ

2) «Το ΚΚΕ αποφάσισε την αποχή από τις εκλογές του 1946, γιατί ήθελε να αποφύγει τις ευθύνες της διακυβέρνησης ως δείγμα αναχωρητισμού».
Για όσους δεν ξέρουν , όλο το 1945, οι κομμουνιστές και οι ριζοσπάστες πολίτες ήσαν τα θύματα μιας άγριας μοναρχοφασιστικής τρομοκρατίας. Έτσι το ΚΚΕ και οι σύμμαχοι του μπήκαν μπροστά στο δίλημμα …να δώσουν μια εκλογική μάχη κάτω από το καθεστώς της τρομοκρατίας η να απέχουν;
Ποια είναι η λαθροχειρία του Τσίπρα;
Α) Θεωρεί σίγουρη την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΚΚΕ, ταυτίζει την ανάληψη της κυβέρνησης με την κατάληψη της εξουσίας- που είναι δυο διαφορετικά πράγματα - (με τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές παρόντες, την πλουτοκρατία στη θέση της, και τις φασιστικές συμμορίες να αλωνίζουν στην ύπαιθρο), αποσιωπά την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία των αστών.
Τέτοια ερμηνεία της ιστορίας ούτε οι σπουδαγμένοι στο πανεπιστήμιο του YALE των ΗΠΑ δεν έκαναν, αθωώνοντας τον αστικό πολιτικό κόσμο του 1945 και τον ιμπεριαλισμό.

HIS MASTER’S VOICE… (η φωνή του κυρίου του)

  • Θυμάστε τι έλεγε για τους τραπεζίτες ο Τσίπρας; Αν πεις δε για τον Καμμένο…
  • Διαβάστε τι λέει σήμερα ένας «αριστερός» πρωθυπουργός και μια τράπεζα, η Eurobank (οι τοκογλύφοι!), που ξέρει ποια είναι τα συμφέροντά της:
  • Α) «Τώρα είναι η ώρα για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες σε τομείς που δεν συνδέονται με τη διαπραγμάτευση και αποτυπώνουν το στίγμα της Αριστεράς: Φοροδιαφυγή, διαφθορά, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, θεσμικός εκσυγχρονισμός».
  • Β) «Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί ένα κατάλληλο μείγμα (...) Η άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή θεσμικών μεταρρυθμίσεων που αυξάνουν την αποτελεσματική χρήση των πόρων της οικονομίας, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση της γραφειοκρατίας και η εξάλειψη της διαφθοράς αποτελούν πολιτικές που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».
  • Δεν έχει σημασία η σειρά, καμία απολύτως. Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και επιβεβαιώνουν αυτό που με τόσο κυνισμό είπε ένας άνθρωπος που ξέρει τα πράγματα από τα μέσα
  • «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά». (Ανιέλι, βιομήχανος ιδιοκτήτης της Φίατ).
====

Νίκος Σαλπιστής, μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...