Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι λαγοί

Ο λαγός ο κοινός «λαγωός», χαρακτηριστικά είναι τα μπροστινά δυό του δόντια και τα μεγάλα αυτιά, αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή και τη τρόικα, και είναι γρήγορο και ευκίνητο ζώο. Τρέχει με 100 χιλιόμετρα / ώρα αλλά ποτέ σε ευθεία, ώστε να παραπλανεί. Μπορεί να πηδήξει πάνω από 5 αντιλαϊκά μέτρα.
Κατοικεί σε εύφορες ραδιοσυχνότητες και δασώδεις νεοφιλελέ βουνοπλαγιές αλλά έχει παρατηρηθεί και σε υψόμετρα έως 1500000$.
Είναι μάλλον νυκτόβιο ζώο, και τρέφεται από το μεγάλο κεφάλαιο και αγίνωτους σπόρους. Την φωλιά του (που λέγεται λαγούμι) την κατασκευάζει σε μικρό βάθος το καλοκαίρι και μεγαλύτερο τον χειμώνα. Γεννά 4 φορές τον χρόνο 1-4 μικρά, μετά από εγκυμοσύνη που διαρκεί 30 περίπου μέρες. Τα μικρά γεννιούνται με τρίχωμα και ανοιχτά μάτια, θηλάζουν 5-6 ημέρες και έπειτα αφήνονται στην τύχη τους. Αν επιβιώσουν, γίνονται ενήλικα άτομα σε 15 μήνες.
Ο λαγός ψάχνει την τροφή του τη νύχτα και κρύβεται στα στούντιο, τα γραφεία και κάτω από μεγάλες πέτρες, ενώ του αρέσει να ροκανίζει και τον φλοιό των δέντρων. Οι αρσενικοί κάνουν επίδειξη δύναμης στα θηλυκά παλεύοντας μεταξύ τους, το ίδιο και τα θηλυκά για να αποφύγουν το επίμονο φλερτ των ανεπιθύμητων μνηστήρων.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για ακόμα μία υπόθεση αποφάσισε χθες με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή. Ειδικότερα, για υπόθεση που αφορά παλαιότερη ομιλία του κ. Ν. Μιχαλολιάκου, η οποία κρίθηκε πως εμπεριείχε προτροπή σε άσκηση βίας κατά δημοσιογράφων, σε 203 παρόντες βουλευτές, υπέρ της άρσης ψήφισαν 195, ενώ καταγράφηκαν έξι αρνητικές ψήφοι και δύο «παρών».

H περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών
Χρ. Βερναρδάκη (*)
να προκαλεί αρχικώς αίσθηση, καθώς ήταν εξ εκείνων που εμφανίστηκαν να τάσσονται κατά της άρσης ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου. «Η ψήφος μου δόθηκε εκ παραδρομής», ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του λίγη ώρα αργότερα, αποδίδοντας έτσι σε λάθος του τη συγκεκριμένη στάση του στην ψηφοφορία. Λάθος που δεν έκανε κατά την ψήφιση του μνημονίου και αλλού που αν όμως έκανε θα τον διέγραφε ο πρωτηφοράς. Κατά ψήφισαν, επίσης, οι
Κ. Κουκοδήμος (Ν.Δ.αυτός ο κασετοκουβαλιτής από την Κατερίνη)
και οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων
Γ. Καρράς, 
Δ. Καβαδέλας, 
Μαρ. Γεωργιάδης και 
Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.


__________________(*)
Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς", καθώς και του Ιδρύματος Γληνού. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). 

Στο διάστημα 2010-2014 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Επικοινωνιακής Πολιτικής του ΑΠΘ. Από τον Δεκέμβριο του 2006 έως το Νοέμβριο του 2009 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. 



Συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα, συντονίζοντας την ειδική υπο-επιτροπή για το Πολιτικό Σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...