Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η ευροκοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας απέστειλε στην επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολή διαμαρτυρίας που απευθύνεται προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Στο Κίεβο το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε χθες τελικά στις 17 Δεκεμβρίου 2015, απόφαση της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
Εκ μέρους της ουκρανικής φαστικής κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία με πραξικόπημα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις Ιούλιος 2014 κατέθεσε αγωγή εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της δίκης έχει οδηγήθηκαν στην αποτυχία οι κατηγορίες εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας. Οι κατηγορίες ήταν τόσο προφανές ότι είναι κατασκευασμένες ώστε ο δικαστής στην υπόθεση, την χαρακτήρισε «πολιτικά υποκινούμενη» και παραιτήθηκε. Αυτό ακολουθήθηκε μετά την παραίτηση όλων των δικαστών του δικαστηρίου, ήταν η κυβέρνηση να αρχίσει ποινική διαδικασία εναντίον τους.
Σήμερα, η ουκρανική κυβέρνηση, επικαλούμενη απαράδεκτη νομοθεσία σχετικά με την λεγόμενην «αντι-κομμουνιστικοποίηση» που προορίζεται να ποινικοποιήσει τη δράση των κομμουνιστών και τη χρήση των συμβόλων του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος (σφυροδρέπανο, το κόκκινο αστέρι), αποφάσισε να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας. Προσπαθεί να καλύψει τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις των δικαστικών, ενώ προκλητικά μετατρέπει τους εγκληματίες σε συνεργούς των Ναζί σε «ήρωες»  και να προσβάλει την μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που νίκησαν το φασισμό.
Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση ακύρωση της απόφασης αυτής. Απαιτεί να σταματήσουν την ποινικοποίηση και την παρενόχληση των δραστηριοτήτων των κομμουνιστών, την κομμουνιστική ιδεολογία και των συμβόλων τους. Να διασφαλιστεί η ελεύθερη άσκηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους - οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ - υποστηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που αποτελείται από εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις. Η αντικομμουνιστική υστερία της κυβέρνησης συναντήθηκε με την έγκριση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, που μιλούν για «πρόοδο» και «εκδημοκρατισμό» της χώρας.
Με βάση τα ανωτέρω, μπορείτε, Ύπατη Εκπρόσωπε, εγκρίνετε την απαράδεκτη απαγόρευση από την κυβέρνησης της Ουκρανίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας και υποστηρίζετε την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των δραστηριοτήτων των κομμουνιστών;»

Το γραφείο Τύπου
Πηγή: ΚΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...