Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Γεια σας από τον Κιμ


Όσοι πίστευαν ότι ο Κιμ φοβήθηκε τις απειλές του Τραμπ και «έκανε πίσω», έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα νωρίς το πρωί τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας. Η εκτόξευση των πυραύλων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μεγάλης κλίμακας ασκήσεων ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, στις οποίες αντιτάχθηκαν σθεναρά, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα.



Την έναρξη της εκτόξευσης προηγήθηκε από την επίσκεψη του Kim Jong-un στις εγκαταστάσεις των βαλλιστικών πυραύλων, όπου και έδωσε επίσημα οδηγίες για την συναρμολόγηση κεφαλών και στερεών καυσίμων ρουκετών, που προφανώς απαιτούν εντατικοποίηση στις δοκιμές νέων δειγμάτων πυραύλων μέσης και χαμηλής εμβέλειας. Η αναμονή δεν κράτησε πολύ, και δυο μέρες μετά την εκτόξευση των πυραύλων από μέρους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας αγνοείται πάλι ο Trump απ’ το twitter του. 

Οι βολές δεν ήταν πολύ καλές για τους Βορειοκορεάτες - ένας από τους πυραύλους χάλασε λίγο μετά την εκκίνηση και έπεσε στη θάλασσα, οι άλλοι δύο πέταξαν περίπου 250 χιλιόμετρα και επίσης έπεσαν έξω από τα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

Η Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι «ο Trump θα ενημερωθεί», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια συγκεκριμένα βήματα ενάντια την Πιονγιάνγκ, καθώς εγκαινιάζει ένα νέο πύραυλο που είναι μήνυμα από τη Βόρεια Κορέα και επισκιάστηκε από μια μεγάλης κλίμακας υστερία σχετικά με το θέμα που υπέγραψε ο νόμος Trump και απαγορεύει στα διαφυλικά άτομα να υπηρετήσουν στο στρατό των ΗΠΑ και θα πληρώσει την αλλαγή φύλου από τον στρατιωτικό προϋπολογισμό.

Η Διοίκηση του Ειρηνικού των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν ανεπιτυχής και δεν αποτελεί απειλή για το Γκουάμ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί ως βάση των ΗΠΑ, που προσποιούνται ότι «οι αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων δεν λαμβάνονται υπόψιν» (όπως ήδη έγινε την άνοιξη), ενώ ο Kim προφανώς εύστοχα αγνόησε τις πιο πρόσφατες απειλές του Trump και για άλλη μια φορά τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών. Στο εγγύς μέλλον μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο πόλεμο «δυναμικών δηλώσεων».

Εκτός από τις τρέχουσες δικές της ανάγκες η Βόρεια Κορέα αρχίζει να αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της κόντρας Κίνας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, την άρνηση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από το νότιο σύστημα THAAD, οι προκλήσεις των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς και τις απειλές της Ουάσινγκτον για την έναρξη ενός πολέμου κυρώσεων κατά της Κίνας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το κενό στην φύση των απειλών κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας από τη μεριά του Trump πράγμα που όπως είναι πολύ επωφελές για την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...