Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αυτή είναι η γαλλική δημοκρατία!

Αυτή είναι η γαλλική δημοκρατία.

Και αυτή είναι η «δικτατορία» της Βενεζουέλας. 
Κοιτάξτε, μην την συγχέετε.
Στο πλαίσιο της κρίσης της Βενεζουέλας, η 11η Πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στην τυραννία του Μακρόν διεξήχθη στη Γαλλία σήμερα. Το φιλελεύθερο κοινό σιωπά γι' αυτό, καθώς οι συστηματικές διαμαρτυρίες στην ίδια την καρδιά της παλιάς Ευρώπης δεν ταιριάζουν στη συνήθη εικόνα του κόσμου. 
Για διάστημα δύο περίπου χρόνων η «δημοκρατική» Γαλλία της ΕΕ έχει στρατιωτικό νόμο δλδ κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπό το καθεστώς αυτό έκανε εκλογές! 
Δλδ όπως στη Τουρκία! 
Στο χωριό μου το λέμε δικτατορία

Ως εκ τούτου, οι διαμαρτυρίες στη Βενεζουέλα θα είναι υστερικές και τις διαμαρτυρίες στη Γαλλία δεν θα πρέπει να τις ξαναθυμηθούμε (ειδικά αν ζητηθεί από τον Μακρόν να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές και να σταματήσει τη χρήση βίας έναντι διαδηλωτών που απειλούν να παγώσουν γαλλικά περιουσιακά στοιχεία) αντίστοιχα όπως με τον Μαδούρο. 
Ο Μαδούρο σε αντίποινα πρέπει να υποστηρίξει τα «κίτρινα γιλέκα» και να δηλώσει ότι υποστηρίζει κάποια 31χρονη νοσοκόμα, την Ingrid Levavasseur για πρόεδρο για την Γαλλίας. 
Δεν υπάρχει αστείο - ο Μαδούρο έχει μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης στη Βενεζουέλα από ό, τι η Μακρόν στη Γαλλία. Αλλά για κάποιο λόγο, η παρέμβαση στη Γαλλία δεν βιάζεται να οργανωθεί. 
Η ίδια διαμαρτηρία έγινε πολλές φορές από 65 έως 75 χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία έναντι 70-80 χιλιάδων αστυνομικών. Ως αποτέλεσμα, περίπου 100 κρατούμενοι και δεκάδες θύματα. 

Ο επόμενος γύρος είναι σε μια εβδομάδα - δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για το τέλος των διαμαρτυριών κατά του Μακρόν.











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...