Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Οι Κουβανοί υπερασπίστηκαν το σοσιαλιστικό κράτος τους

Φωτογραφίες από χθεσινές διαδηλώσεις υπέρ του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Όπως και στη Βενεζουέλα, μετά την έκκληση του Προέδρου της χώρας, οι λαϊκές μάζες που υποστηρίζουν το πολιτικό καθεστώς βγήκαν στους δρόμους, αποδεικνύοντας ότι, εάν είναι απαραίτητο, το κράτος είναι αδύναμο χωρίς το λαό. 

Κατά ειρωνικό τρόπο, ορισμένες συγκεντρώσεις ενάντια στην ιμπεριαλιστική χειραγώγηση, στο Twitter και στο Facebook, προσπάθησαν να περάσουν ως διαμαρτυρίες ενάντια στην κυβέρνηση. 




















Φυσικά, το ζήτημα δεν περιοριζόταν σε συγκεντρώσεις, εκτός από τις ίδιες τις συγκεντρώσεις προς υποστήριξη των αρχών, οι μυστικές υπηρεσίες εργάζονταν ενεργά στην Κούβα χθες και σήμερα, εργαζόμενοι στους διοργανωτές των διαδηλώσεων και σε υποκινητές διαδηλώσεων. Αρκετές δεκάδες άτομα συνελήφθησαν Τα κοινωνικά δίκτυα μπλοκαρίστηκαν προσωρινά στη χώρα (ένα τυπικό προστατευτικό μέτρο για τυχόν διαμαρτυρίες που σχετίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες - όπως στην περίπτωση της Βενεζουέλας ή του Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, το Facebook και το Twitter άρχισαν να πλημμυρίζουν με τον ίδιο τύπο λογαριασμών bot που απαιτούν ανατροπή ισχύος στην Κούβα - όλοι σύμφωνα με τα πρότυπα). 

==

==

==

==

==

Εάν οι κουβανικές αρχές δεν σπάσουν το ξύλο, τότε τα potests, όπως και στην Βενεζουέλα, θα σβήσουν, ειδικά επειδή οι Κουβανοί έχουν εμπειρία. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη από τις αρχές, αλλά ο κύριος κίνδυνος, φυσικά, δεν προέρχεται από τις διαμαρτυρίες αυτές καθεαυτές, αλλά από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τους περιορισμούς του κοροναϊού, οι οποίοι δημιουργούν έδαφος αναπαραγωγής για τους πολύ ιμπεριαλιστικούς χειρισμούς όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις ελέγχουν εάν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να καταλάβουν την εξουσία στην Κούβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...