Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Η "Επανάσταση του Λευκού Τριαντάφυλλου"

Σχετικά με τις καινοτομίες στις τεχνολογίες των έγχρωμων επαναστάσεων: 


Αν θυμάστε, πέρυσι στη Λευκορωσία ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποίησε το λατινοαμερικανικό σχήμα «Κυρίες με τα λευκά», χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, καθώς προσπάθησε να εγκαταστήσει στις διαδηλώσεις
Λευκορωσίας, αλλά λόγω της συνολικής αποτυχίας των σχεδίων πραξικοπήματος, τότε δεν πυροβόλησε πολίτες χρησιμοποιώντας προβοκάτσιες.

Ένα άλλο «λευκό» θέμα χρησιμοποιείται τώρα στην Κούβα, όπου προωθείται η εκστρατεία «White Rose», η οποία προβλέπει την κινητοποίηση εκπροσώπων της αντιπολίτευσης αποφασισμένων να αλλάξουν το καθεστώς προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών με λευκά τριαντάφυλλα https://www .theguardian.com/world/2021/nov/12 / yunior-garcia-playwright-protest-cuba-government . Έτσι για να πούμε «διαμαρτυρία unisex χωρίς αναφορά φύλου».


Ως αρχηγός του κινήματος τύπου Μαϊντάν, προωθεί το κίνημα του «Αρχιπελάγους» ο ηθοποιός Τζούνιορ Γκαρσία Αγκιλέρα, ο οποίος με το πρόσχημα του «εκδημοκρατισμού», του «τερματισμού του μονοπωλίου ενός κόμματος» και του «βελτιωμένου σοσιαλισμού», στην πραγματικότητα, προσπαθεί να αντιγράψει τα συνθήματα των βελούδινων επαναστάσεων στην Ανατολική Ευρώπη και της Περεστρόικα στην ΕΣΣΔ. Φυσικά, κάτω από αυτό το σημάδι είναι ένας κοινός στόχος - να ανατραπεί η τρέχουσα κυβέρνηση, να διαλύσει την κουβανική εκδοχή του σοσιαλισμού και να δημιουργήσει μια κυβέρνηση - μαριονέτα που να ελέγχεται από τις ΗΠΑ στην Κούβα, όπως αυτή που λειτουργεί στην Αϊτή ή το Ελ Σαλβαδόρ.

Οι πρόσφατες προσπάθειες να υποκινηθούν οι διαδηλώσεις στην Κούβα απέτυχαν. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα προσέγγιση, για την οποία επικαιροποιούνται τα εργαλεία πολιτικής τεχνολογίας και επιλέγονται νέες μαριονέτες.

Ταυτόχρονα, όπως και στην περίπτωση των πρόσφατων γεγονότων στη Νικαράγουα, όπου η αντιπολίτευση των Σαντινίστας δεν διστάζει να έχει δεσμούς με τη CIA και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το «Αρχιπέλαγος» επίσης δεν αποφεύγει τους δεσμούς με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ... 

Για παράδειγμα, ο Τζούνιορ Γκαρσία Αγκιλέρα συναντά ανοιχτά αμερικανούς αξιωματούχους στην Κούβα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν σημερινοί υπάλληλοι της CIA και της DIA. Φυσικά, στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τέτοιο προσωπικό τοποθετείται ως «το μέλλον της κουβανικής δημοκρατίας» και «μαχητές της ελευθερίας». Όπως ο Guaido και κατά την περίοδο των αιματηρών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, ή κάποιοι συμμετέχοντες στο φασιστικό πραξικόπημα στη Βολιβία το 2019.

Η επόμενη κορύφωση αυτής της εκστρατείας θα είναι στις 15 Νοεμβρίου, όταν θα γίνει άλλη μια προσπάθεια να εξαπολυθούν μαζικές διαδηλώσεις στην Κούβα.

Οι ρίζες αυτής της εκστρατείας, ως συνήθως, βρίσκονται πίσω στο Μαϊάμι, όπου μια χούφτα Κουβανών μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στρατολογήθηκαν για τις αντικουβανικές δραστηριότητες της CIA (αυτή η πρακτική πηγαίνει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του '60).

Η ίδια ακριβώς εκστρατεία εναντίον της Κούβας αποσκοπεί στην υποταγή της στις ιμπεριαλιστικές επιταγές των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόμοιες εκστρατείες ξεκινούν κατά της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και της Νικαράγουας. Ανίκανες να ανατρέψουν ανεπιθύμητα καθεστώτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταχειρίζονται μια στρατηγική πολιορκίας και εξουθένωσης των χωρών που εξαπολύουν επίθεση με κυρώσεις, ελέγχοντας περιοδικά αν είναι δυνατόν την προσπάθεια να επιταχύνουν τη διαδικασία, όπως συνέβη πρόσφατα στη Βενεζουέλα ή απλώς στην άλλη ημέρα στη Νικαράγουα.

Τώρα είναι πάλι η σειρά της Κούβας. Και έτσι σε κύκλο. Το Δόγμα Monroe 2.0 αποκλείει μια διαφορετική προσέγγιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...