Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ


Την 29/01/2012 πραγματοποιήθηκε γνωστοποιημένη πανελλαδική κινητοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΣΥ (ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ),  σε όλη την επικράτεια για να εκφραστεί η αντίθεση απέναντι στη συνεχή  βίαιη και ταχύτατη καταστροφή μικρών και μεσαίων αγροτών που ακολουθείται από την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης  συνεπικουρούμενη και από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Οι παρευρισκόμενοι ασκούσαν νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στα διόδια της Λεπτοκαριάς προκειμένου με έντυπο υλικό να ενημερώσουν τον κόσμο για τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, και συγχρόνως να τους καλέσουν σε συντονισμένη δράση σε Πανελλαδικό επίπεδο και στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας στην έκθεση AGROTIKA στη Δ.Ε.Θ. για τις  04-02-2012 σε συγκέντρωση που είχαν εξαγγείλει.
Στα πλαίσια αυτά την 29/01/2012  μαζί με άλλους αγρότες  βρέθηκαν στη περιοχή των διοδίων της Λεπτοκαριάς σε μια συμβολική κίνηση ενημέρωσης μιάμισης ώρας.
Μοίραζαν το έντυπο υλικό - φυλλάδια, χωρίς οποιαδήποτε στιγμή να προκληθεί καμία διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας, καμιάς μορφής κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.  
Να σημειωθεί δε ότι σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρχε η παρουσία της αστυνομίας, η οποία είχε ενημερωθεί, και δεν διαπίστωσε την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.
Παρ' όλα αυτά, ένα χρόνο μετά, καλούνται να δώσουν κατάθεση, ως οιονεί κατηγορούμενοι, στο αστυνομικό τμήμα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια του αυταρχικού κατήφορου της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, κατήφορος που είναι αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της υπέρ της πλουτοκρατίας. Η κυβέρνηση που έκανε κουρελόχαρτο το δικό της Σύνταγμα, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης , επικαλείται υποκριτικά τη νομιμότητα.
Στρέφεται ενάντια στο ταξικά εργατικά κίνημα, στους αγωνιζόμενους αγρότες, στην νεολαία.
Η πολιτική αυτή της καταστολής δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τον αγώνα του.
Η Ν.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε. καλεί κάθε φορέα του Νομού να καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...