Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Όταν οι πολιτικοί συνωμοτούν με τους τραπεζίτες, οι απλοί άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο

Οι Κυπριακές συνθήκες κρίσης συνεχίζονται. Ακολουθεί ένα κακό σχέδιο άνευ προηγουμένου. Οι Κύπριοι αξιωματούχοι και η ΕΕ είναι κοντά σε συμφωνία. Επίμαχο θέμα είναι η επιβολή ενός εφάπαξ φόρου 30% και βάλε επί της Τράπεζας Κύπρου σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Για παρόμοια ποσά σε άλλες τράπεζες, κλοπή κοντά στο 4%.
Η Κύπρος πρέπει να βρει € 5,8 δισεκατομμύρια μέχρι τη Δευτέρα. Σε αντίθετη περίπτωση η “χρηματοδότηση” από την ΕΚΤ θα τελειώσει. Η κυπριακή βουλή θέσπισε ένα μάτσο εννέα συναφών νόμων. Περιλαμβάνουν περιορισμούς σε μη-ταμειακές συναλλαγές, πάγωμα εξαργύρωσης επιταγών, περιορισμό στις αναλήψεις, και μετατροπή στον έλεγχο των λογαριασμών των καταθέσεων καθορισμένης διάρκειας.



Οι Καπιτα-ληστές απαιτούν περισσότερα. 
Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΕ στη Λευκωσία έκαναν χτες το βράδυ περίπου 600 μέλη της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που διαμένουν στην Κύπρο μετείχαν επίσης στη συγκέντρωση με συνθήματα "τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες", "τρόικα go home", "Ελλάδα - Κύπρος - Ισπανία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία". Διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και έξω από το προεδρικό μέγαρο. "Παραίτηση! Παραίτηση!" Φώναζαν. Φοβούνται, έχασαν τις δουλειές τους. Οι Κύπριοι αντιμετωπίζουν μια ελληνική τραγωδία. Οι κοινωνικές συνθήκες είναι άθλιες.

Οι κατασκευαστές δεν μπορούν να εισάγουν πρώτες ύλες με πίστωση. Η ικανότητά τους να παράγουν είναι σε κίνδυνο. Δεν μπορούν να προμηθεύουν τους πελάτες τους.
Αποτυχία στις τράπεζες, περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, περικοπές στον δημόσιο τομέα , καθώς και “νέοι φόροι" θα συνεχιστούν χωρίς τέλος.

Έρχεται ένας "μαζικός κοινωνικός αντίκτυπος." 
Οι φτωχοί και οι ηλικιωμένοι, οι οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο, το τηλέφωνο και τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Συζητείται η κατάσταση αυτή παντού στην Ελλάδα. Οι άρρωστοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα. Νοσοκομεία και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορούν να πληρώσουν. Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα καταρρέει.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση. Η στέρηση είναι ακραία.
Αυξάνονται οι άστεγες οικογένειες.
Οι πολιτικοί προτείνουν κλοπή τραπεζικών καταθέσεων.
Το ταμιευτήριο είναι προσωπική ιδιοκτησία. Η κλοπή του για την διάσωση του τραπεζίτη είναι παράλογη. Στην Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία πρότειναν παρόμοιες πολιτικές.

Οι αποταμιεύσεις των ανθρώπων βρίσκονται σε κίνδυνο.
Μόλις η Κύπρος δεχτεί τις απαιτήσεις της ΕΕ, το τζίνι ήδη θα είναι έξω από το λυχνάρι. Η μεγάλη κλοπή μπορεί να εξαπλωθεί παντού.
Οι καταθέσεις ταμιευτηρίου ήταν κάποτε ιερό και απαραβίαστο. Δεν είναι πλέον. Εάν οι καπιταλιστές χρειάζονται μετρητά, είναι ευάλωτες. Η σωτηρία των τραπεζιτών της ΕΕ έχει μεγαλύτερη σημασία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καταπληκτικό μάλιστα είναι ότι αυτή την κλοπή, τα εδώ τσιράκια τους την ονομάζουν '' σοβιετικού τύπου μέτρα!''. Αυτοί οι οποίοι ορκίζονται στο όνομα του χρήματος!
hopenends

Gekoudi είπε...

Τόσο καλά! Σοσιαλισμός για τους πλούσιους και καπιταλισμός για τους φτωχούς:
http://gekoudi.blogspot.gr/2010/05/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΚΕΛ τα έλεγε αλλά κανείς δεν το άκουγε...
Μακάρι στις βουλευτικές το ΑΚΕΛ να δυναμώσει, γιατί αποτελεί την μοναδική ελπίδα για τον κυπριακό λαό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...