Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το μάθημα των εκλογών στην Ουκρανία

Εκλογές στην Ουκρανία και; όπως όλες οι εκλογές θεωρήθηκαν βάλσαμο. Τώρα τα πάντα είναι ωραία και δημοκρατικά, όπως λένε οι ΗΠΑ και υποτελείς της της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι; Η νεο-Ναζιστική συνάθροιση στο Κίεβο έχει ενισχυθεί, αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι που λένε δεν είναι Ναζί, επειδή οι ​​Ναζί στην Ουκρανία έχουν σχεδόν επίσημα μείνει έξω από το κοινοβούλιο, βλέποντας τα ποσοστά τους χαμηλά. Οι Ναζί ήταν ήδη και είναι ακόμα στο διοικητικό κονκλάβιο, τώρα με περισσότερη δύναμη. Οι Ναζί είναι αυτοί που ενέκριναν στις 14 του Οκτώβρη την «Ημέρα του υπερασπιστή της Πατρίδας», την ίδια ημέρα που ιδρύθηκε ο ουκρανικός ναζιστικός στρατός, που συνεργάστηκε με τους Ναζί στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, (Σας υπενθυμίζω μερικά από τα κατορθώματά τους εδώ) - είναι εκείνοι που έχουν απαγορεύσει τα τηλεοπτικά κανάλια στα ρωσικά, έχουν απαγορεύσει τα βιβλία στα ρωσικά, έχουν απαγορεύσει το intenet στα ρωσικά ή όσους μιλούν για «απελευθερωμένες περιοχές» σε σχέση με τον έλεγχο των Donests και Luganks και τους βομβαρδισμούς των πόλεών τους ακόμα μέσα στη διάσημη ανακωχή. Οι Ναζί είναι αυτοί που συνεχώς μιλούν για «ρωσική εισβολή» και εγκωμιάζουν τους κακοποιούς ως «ήρωες του πολέμου».

Αυτό το Κοινοβούλιο είναι ανοιχτά αντι-ρωσικό και τονίζει την «Ρωσοφοβία», την εθνοκάθαρση του Donbas. Και εκτός αυτού, οι Ναζιστές επιβάλλουν «εκκαθάριση» των αξιωματικών και των εργαζομένων που θεωρούνται «ρωσόφιλοι». Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πολύ «δημοκρατικό» υποκινούμενο από τις ΗΠΑ και τους υποτελείς της ΕΕ, φυσικά. Αλλά ξέρετε, δεν υπάρχουν Ναζί στην Ουκρανία, ούτε Ναζιστική Ουκρανία ... Τούτου λεχθέντος, τα επίσημα αποτελέσματα είναι εντελώς προβλέψιμα. Η φιλο-ατλαντικοί εξακολουθούν να ελέγχουν τα πάντα, είτε είναι φιλο-Poroshenko (έχει περισσότερες έδρες) ή φιλο-Yatseniuk (έχει λιγότερες έδρες, αλλά κέρδισε επί % των ψήφων και υποστηρίζεται από τον καπιταλιστή Kolomoisky), θα ακολουθούν το φιλικό σχέδιο και θα εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από το τι λέει η ΗΠΑ. Οι ολιγάρχες θα έρθουν σε συμφωνία μεταξύ τους, αλλά ο Kolomoisky που έχει μεγαλύτερη δύναμη, θα ελέγχει τα βασικά υπουργεία. Μπορεί να παίξει ακόμα και το κόλπο της περιθωριοποίησης Poroshenko, αν και φαίνεται μάλλον απίθανο και εγώ βάζω στοίχημα στην φαγωμάρα μεταξύ των ολιγαρχών.

Αλλά και ο Poroshenko μπορεί να παίξει το ίδιο τέχνασμα: αφού έχει ένα άνετο προβάδισμα 50 θέσεων από τις δυνάμεις της μαϊμούς Yatseniuk. Θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει τον Kolomoisky. Ωστόσο, είναι πιθανή μια συμφωνία μεταξύ Poroshenko - Yarseniuk και είναι προφανές ότι έχει λανσαριστεί σαν κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» πασαλειμμένη με ένα «πολιτικό» βερνίκι και προσθέτοντας το ίδιο με το κόμμα που ονομάζεται «Αυτοβοήθειας» που ισχυρίζεται ότι είναι ο θεματοφύλακας της ουσίας της Μαϊντάν, καλά, και όλοι έτσι θα είναι ευχαριστημένοι. Το πρώην Κόμμα των Περιφερειών, που σήμερα ονομάζεται «Block Αντιπολίτευσης», παραμένει η πλειοψηφία στο Νότο και Δυτικά οι ψηφοφόροι είναι σε αναμονή για το πού πάνε τα πράγματα στην Donbás - όσο το Κομμουνιστικό Κόμμα βρίσκεται ακόμα σε μια ανόητη αδράνεια, για άλλη μια φορά σε μια παθητικότητα όπως πριν από το πραξικόπημα της Μαϊντάν.

Ο εκναζισμός της χώρας και η βαρβαρότητα στην Donbas έχει κάνει το ΚΚ αμήχανο. Είναι ενδιαφέρον, ότι οι εξελίξεις δεν είναι προβλέψιμες, στα Νοτιοανατολικά:
Πρώτο,
το Κόμμα των Περιφερειών, που κατέχει δεσπόζουσα θέση σε αυτές τις περιοχές, είπε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές. Έχει αποτύχει, στην κάλυψη του Συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
Δεύτερο,
το Κομμουνιστικό Κόμμα, επίσης, που έχει μεγάλη επιρροή στις περιοχές αυτές, έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει, παρά την απειλή της προγραφής που κρέμεται πάνω από αυτό, αντί του μποϊκοτάζ.
Η νεο-ναζιστική κλίκα στο Κίεβο δεν χρειάζεται καν να μπεί στον κόπο να το βγάλει παράνομο, διότι μπορεί να υποστηριχθεί η άποψη ότι είναι άνευ σημασίας και η παρανομία θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου.
Τρίτο, 
ο Συνασπισμός Αντιπολίτευσης και το Κομμουνιστικό Κόμμα έχουν επιτύχει πολύ καλά αποτελέσματα στα Νότιο-Ανατολικά, ο πρώτος με ποσοστά άνω του 30% και το δεύτερο μεταξύ 11 και 13% .
Τέταρτο,
το ποσοστό συμμετοχής ήταν πολύ περίεργο: 55% στο Dnepropetrovsk, 51% στο Nikolaev, Kherson και Zaporitze, 47% στο Χάρκοβο, Οδησσό 46%, 39% και 13% σε Luganks στο Ντόνετσκ. Μόνο το 13% του Ντόνετσκ κοσμεί τον αγώνα αυτών των μηνών.
Τα υπόλοιπα ποσοστά προβληματίζουν σχετικά με το τι συμβαίνει και γιατί υπάρχει μόνο η αντίσταση στο Ντόνετσκ και Luganks (υποθέτοντας ότι, όπως έχει αναφερθεί επίσης ότι στο Luganks πολλοί χωρικοί αναγκάστηκαν με την βία να ψηφίσουν).
Πέμπτο,
το Μπλοκ Αντιπολίτευσης βοήθησε να μακιγιαριστεί το νεοναζιστικό πρόσωπο σε «δημοκρατικό» και κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα παίξει τον ίδιο ρόλο που έχει διαδραματίσει το Κόμμα των Περιφερειών πάντα: να ρυθμίζει και να διοχετεύει τις διαμαρτυρίες και την δυσαρέσκεια κατά των αποφάσεων του Κιέβου.

Ο χάρτης δείχνει με κόκκινο τον Poroshenko, κίτρινο τον Yatseniuk και μπλε το Μπλοκ Αντιπολίτευσης. Και αυτό είναι το δίδαγμα που πρέπει να συναχθεί από τις εκλογές: δεν μπορεί κανείς να περιμένει κανένα ίχνος λογικής στην Ουκρανία, σήμερα, την ίδια στιγμή που δείχνει, και πάλι, ότι η διαίρεση στην Ουκρανία είναι μη αναστρέψιμη είτε με απόσχιση στην Donbas ή όχι. 

Έτσι, οι ΗΠΑ όσο και υποτελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και ο ΟΗΕ, έχουν απορρίψει και έχουν απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις, αν αναγνωρίσει τις εκλογές στα νοτιοανατολικά. Αλλά η Ρωσία είναι απτόητη και λέει ότι είναι έγκυρες και ναι στις εκλογές.
Η Ρωσία θεωρεί το μέρος της συμφωνίας στο Μινσκ με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου από τον Poroshenko για εκλογές μονομερή ενέργεια, χωρίς τον λογαριασμό του αντισυμβαλλομένου της συμφωνίας, δηλαδή, τις πολιτοφυλακές και ως εκ τούτου έχουν την πλήρη εξουσία να κάνουν τις επιλογές τους, κατά το χρόνο που κρίνουν αυτοί καταλληλότερο. Η ημερομηνία αυτή, ήταν 2 του Νοέμβρη.
Στο Ντόνετσκ παρουσιάστηκαν μόνο δύο πολιτικοί σχηματισμοί όπως και το Κομμουνιστικό Κόμμα, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, το «Ντόνετσκ Δημοκρατία» κόμμα του πρωθυπουργού Zajarchenko, και «ΕλεύθεροΝτόνμπας » Ο Ζαχαρένκο πήρε 70%. 
Η «Δημοκρατία του Ντόνετσκ» αναδείχθηκε ως ένα κόμμα το 2005, σαν αντίθεση με την φιλο-ουκρανική θεωρία Γιανουκόβιτς και το Κόμμα των Περιφερειών του, και ο ίδιος το είχε απαγορευμένο μετά τη λαϊκή εξέγερση, λαμβάνοντας έναν πολύ ενεργό ρόλο στις αντι-Μαϊντάν διαμαρτυρίες. Αυτό είναι το έμβλημά του. Αντίθετα, το «Ελεύθερο Donbas» δημιουργήθηκε μετά τις διαδηλώσεις του Μαρτίου του 2014 και είναι ένας συνασπισμός κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων.
Στο Luganks τα τρία χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται: «Luganks World», «Οικονομική Ένωση Luganks» και η «Ένωση του Λαού» στο Ανώτατο Συμβούλιο, ενώ για πρωθυπουργό υπάρχουν τέσσερις υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Ομοσπονδίας του Luganks. Με ένα σαφές νεύμα στο βαθύ συναίσθημα του Σοβιετικού πληθυσμού, το Ανώτατο Συμβούλιο επέλεξε Σοβιετικό σύμβολο με το κόκκινο αστέρι με τα χρώματα της σημαίας της Luganks. Οι κάτοικοι στην Luganks ήταν πάντα λίγο πιο αριστεροί από ό, τι στην περιοχή του Ντόνετσκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αρχίζει η οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, τουλάχιστον για τώρα. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι πολιτοφυλακές της είναι πιο αριστεροί, όπως φάνηκε πρόσφατα και με το σχηματισμό ενός ανοικτά κομμουνιστικού τάγματος που έχει ενσωματωθεί στην Ταξιαρχία Prizrak Mogzovoi. Τώρα περιμένουμε μετά τις 2 Νοεμβρίου θα γίνει μια αξιολόγηση, βαθύτερη κατανόηση των αποτελεσμάτων και ο συσχετισμός των δυνάμεων.

Για την προμήθεια φυσικού αερίου το Κίεβο, υπό την πίεση της ΕΕ με την Ρωσία κατέληξε σε μια σούπα συμφωνία, καθώς λείπουν οι μέθοδες πληρωμής. Είχαν φτάσει, έτσι ώστε η Ουκρανία να πληρώνει 375 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, 90 δολάρια περισσότερα από ό, τι ήταν να πληρώνει μέχρι στιγμής, αλλά 110 λιγότερο από την τιμή της αγοράς, εφόσον όμως καταβάλλεται προκαταβολικά κάθε μήνα.(;) Αυτό που δεν ξέρω είναι ποιος θα τα πληρώσει; Το Κίεβο; δεν έχει μία ή η ΕΕ, η οποία φοβόταν ότι το ρωσικό φυσικό αέριο δεν θα τρέξει αυτό το χειμώνα.; Τι μπορούμε τώρα να καταλάβουμε λιγότερο ή περισσότερο από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ουκρανία; Οι Ουκρανοί, αν δεν είναι ανόητοι, φαίνεται να πιστεύουν ότι πρόκειται να πληρώσει η ΕΕ.
Η ΕΕ έχει δώσει ήδη ένα δάνειο των 2.000 εκατομμυρίων δολαρίων ... αν προχωρήσει το Κίεβο με την ιδιωτικοποίηση και τις επιδοτήσεις προς τον πληθυσμό και τον πόλεμο δεν θα μείνει τίποτα. Αυτό ή δεν το βλέπουν οι Ουκρανοί, ή προσποιούνται ότι δεν το βλέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...