Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

2014 Βερολίνο. Λευκωσία, Παλαιστίνη, Κορέα;

Το 1945, 
υπήρχαν ήδη δύο Γερμανίες όπως πολύ εύστοχα είχε επισημάνει ο Ιωσήφ Στάλιν 
στο Βίλχελμ Πικ. 

Η μία ήταν 
η Γερμανία της Αντίστασης 
και η άλλη ήταν 
η Γερμανία 
του Ναζισμού (Εθνικοσοσιαλισμός).

Η μία ήταν η Γερμανία της Ταξιαρχίας Έρνεστ Τέλμαν που τόσο γενναία είχε πολεμήσει κάτω από τον ήλιο της Ισπανίας 
και η άλλη ήταν η Γερμανία της λεγεώνας του Κόνδορα.
==
=Οι στίχοι και μόνο είναι αδιάψευστη απόδειξη για το ποιος ήθελε την ενωμένη Γερμανία, καθώς και τι είδους Γερμανία.
.
==
1. Ανέστη από ερείπια
Και ατενίζει το μέλλον,
Αφήστε μας να σας υπηρετήσουμε για το καλό,
Γερμανία, ενωμένη πατρίδα.
Τα παλιά δεινά πρέπει να ξεπεραστούν
Και τα ξεπερνούμε ενωμένοι
Επειδή πρέπει να πετύχουμε,
[Έτσι] ώστε ο ήλιος να γίνει ομορφότερος όσο ποτέ [πριν]
Πάνω από την Γερμανία λάμπει,
Πάνω από την Γερμανία λάμπει.

2. Η ειρήνη και η χαρά ας εμπνεύσουν μαζί,

Τη Γερμανία, την πατρίδα μας.
Η ειρήνη είναι η επιθυμία όλου του κόσμου,
Στους λαούς απλώστε το χέρι σας.
Με αδελφοσύνη ενωμένοι,
Θα συντρίψουμε τον εχθρό του λαού.
Ας είναι ψωτισμένα όλα τα μονοπάτια από την ειρήνη,
Ώστε καμιά μάνα να μην ξανα
Θρηνείσει τον γιο της, αλίμονο,
Θρηνείσει τον γιο της, αλίμονο.

3. Ας καλιεργήσουμε και οικοδομήσουμε το έθνος μας,

Μάθετε και δουλέψτε όσο ποτέ ακόμα,
Ώστε μια ελεύθερη νέα γενιά,
να αποκτήσει πίστη στη δύναμή της!
Γερμανική νεολαία, για την οποία η επιδίωξη
Του λαού μας είναι μία,
Είστε αναγέννηση της Γερμανίας,
Και πάνω από τη Γερμανία μας,
Υπάρχει ο λαμπερός ήλιος,
Υπάρχει ο λαμπερός ήλιος.
Η ίδρυση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας ήταν το αποτέλεσμα αυτού του διχασμού, αλλά και το παιδί των μεταπολεμικών εξελίξεων και όχι κάτι το "αφύσικο", όπως έλεγε ο πολύς πράκτορας Σεβαρντνάτζε υπουργός εξωτερικών της ΕΣΣΔ το 1989.
Η διαίρεση δεν επιδιώχθηκε από τους κομμουνιστές της Γερμανίας, ούτε από τη Σοβιετική Ένωση, που αγωνίζονταν μέχρι το 1949 να υπάρξει μία ενιαία, ανεξάρτητη και δημοκρατική Γερμανία, που αγωνίζονταν να εφαρμοσθεί η συμφωνία του Πότσδαμ. Στην ενιαία Γερμανία, θα υπήρχε αυστηρή τιμωρία για τους Ναζί εγκληματίες πολέμου και φυσικά μία δημοκρατική αγροτική μεταρρύθμιση, πραγμάτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, δημιουργία κεντρικής διοίκησης στο Βερολίνο.
Μέχρι το 1952 η πολιτική του ΕΣΚΓ, του Συνδέσμου των Ελεύθερων Γερμανικών συνδικάτων (FDGB), αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης ήταν σε αυτήν την κατεύθυνση.
Αυτό δεν έγινε. Ο στόχος της οικοδόμησης μιας ενωμένης Γερμανίας έγινε μη δυνατός λόγω του Ψυχρού Πολέμου, της πολιτικής των κύκλων που είχαν συσπειρωθεί γύρω από τον Κόνραντ Αντενάουερ και της προτίμησης των Δυτικών ότι είναι καλύτερα να ελέγχουν εξ ολοκλήρου τη μισή Γερμανία, παρά κατά το ήμισι ολόκληρη.
Έτσι δημιουργήθηκαν δύο Γερμανίες, με διαφορετικά κοινωνικοπολιτικά συστήματα.
Είναι δικαίωμα αναφαίρετο για κάθε χώρα να ορίζει τη συνοριακή της τάξη.
Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια την δική της και των συμμάχων της. (Στην ευρωπαϊκή σύμβαση του 1970 - 71 ρητά διατυπώνεται η αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Η ΟΔΓ, υπογράφοντας αυτήν τη σύμβαση (όπως και πολλές άλλες μετά) ήξερε για ποιά σύνορα μιλούσε). Στις αρχές του Αυγούστου του 1961, η λαϊκή Βουλή της ΓΛΔ αποφασίζει τον έλεγχο των συνόρων. Στις 3 - 5 Αυγούστου 1961, σε σύσκεψη ανωτέρων εκπροσώπων των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αποφασίσθηκε λόγω της πολιτικής όξυνσης και της κορύφωσης του Ψυχρού Πολέμου, μετά από ένα εξαιρετικά αναλυτικό και πολύπλευρο σκεπτικό, ο έλεγχος των συνόρων. Η ΓΛΔ, έλαβε την υποχρέωση απέναντι στο λαό της και στους συμμάχους της να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και αυτό έπραξε στις 13 Αυγούστου του 1961.
Το τείχος του Βερολίνου στήθηκε και ορθώθηκε χωρίς όπως αναφέρεται να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός. Και προκάλεσε την ανακούφιση πολλών, τόσο ανατολικών όσο και δυτικών, γιατί εξασφάλισε την ειρήνη.
2014 Λευκωσία.
Διατάξεις για τη χρήση όπλων υπήρξαν όπως υπάρχουν παντού. Και στο στρατό αλλά και στους συνοριακούς φρουρούς της Δυτικής Γερμανίας. Διαταγή "για ρίξιμο στο ψαχνό" δεν υπήρξε ποτέ" και δε βρέθηκε ποτέ. Η ΓΛΔ διαφύλαξε τα σύνορά της. Ήταν αναγνωρισμένο, κράτος δικαίου, μέλος του ΟΗΕ από την δεκαετία του 1970 και προσπάθησε να εφαρμόσει το μέτρο της συνοριακής ασφάλειας, όχι σε εσωγερμανικά σύνορα, αλλά σε αυτά της κρατικής της υπόστασης. Ωστόσο υπάρχουν κατάλοιπα της ναζιστικής Γερμανίας τα οποία χρησιμοποιούν την πρακτική της φίμωσης και της βίας των Ες-Ες ακόμα και στην ελληνική Βικιπαίδεια. Χρησιμοποιώντας δήθεν την αντικειμενικότητα απ' την οποία απέχουν όπως και από τη γνώση. Ο φασισμός είναι σαν το αυγό του φιδιού.
Linx:

Οι Ανατολικο - Γερμανοί έχασαν τα πάντα το 1989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...