Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Το αριστερό χέρι του καπιταλισμού

Πρώτη του Μάη σήμερα και σαν σήμερα ο κόκκινος στρατός κάρφωσε την κόκκινη σημαία στο ψηλότερο σημείο του Ράιχσταγκ! Ο ιμπεριαλισμός έχει ή κατασκεύασε ως βασικό σύμμαχο στους ελιγμούς του και στα εγκλήματά του, τους τροτσκιστές και όλα τα είδη των ψευδο-αριστερών (με διαφορετικές ετικέτες, αναρχικοί αντιεξουσιαστές ελευθεριακοί οικολόγοι ΜΚΟ κλπ), που μερικές φορές δικαιολογούν άμεσα τις ενέργειές τους («ανθρωπιστική» βοήθεια λένε) και άλλοτε έμμεσα πλην σαφώς, δίνουν έδαφος στους ιμπεριαλιστές να ενεργήσουν για την ποινικοποίηση μιας χώρας και σπέρνουν την σύγχυση και την διαίρεση μεταξύ των ανθρώπων της αλλά και στην διεθνή κοινότητα. Όλος ο ζωολογικός, συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα ζώα στον κήπο.


Αποτελούν το βασικό ιμπεριαλιστικό «αριστερό» χέρι, που ενεργεί ως πέμπτη φάλαγγά του, μέσα στο χώρο δημιουργώντας σύγχυση, διάσπαση και αποστράτευση τους ανθρώπους που μάχονται ενάντια στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού καπιταλισμού.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται στα άτομα με υπερ-επαναστατικό αριστερό άκουσμα - φρασεολογία. Θέτουν την στάση τους ως την πιο επαναστατική, αλλά στην πραγματικότητα πίσω από «αριστερή» τροτσκιστική καθαρολογία οι θέσεις τους βοηθούν αντικειμενικά τον ιμπεριαλισμό καπιταλισμό. Πολεμάνε λυσσαλέα τον κομμουνισμό - σοσιαλισμό παρά την «επαναστατική» τους φλυαρία .


Είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί και να καταγγελθεί αυτός ο «αριστερός» βραχίονας του ιμπεριαλισμού, που κατασκευασμένος από απείθαρχα άλλοτε καιροσκοπικά και άλλοτε στρατευμένα από τον εσωτερικό εχθρό δημοφιλείς και «αριστερές» οργανώσεις στις οποίες κάνουν χειρισμούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και την αντίδραση. Στριμώχνονται εκεί και εξαθλιωμένες βίαια προλεταριοποιημένες μικροαστικές μάζες (ότι το χειρότερο).


Μερικά χαρακτηριστικά αυτής της «αριστεράς» πτέρυγας του ιμπεριαλισμού είναι:


  • Εξισώσουν τον θύτη και το θύμα. Αγωνίζονται για να θέσουν στο ίδιο επίπεδο τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την αντιδραστική κυβέρνηση μιας καταπιεσμένης χώρας που αγωνίζεται να υπερασπιστεί την κυριαρχία της ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Αποκρύπτουν ότι συμμετέχουν σε ΕΕ ΝΑΤΟ.


  • Ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μιας καταπιεσμένης χώρας διατηρούν μια ίση απόσταση - θέση μεταξύ του επιτιθέμενου και αυτού που αποκρούει την  επίθεση που αγωνίζεται να διώξει τον εισβολέα από τη χώρα. Ανοίγουν το δρόμο για τον δράστη για να ενεργήσει.


  • Αντί να καταγγέλλουν τον ιμπεριαλιστή επιτιθέμενο και να υποστηρίξουν την υπό επίθεση χώρα, συμμετέχουν σε μια γενική και αφηρημένου χαρακτήρα καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενώ επιτίθενται στη χώρα και στην κυβέρνηση που είναι το θύμα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, έτσι δίνουν επιχειρήματα στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.


  • Αντί καλώντας τους ανθρώπους να αποκηρύξουν και να κινητοποιηθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καταδικάζουν τόσο την επίθεση και τον επιτιθέμενο και καλούν τους ανθρώπους να μην παίρνουν θέση μεταξύ των δύο «πλευρών». Ιράκ Γιουγκοσλαβία Συρία Λιβύη Κούβα Κορέα Βενεζουέλα Ουκρανία...


Μετά δείτε τις συνέπειες αυτών των θέσεων π.χ. στις περιπτώσεις της Λιβύης και της Συρίας, όπου αυτοί οι «αριστεροί» κράτησαν ισαπέχουσα στάση χωρίς να συμμετέχουν ενεργά στην καταγγελία της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και την άμυνα της χώρας που επιτέθηκαν και όποιον εξαπατούν με τη θέση τους να μην μπορεί να περιγραφεί ως «ασυνείδητος αριστεριστής». Είναι αυθεντικοί Τροτσκιστές (μερικές φορές κάτω από άλλες ετικέτες ή μέσα σε ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ) και ανοιχτοί πεμπτοφαλαγγίτες ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι - αρθρογράφοι.


Στις περιπτώσεις της Λιβύης και της Συρίας, η θέση αυτών των «αριστερών», έχει διευκολύνει την ανεπαρκή κινητοποίηση και καταγγελία της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και αυτό σήμαινε χιλιάδες αθώοι άνθρωποι στα νύχια του ιμπεριαλισμού, θύματα των μισθοφόρων του. Ο ιμπεριαλισμός στη Λιβύη προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, προκάλεσε και άφησε να καταστραφεί ολοσχερώς η χώρα. Σήμερα μάλιστα η «Ελβετία της Αφρικής» είναι πάρα πολύ χειρότερα από ό, τι πριν από την κατάσταση που δημιούργησε η επίθεση. Είναι μια κόλαση που κανείς από τους παραπάνω δεν απολογείται.
Εκτός από τους τροτσκιστές αναδύονται κάποιες ομάδες χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «μαοϊκούς» ή «χοτζιστές» που ενεργούν ακριβώς όπως οι τροτσκιστές και οι θέσεις εντοπίζονται σε αυτά.  Στην περίπτωση των «τροτσκιστομαοϊκών» πάνε ενάντια στο κριτήριο των μαοϊκών κομμάτων όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό) και το Κομμουνιστικό Κόμμα των Φιλιππίνων, που έχουν μιλήσει με σαφήνεια από την πλευρά των χωρών επίθεση από τον ιμπεριαλισμό (Συρία, Λιβύη, κλπ), καθώς και για την υπεράσπιση της Βενεζουέλας κατά των χειρισμών του ιμπεριαλισμού. Αυτοί οι «του χώρου» που εμφανίζονται ως «μαοϊκοί» που εμφανίζονται ως «σταλινικοί» και ενεργούν ως τροτσκιστές, μαζί με τους τροτσκιστές στα ίδια μπλοκ, αντί να σκύψουν κεφάλια τους από ντροπή, κατηγορούν τους άλλους ψευδείς κομμουνιστές.


Μπορεί να είναι πολύ επικριτικοί για μια χώρα, που ποτέ δεν επιτέθηκε; μπορούν να καλούν για πολιτική ίσων αποστάσεων χωρίς καμία κινητοποίηση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα; Οι κομμουνιστές και οι επαναστάτες πρέπει να είναι πάντα κοντά εργατικές τάξεις και η θέση τους στην πλευρά των καταπιεσμένων χωρών που δέχονται επίθεση από τον ιμπεριαλισμό.


Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν λειτουργεί μόνο με το δεξί του χέρι, αλλά και με το «αριστερό» χέρι. Στην περίπτωση αυτή, ο «αριστερός» βραχίονάς του  σχηματίζεται από ψευδο-αριστερές οργανώσεις «τροτσκιστικές» ή, για παράδειγμα, στην περίπτωση της Λιβύης από την αρχή συνόδευσε την ιμπεριαλιστική επίθεση, κουνώντας το πανό με το σύνθημα «Κάτω ο Καντάφι.» Παρουσιάζοντας τον Καντάφι ως «τύραννο» ως «δικτάτορα» για «γενοκτονία», ως φίλο των εχθρών του, προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη συμπάθεια που θα μπορούσε να διεγείρει τις καταπιεζόμενες μάζες, που ενστικτωδώς γνωρίζουν ποιος είναι ποιος στην αρένα της παγκόσμιας πολιτικής. Ετσι με ευκολία δικτάτορες έγιναν ο Τσαουσέσκου ο Σαντάμ ο Μιλόσεβιτς ο Στάλιν ο Χότζα ο Άσαντ ο Κιμ...


Η αντικειμενική επιδίωξη των ομάδων αυτών ήταν να αποφευχθεί η επιρροή της διεθνούς κοινής γνώμης, που θα εμπόδιζε την ανάπτυξη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Λιβύης. Τώρα επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο με τη Συρία, τη Βενεζουέλα και την Ουκρανία.


Η παρούσα φανερή ή συγκεκαλυμμένη τροτσκιστική, «αριστερά» πτέρυγα του ιμπεριαλισμού και η πέμπτη φάλαγγα αυτού εκφράζεται από την σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας. Την «αριστερή» κυβέρνηση των αγανακτισμένων των ψεκασμένων αλλά και την σύμμαχο των δολοφόνων που πνίγει κυριολεκτικά τους χιλιάδες πρόσφυγες στην Μεσόγειο, θύματα των πολέμων της ΕΕ - ΗΠΑ που λατρεύει και του ΝΑΤΟ που υποστηρίζει.


Πλατείες - Occupy Wallstreet - Πορτοκαλί επαναστάσεις - Των κέδρων στο Λίβανο - Στην Ταχρίρ ...
Στην Ουκρανία οι κατασκευασμένες διαμαρτυρίες έφεραν τους ναζιστές στην κυβέρνηση. Εάν επιτύχει το σχέδιο αλίμονο. Μένει να το δούμε.
Οι απλοί Ουκρανοί χειραγωγούνται. Εσωτερικοί και εξωτερικοί κακοποιοί του δρόμου στρατολογούνται και εμπλέκονται. Είναι μαχητές. Έχουν προσληφθεί, μισθωθεί για να προκαλέσουν προβλήματα. Είναι κυρίως νέοι. Είναι από τα δυτικά και βλέπουν προς τη Δύση.
Τα βρώμικα χέρια της Ουάσινγκτον συμμετέχουν. Οι έγχρωμες επαναστάσεις είναι μια ειδικότητα των ΗΠΑ... Το θέμα είναι η εξάλειψη των ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών.
Συν-επιλέγουν παλιές σοβιετικές δημοκρατίες. Εκκολάπτονται στο ΝΑΤΟ. Αυξάνεται κυριαρχία των ΗΠΑ. Αλλάζουν την γεωστρατηγική ισορροπία παίζουν με την ειρήνη.
Χρησιμοποιούν ως δόλωμα την ΕΕ. Ενεργούν έτσι ακόμα κι αν και δεν έχουν απτά οφέλη. Οι υποσχέσεις γίνονται για να σπάσουν την προοπτική του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Λένε ότι είναι για την αποδυνάμωση της Ρωσίας, είναι προτεραιότητά τους. Η Ρωσία δεν δείχνει να το συμμερίζεται.
Οι ονομαζόμενες αυθόρμητες εξεγέρσεις κατασκευάζονται. Οι Ουκρανοί έπρεπε να το ξέρουν καλύτερα. Το χουν περάσει αυτό, πριν
Οι αναμνήσεις είναι ανησυχητικά κοντινές, 2004! Η Ουάσιγκτον σχεδίασε - χειραγώγησε την Πορτοκαλί Επανάσταση της Ουκρανίας.
Οι απλοί άνθρωποι κατέληξαν χαμένοι, πολύ χαμένοι. Οι υποσχέσεις ήταν ψεύτικες. Η εκμετάλλευση συνεχίστηκε. Η μία εξαπάτηση θα ήταν αρκετή.
Η κοινή λογική είναι ένας άνθρωπος στο ίσιο δρόμο. Ο PT Barnum όμως είπε: «ένα κορόιδο γεννιέται κάθε λεπτό.» Οι απατεώνες, οι θηρευτές και τα αδίστακτα μονοπώλια θα επωφεληθούν πλήρως.
Ουκρανοί είχαν κάποτε τα πάντα.
Ξυπνάνε συνήθως αργά όμως, έχει σημασία. Κλείνοντας, στα άλογα την πόρτα του αχυρώνα, δεν μπορούν πλέον να φύγουν. Τι βρίσκεται μπροστά μας μένει να το δούμε.
Η Ουάσιγκτον ανέπτυξε τακτικές χειραγώγησης μέσω χρόνιων δοκιμών και λαθών. Βρίσκονται σε ένα μονόδρομο έχουν κάνει επιστήμη τώρα την πλαστή επανάσταση. Συχνά την εφαρμόζουν. Οι λαοί πρέπει να το εμπεδώσουν.
Συμμετείχαν οι στρατηγοί της Rand Corporation στο σχεδιασμό. Στη δεκαετία του 1990, αναπτύχθηκε η έννοια της «εξάπλωσης». Αναφέρεται στα πρότυπα επικοινωνίας και τις κινήσεις των μελισσών και άλλων εντόμων.
Ισχύουν για τις στρατιωτικές συγκρούσεις και διαδηλώσεις. Οι κυριότερες οργανώσεις στις ΗΠΑ εμπλέκονται. Περισσότερη εξάπλωση παρακάτω:
Στους συνήθεις υπόπτους περιλαμβάνονται: το National Endowment for Democracy (NED), το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (IRI), το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI), το Freedom House, το Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία και άλλες εταιρικές ομάδες.
Εξυπηρετούν ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και αμερικανικές εταιρείες. Αξιοποιούν απλούς ανθρώπους για να κάνουν την δουλειά τους. Διάφορες ανάλογες δραστηριότητες βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες χώρες.
Οι διαφορετικές στρατηγικές που σχεδιάστηκαν παρουσιάστηκαν στην επιφάνεια, ο καπιταλισμός παίζει το τελευταίο του χαρτί. Οργανώνουν μαζικές διαδηλώσεις, είναι στα πρότυπα της επαναστατικής βίας.
Στις λεγόμενες έγχρωμες επαναστάσεις κρύβονται σκοτεινές προθέσεις. Οι απλοί άνθρωποι είναι ευκολόπιστοι. Χειραγωγούνται σαν πιόνια.
Ουκρανοί σήμερα διαμαρτύρονται ενάντια στο δικό τους συμφέρον. Επιτυχία τους θα διασφαλίζει αυτό που θα βλάπτει την ευημερία τους την ειρήνη τους την δημοκρατία τους και την ιστορία τους.
Αν οι Ουκρανοί ναζί πετύχουν, πολλά διακυβεύονται στην Ευρώπη. Οι καθημερινές εικόνες δεν είναι ενθαρρυντικές.

Ο Πρωτοπόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...