Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Εξήντα προς ένα

Την παραμονή της Ημέρας της αντιφασιστικής Νίκης, στην Ουκρανία οι ήρωες που συμμετείχαν ήταν - κατά την παράνοια της φασιστικής χούντας - οι εγκληματίες της UPA, που αριθμούσαν 100.000, και απαγόρευσαν το λάβαρο της νίκης, το λάβαρο κάτω απ το οποίο πολεμούσαν 6.000.000 Ουκρανοί. Οι ειδικοί λένε ότι οι «καινοτομίες» ΕΕ - ΝΑΤΟ - χούντας δεν είναι σε θέση να ενώσουν τη χώρα με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των άλλων.

Υπουργείο Παιδείας απέστειλε επιστολή 
«Σχετικά με μέτρα για τον εορτασμό το 2015 από την 70η επέτειο της νίκης επί του ναζισμού στην Ευρώπη και την 70η επέτειο από τη λήξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.» Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Για την Ουκρανία, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος - μια εθνική τραγωδία, κατά την οποία οι Ουκρανοί έχουν εκπέσει του δικού τους κράτους, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για ιμπεριαλιστικά συμφέροντα κάποιου άλλου, και μερικές φορές να σκοτώνουν άλλους Ουκρανούς.» Η επιστολή που απηύθυναν στις περιφερειακές εκπαιδευτικές αρχές, περιοχή, πόλη (περιοχή της πόλης) κρατικές διοικήσεις, τους θεσμούς της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Είναι με ημερομηνία 9 Απριλίου.
Αυτή τη μέρα η Verkhovna Rada ενέκρινε ένα νόμο που απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα, αναγνωρίζεται όμως (στον ίδιο νόμο) η φασιστική UPΑ, αρνήθηκαν τον νομοθετικό ορισμό «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος» που (μετονομάστηκε σε «Ημέρα της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945» στην «Ημέρα της Νίκης κατά του ναζισμού στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο των 1939-1945 »).
Εξήντα προς ένα
Η επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας, ειδικότερα, αυτό δείχνει ότι οι Ουκρανοί στο σοβιετικό στρατό ήταν περίπου 6.000.000 άνθρωποι, και η UPA - περίπου 100.000.
Ένας από τους Ουκρανούς εμπειρογνώμονες επεσήμανε ότι ο αριθμός των παιδιών των βετεράνων του πολέμου, προφανώς κατ 'αναλογία προς τον αριθμό των στρατιωτών του Σοβιετικού Στρατού και της UPA. Αυτό είναι - 60 προς ένα και το ένα ‘ηταν στο πλευρό των ναζί.
«Η νέα ερμηνεία της συμμετοχής της Ουκρανίας στον πόλεμο είναι προφανής - αντί του μαζικού παλλαϊκού ηρωισμού, προτείνεται η δήλωση για τραγωδία της εθνικής σύγκρουσης! Ο πόλεμος φαίνεται ξένος προς ουκρανική αντιπαράθεση στον ναζισμό, και εμφανίζεται μεταξύ των δύο ολοκληρωτικών καθεστώτων. Η έννοια αυτή δεν είναι σε θέση να ενώσει τη χώρα, επειδή είναι αποδεκτή προς το συμφέρον της επιθετικής εθνικιστικής μειονότητας, που συνεργάστηκε με τους εισβολείς φασίστες Γερμανούς.
Σημειώστε ότι ο Πρόεδρος Poroshenko, συγχαίροντας τους συμπατριώτες του για την 70ή επέτειο της απελευθέρωσης της Ουκρανίας από τους ναζιστές Γερμανούς εισβολείς στις 29 Οκτωβρίου 2014, δήλωσε: «Περισσότεροι από 9.000.000 άνθρωποι από την Ουκρανία αγωνίστηκαν με τον εχθρό στον Κόκκινο Στρατό».
Οι νόμοι της 9ης Απριλίου δεν υπογράφτηκαν από τον Πρόεδρο και δεν έχουν τεθεί σε ισχύ. Η ισχύουσα νομοθεσία είναι «Παντοτινή Νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945.»

Προβολή της Νίκης
Στις 23 Απριλίου 2015 στην Verkhovna Rada τροποποιήθηκε ο νόμος «Περί την καταδίκης του κομμουνισμού και εθνικοσοσιαλισμού (ναζισμού), ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ουκρανία και την απαγόρευση της προπαγάνδας και του συμβολισμού τους» που εγκρίθηκε 9 του Απρίλη. Οι βετεράνοι είχαν το δικαίωμα να φορούν τα μετάλλια, επισημαίνοντας ότι η απαγόρευση αυτή δεν καλύπτει τις αρχικές σημαίες της μάχης, στα κρατικά βραβεία, στα αναμνηστικά μετάλλια και άλλες διακρίσεις που δόθηκαν μέχρι το 2015.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης των βετεράνων στο Κίεβο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου Νικολάι Μαρτίνοβ είπε ότι οι βετεράνοι έχουν προγραμματίσει πολλές δραστηριότητες για την εβδομηκοστή επέτειο της μεγάλης νίκης. «Έχουμε ένα νόμο στην Ουκρανία σχετικό με τη διαιώνιση της γιορτής της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, και αναφέρει ρητά ότι όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη νίκη, πραγματοποιήθηκαν κάτω από τα σύμβολα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Είναι το κόκκινο πανό με το σφυροδρέπανο η προβολή της Νίκης», - δήλωσε ο βετεράνος.
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον των βετεράνων για την Ημέρα της Νίκης θα είναι καταστροφική.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των παππούδων ή των μεγάλων - προγόνων μας, πολέμησαν στις γραμμές του Κόκκινου Στρατού. Πολέμησαν κάτω από τη σημαία των ατόμων με την ιδεολογία που τώρα θέλουν να απαγορεύσουν»,- είπε σε σχόλιο ο πολιτικός αναλυτής Γεβγένι Γόλος, σημειώνοντας ότι η απαγόρευση της προβολής της Νίκης, είναι πισόπλατη μαχαιριά προς τους βετεράνους, αλλά και τους απογόνους τους»
Η συμβολή στην ήττα του φασισμού
«Η συμβολή των Ουκρανών στην απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης από το ναζισμό και τη συνολική νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - είναι αναμφισβήτητη.
Ακόμα και χωρίς να είναι ανεξάρτητο κράτος, η Ουκρανία, ήταν εκ των πραγμάτων ένα αξιόλογο μέρος του αντι-Χίτλερ συνασπισμού και δικαίως έγινε η χώρα συν-ιδρυτής των Ηνωμένων Εθνών»
Υπενθυμίζουμε ότι το 2008 το ουκρανικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της διεθνούς αναγνώρισης της ουκρανικής συμμετοχής σαν μέρος του αντι-Χίτλερ συνασπισμού .
«Η Ουκρανία είναι στα δεξιά, μαζί με τη Ρωσία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, στο μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να θεωρηθεί ότι υπόκειται στο συνασπισμό αντι-Χίτλερ», - δήλωσε ο τότε επικεφαλής του Ινστιτούτου NAS Ακαδημαϊκός, Ήρωας της Ουκρανίας Ιγκόρ Yukhnovsky.
Επεσήμανε ότι κατά την περίοδο της απελευθέρωσης της Ουκρανίας στο 1943-1944, οι πολεμιστές της ήταν σε τέσσερα ουκρανικά μέτωπα 60-70% αποτελείτο από τους Ουκρανούς, είχαν 200 Σοβιετικούς στρατηγούς, 7 διοικητές των μετώπων, 32 φορές Ήρωες της Σοβιετικής Ένωσης ήταν εθνικά Ουκρανοί.
«Η νίκη στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο θα πρέπει δικαιωματικά να ανήκει και στην Ουκρανία - φυσικά, μεταξύ άλλων χωρών, οι οποίες στη συνέχεια αντιστάθηκαν ανιδιοτελώς στην «μαύρη πανούκλα», - τόνισε ακαδημαϊκός Yukhnovsky.
Οι Ευρωπαϊκές αξίες...
Ο νόμος για το καθεστώς και τη μνήμη των αγωνιστών για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον εικοστό αιώνα, το οποίο εγκρίθηκε από το Verkhovna Rada στις 9 Απριλίου αναφέρει ότι οι πολίτες της Ουκρανίας και ξένοι που «δείχνουν δημοσίως έλλειψη σεβασμού προς τους αγωνιστές για την ελευθερία και την ανεξαρτησία», θα διώκονται από το νόμο. Για αγωνιστές της ανεξαρτησίας περιλαμβάνουν ιδίως την οργάνωση των Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και τον επαναστατικό (ναζιστικό) στρατό της Ουκρανίας (UPA).
Η International Journal of Ab Imperio, σημείωσε: «Η OUN συμμετείχε ενεργά στο Ολοκαύτωμα στη Γαλικία και Volyn ... Μεταξύ άλλων, ο ουκρανικός επαναστατικός στρατός διεξήγαγε εθνοκάθαρση σε περιοχές που κατοικούνται από Πολωνούς - ο συνολικός αριθμός των Πολωνών που σκοτώθηκαν από αυτούς, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, είναι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι.»
Το άρθρο του περιοδικού Ab Imperio έχει σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από τους υποψηφίους της, «μέγιστη διαφάνεια» στην επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων.
Δλδ ξαναγράψιμο στα γερμανικά των χιτλερικών. «Ο νόμος απαγορεύει τους επικρίνοντας των δραστών του Ολοκαυτώματος στην Ουκρανία, μπορεί, ο νόμος αυτός, να δημιουργήσει σοβαρές προκλήσεις στη διεθνή σκηνή. Στην Λιθουανία, στη Ρουμανία και στην Ουγγαρία, αν και απρόθυμα, αλλά παρ 'όλα αυτά αναγνωρίζονται οι συνεργάτες των Γερμανών κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παραιτήθηκαν από την εξύμνηση των στρατιωτικών οργανώσεων και των ηγετών τους που συμμετείχαν στο Ολοκαύτωμα. Η αναγνώριση αυτή καταδεικνύει τη δέσμευση τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας χώρας και τις ευρωπαϊκές αξίες», - λέει η δημοσίευση.
Στο Ισραήλ, στην Πολωνία, στην Τσεχική Δημοκρατία
«Η ναζιστική απαγόρευση και κομμουνιστικών συμβόλων, από τη ουκρανική κυβέρνηση έχει εξισώσει το πιο αιματηρό καθεστώς στην ιστορία με το καθεστώς, απελευθέρωσε το Άουσβιτς» - είπε σε ανακοινωθέν του το Simon Wiesenthal Center, το οποίο έδωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή η ισχυρή οργάνωση μελετά το Ολοκαύτωμα και τον αγώνα κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της τρομοκρατίας.
«Τιμώντας τους στρατιώτες του UPA που συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου - γίνεται αναγνώριση από τους μπράβους, στους ήρωες του Χίτλερ» - (η γνώμη Τύπου των εκπροσώπων του Simon Wiesenthal Center).
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Bronislaw Komorowski, δήλωσε ότι η αναγνώριση από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, του αγώνα των ναζιστικών οργανώσεων OUN-UPA για την ανεξαρτησία θα μπορούσε να περιπλέξει τη συμφιλίωση των Ουκρανών και Πολωνών στο θέμα αυτό.
«Χωρίς διάλογο, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για τη συμφιλίωση μεταξύ της Πολωνίας και της Ουκρανίας ... Το πρόβλημα αυτού του νόμου είναι ότι καθιστά αδύνατη, κατ 'αρχήν, τον πολωνικο-ουκρανικό Ιστορικό Διάλογο».
Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Lubomir Zaoralek δήλωσε στην εφημερίδα Lidové Νoviny είπε ότι πριν το τσεχικό κοινοβούλιο επικυρώσει τη συμφωνία για τη σύνδεση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται την Πράγα να επισκεφθεί ο ουκρανικός Υπουργός Εξωτερικών Πάβελ Klimkin.
«Θα πρέπει να εξηγήσει ποια είναι η κατάσταση με το νόμο για την αναγνώριση του φασίστα Bandera και ούτω καθεξής», - είπε ο υπουργός της Τσεχίας.
Πόσο μακριά θα πέσει εξουσία
Στις 24 του Μαρτίου, ο Πρόεδρος Poroshenko σε διάταγμά του που εισήχθη στην Ουκρανία παύει η αργία της Ημέρας Μνήμης και Συμφιλίωσης 8 Μαΐου. Ημέρα της Νίκης ήταν ένα ρεπό. Ωστόσο, την παραμονή του προεδρικού διατάγματος στις 23 Μαρτίου, η Verkhovna Rada είχε καταχωρηθεί το σχέδιο νόμου για την ημέρα μνήμης και της συμφιλίωσης. Καταργούν την Ημέρα της Νίκης από τον κατάλογο των αργιών του εργατικού κώδικα.
Οι συντάκτες του νομοσχεδίου είναι ο Ιγκόρ Mosiychuk, Ντμίτρι Linko (κλάσμα του Ριζοσπαστικού Κόμματος), Ιγκόρ LUTSENKO, Ιβάν Krulko, Borys Tarasyuk (κλάσμα του «Πατρίδα»), Μπόρις Filatov, Βλαντιμίρ Parasyuk (vnefraktsionnyh του φασίστα Yarosh) Levus Αντρέι, Σεργκέι Vysotsky, Michael Cooper, σολάριουμ και ο Βλαντιμίρ Μιχαήλ Gavrilyuk (κλάσμα  Λαϊκού Μετώπου»).
Στον κατάλογο είναι και το όνομα της καταδικασμένης για διαφθορά Τιμοσένκο, αλλά στις 24 Μαρτίου η υπηρεσία Τύπου του «Πατρίδα» Γιούλια Τιμοσένκο αρνήθηκε συμμετέχει, εξηγώντας ότι στο Κοινοβούλιο αναφέρεται το όνομα της και τα αρχικά. Στη συνέχεια, σχετικά με την κοινοβουλευτική ιστοσελίδα τα ονόματα και το επώνυμο του συγγραφέα του οποίου εμφανίζεται η Γιούρι Τιμοσένκο, είπε ότι είναι μέλος του «Λαϊκού Μετώπου». Όποιο και αν ήταν, το νομοσχέδιο δεν έχει ανακληθεί, και μπορεί να θεωρηθεί ότι εκδόθηκε από την ελεγχόμενη και χουντική Verkhovna Rada.

Σημείωση:
αυτές τις μέρες αλλά και στις εθνικές επετείους ο Δήμαρχος Κατερίνης δίνει βήμα και καταθέτουν στεφάνι η οργάνωση ΕΔΕΣ - ΠΑΟ (ως εθνική αντίσταση!) Πιερίας, καταθέτει ως αντιστασιακή οργάνωση.(;) Ας μας πει ο κύριος μια μάχη που έδωσαν κατά των Γερμανών φασιστών.
Πρόκειται για μια οργάνωση - φάντασμα, αφού ΕΔΕΣ δεν υπήρχε στην Πιερία ενώ από τους ΠΑΟτζήδες, όσοι δεν τό ‘σκασαν στην Αίγυπτο, συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...