Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την οποία αποφασίστηκε η κατάθεση των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος συζητήθηκε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, και στο Δήμο μας, το αν θα εγκριθεί η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/4/2015 συμφώνησε και δέχτηκε κατά πλειοψηφία να κατατεθούν τα αποθεματικά του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος.


  • Με αυτή την ενέργεια, διαφωνήσαμε και την καταψηφίσαμε.
  • Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάσαμε ευθύς εξαρχής την απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει και μεταφέρει τα Ταμειακά Διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και απαιτήσαμε την απόσυρσή της και τη μη εφαρμογή της. 


Στην παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μετά από τη δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα, με τα αποθεματικά των Δήμων θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ στο τέλος Μαΐου, καθίσταται σαφές ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μείνουν εργαζόμενοι απλήρωτοι, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου χωρίς χρηματοδότηση, να γίνει παύση εργασιών σε μικρά έργα που εκτελούνται αυτή την ώρα στο Δήμο μας, απειλείται με οικονομική ασφυξία ο δήμος μας καθώς απειλούνται με λεηλασία οι λιγοστοί οικονομικοί πόροι του.
Κατόπιν αυτών καταγγέλλουμε ως παράταξη (ΛΣ) τη στάση του Δημάρχου κ. Λαγδάρη και την παράταξή του καθώς και την αντιπολιτευόμενη του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης μαζί με την ΚΕΔΕ.

  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους εργαζόμενους δημότες, τους επαγγελματίες και τους αγρότες να αντιληφθούν τι έγινε και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
  • Ταυτόχρονα, να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική. 
  • Να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.


Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...