Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η ταινία του Γιαν Μπέμερμαν για τον Ερντογάν - Είμαστε όλοι Γιαν

Ο παρουσιαστής Γιαν Μπέμερμαν
Εν συντομία σχετικά με τη διασκεδαστική ιστορία στη Γερμανία, όπου ένας Γερμανός σατιρίζει τον Ερντογάν σε μία χιουμοριστική ταινία.

----

JE SUIS BÖHMERMANN

1. Η ΕΕ της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας δεν καταδικάζει την Τουρκία για τις συνεχείς επιθέσεις κατά της ελευθερίας του λόγου, τις συλλήψεις δημοσιογράφων, το κλείσιμο των έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων, μπλοκάροντας τα «κοινωνικά δίκτυα» (twitter, facebook, youtube).
2. Η ΕΕ καταγγέλλει όμως, τους κακούς τρομοκράτες (που η ίδια εξόπλισε μαζί με τις ΕΠΑ) που πυροβολούν τους καλούς σκιτσογράφους που χλεύασαν τον προφήτη.
3. Όμως, όπως αποδείχθηκε, ο Ερντογάν είναι πιο σημαντικός για την τρέχουσα γερμανική κυβέρνηση, παρά οι αρχές της ελευθερίας του λόγου και τα Ζε σουί Σαρλί πήγαν περίπατο.
4. Οι λόγοι που δίνουν σημασία στον Ερντογάν είναι αρκετά σαφείς - η ΕΕ στο σύνολό της και η Μέρκελ ειδικότερα, προσπαθούν τώρα να χαρίσουν στον Ερντογάν 5 δις ευρώ, έτσι ώστε να μπλοκάρει τη ροή των μεταναστών στη Γερμανία.
5. Ίσως τελικά η προσβολή προς τον Ερντογάν είναι πιο σημαντική από την προσβολή προς τον προφήτη Μωάμεθ για τη Μέρκελ και τους φωστήρες της ΕΕ, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν το Σύνδεσμο Γερμανών Βιομηχάνων και το βιομηχανικό κεφάλαιο της Γερμανίας. Δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν. Φυσικά υπάρχει μια διαφορά, καθώς ο Ερντογάν δεν πήγε στο γραφείο του καλλιτέχνη και δεν τον πυροβόλησε (τουλάχιστον προς το παρόν) και καταγγέλλει από το σαράι του στην Άγκυρα. 
Τα καλύτερα παιδιά - «We are the world» που θα λεγε κι ο Κοτζιάς.
Ωστόσο, σε σχέση με την αρχή της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του χιούμορ, η διαφορά αυτή έχει σημασία ιδίως όταν η επικρατούσα πολιτική κατάσταση μας κάνει να τις ξεχνάμε.

ΥΓ: Ο Γερμανός καλλιτέχνης Ian Bemerman ήθελε να διακωμωδήσει τον Ερντογάν, αλλά στο τέλος διακωμωδήθηκε η Μέρκελ και το κόμμα της.

ΥΓ2: Από τη δημιουργικότητα του συγγραφέα, περί της αναδημοσίευσης του βιβλίου «Ο Αγών μου» του Χίτλερ στη Γερμανία:
----

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανία επικρίνει την Τουρκία (καθεστώς Ερντογάν) για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης. Τώρα η γερμανική ηγεσία θα δείξει αν είναι ένα μάτσο υποκριτές ή όχι. Διότι, αν ο κωμικός να καταδικαστεί τότε η Γερμανία δεν είναι καλύτερη από την Τουρκία, όταν πρόκειται για περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, ένα από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Φραγκίσκος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...