Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Κριστίν Λαγκάρντ: «Οι ηλικιωμένοι ζουν πάρα πολύ και αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα!» - Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα για τη γριά!

H Κριστίν Λαγκάρντ
Το ΔΝΤ, σύμφωνα με μια οικονομική έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο καπιταλιστικός οργανισμός PPR (ΑΕΠ), παραθέτοντας τα λόγια της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ετοιμάζει ένα «σχέδιο σοκ» για να αποφευχθεί η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, η οποία σύμφωνα με το κείμενο, «αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομία». Αυτό που αναφέρει στην έκθεσή της, χωρίς να μασάει τα λόγια της, είναι ότι: «Οι ηλικιωμένοι ζουν πάρα πολύ και αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα!».


Η Λαγκάρντ λέει να φύγουν από τη μέση οι ηλικιωμένοι,
ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει τις συντάξεις τους με το έργο μιας ολόκληρης ζωής, μειώνοντας την υγειονομική περίθαλψη, αυξάνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης, μειώνοντας τις συντάξεις. Επιπλέον παίρνοντας και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στην αποφυγή της μακροζωίας τους, δηλαδή, χωρίς τα φίλτρα της πολιτικής ορθότητας - της «κοινωνικής δικαιοσύνης», να πεθάνουν πολύ νωρίτερα! Είναι μια σπουδαία ιδέα που ο Χίτλερ, ο Φράνκο ή ο Μουσολίνι και όλοι οι υπερασπιστές της γενοκτονίας, ανυπομονούν να χειροκροτήσουν.


Είναι πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι η Λαγκάρντ υπερασπίζεται μια γενοκτονία, πασαλείβοντάς την με οικονομίστικες δικαιολογίες ή δικαιολογώντας την ότι συμβάλλει στην επιβίωση του «δημοκρατικού» κόσμου;


Καθόλου. Στην πραγματικότητα, η Λαγκάρντ, το ΔΝΤ και, μάλιστα, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα βασίζεται στην επιβίωση του ισχυρότερου σε βάρος κάθε εργαζόμενου, δηλαδή, στην ίδια θεωρητική βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο φασισμός και τα στρατόπεδά του. Αυτό στην πραγματικότητα για τους καπιταλιστές μαφιόζους, σημαίνει τη διατήρηση των προνομίων τους και την επιμήκυνση της ζωής του απάνθρωπου συστήματός τους, την έξοδό του από τις κρίσεις, σε βάρος της εργατικής τάξης, λεηλατώντας τον πλούτο που δημιουργείται από το έργο της, κλέβοντας τις συντάξεις, τους πόρους των αρρώστων, των ανέργων ή εκείνων που πρέπει να καταναλώσουν τα αγαθά που οι ίδιοι παράγουν. Άρα, η διεκδίκηση του δίκιου από τους εργαζόμενους είναι μια ενόχληση και πρέπει να καταπολεμηθεί (συγγνώμη, θα πρέπει να είναι «δημοκρατική», «να λύσει το πρόβλημα»), το συντομότερο δυνατό.


Όσο σκληρά και να προσπαθήσουμε για να πιστέψουμε ότι υπάρχει ένας διάλογος για «προοδευτική» «ειρηνική» διευθέτηση για την πρόληψη και την εξάλειψη των κρίσεων που το καπιταλιστικό σύστημα παράγει, αυτοί οι τρομοκράτες καταλήγουν να φορτώνουν σε εμάς τα λάθη τους.
Στην πραγματικότητα, η μόνη λύση για την απαλλαγή από τους εγκληματίες καπιταλιστές που μας εξοντώσουν σιγά - σιγά, παρασιτούν στη ζωή μας, είναι να εφαρμόσουμε τον σοσιαλισμό που αυτός μόνο θα απαλλάξει τους λαούς και τους εργαζόμενους από αυτά τα αιματηρά τσιμπούρια.


Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της ύπαρξης της αλητείας τύπου Λαγκάρντ και των όμοιών της τώρα!


Ο καθένας ξέρει ποια είναι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι ένας χαρακτήρας με πολλή δύναμη και πολύ βάρος, ικανή με την εξουσία που της έχει δοθεί να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας ή και άλλων χωρών που ζουν και με δανεικά.


H κα Λαγκάρντ γεννήθηκε στο Παρίσι την 1η Ιανουαρίου 1956 και είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών τίτλων, συμπεριλαμβανομένου ενός πτυχίου μάστερ στα οικονομικά. Σαν φοιτήτρια και σαν επαγγελματίας έκανε την πρώτη πρακτική της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη Γαλλία, αργότερα αρίστευσε! Έκανε καριέρα και τελικά έγινε η επικεφαλής σε τρία υπουργεία διαδοχικά στη χώρα της σαν μέλος της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, γαλλικό πολιτικό κόμμα, 2002-2015, το συντηρητικό κόμμα που υποστήριξε τις υποψηφιότητες του Σιράκ και του Σαρκοζί - πλέον ονομάζεται οι Ρεπουμπλικάνοι).
Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι πλήρως ικανή ως μια γυναίκα πολιτικός, δικηγόρος και οικονομολόγος. Ως εκ τούτου, δεν είναι απλώς κάποια που «αμαρτάνει» από άγνοια και μπορώ να πω, πως δεν εκφράζεται χωρίς να εξετάζει τις συνέπειες των λόγων της, δρα στην γραμμή του νεοφιλελευθερισμού, την σύγχρονη έκφραση του καπιταλισμού. Και προφανώς γνωρίζει με σαφήνεια το πεδίο εφαρμογής της δύναμης που έχει στα χέρια της. Από το 2011, και μετά από το σκάνδαλο στην Νέα Υόρκη του προκατόχου της, Ντομινίκ Στρος-Καν, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ενός γιγαντιαίου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του οποίου ο σκοπός που διακηρύττει είναι άκρως υποκριτικός (Από την ιστοσελίδα του: http://www.imf.org/external/about.htm ...για την προώθηση της παγκόσμιας νομισματικής συνεργασίας, τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τη διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου, την προώθηση της υψηλής απασχόλησης και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση της φτώχειας σε όλο τον κόσμο...). Ουσιαστικά, παρεμβαίνει στα εσωτερικά κυρίως φτωχών χωρών και τις τοπικές πολιτικές. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι οι στρατηγικές μέσω του περιορισμού των γεννήσεων με αντισύλληψη ή με κυβερνητικές διατάξεις είναι οι «δημοκρατικές» αντιλήψεις του ΔΝΤ. Αν αληθεύει το παραπάνω, έχουμε μπροστά μας ένα δημογραφικό «κλάδεμα» στα δύο άκρα: τη δολοφονία αγέννητων μωρών, από τη μία πλευρά, και την εξάλειψη των ηλικιωμένων από την άλλη. Η κα Λαγκάρντ έχει δηλώσει κατηγορηματικά: «Οι ηλικιωμένοι ζουν πάρα πολύ και αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα!»
Η εκδικητική αυτή κυρία καλεί για μείωση των συντάξεων και αύξηση του αριθμού των ετών εργασίας. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, μπορεί κανείς να σχολιάσει για την κα Λαγκάρντ, ότι η ίδια έχει κλείσει τα 60 και εισέρχεται στην τρίτη ηλικία και δεν είναι ένα νεαρό άτομο ώστε να σώσει τον εαυτό της από το «κλάδεμα» που η ίδια προτείνει.
Κυρία Λαγκάρντ, τα λόγια σας ακούγονται σαν να επιδιώκετε την εξάλειψη των κοινωνικών υπηρεσιών, την στέρηση επαρκούς τροφής, στέγης και κατάλληλης ιατρικής φροντίδας σε όσους βοήθησαν να οικοδομήσουμε τον κόσμο στον οποίο ζείτε και όπου έχετε ευημερήσει.

Δυστυχώς, αυτό ακούγεται στα αυτιά όλων, σαν προτροπή για τη σωματική εξόντωση των ηλικιωμένων.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία, σύμφωνα με την άποψή σας, για τους ηλικιωμένους, για να αφήσουν αυτόν τον μάταιο κόσμο και να σταματήσουν να είναι «ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία»;
Πώς θα πεις στους γονείς σου ότι είναι ώρα να αφήσουν αυτόν τον κόσμο;
Σκοπεύετε να εξοντώσετε και τους πολιτικούς συναδέλφους σας (πχ. Ζακ Σιράκ, Χέλμουτ Κολ, Μπους γιος και μπαμπάς, Κέρι, Κλίντον, Μπουτάρης) που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο ηλικίας;
Ελπίζω οι σύμβουλοί σας στο ΔΝΤ να μην έχουν εμπνευστεί από την ταινία Soylent Green, όπου σκοτώνουν τους ηλικιωμένους για να τους χρησιμοποιήσουν ως τροφή. Δεν σας επιπλήττω, κα Κριστίν, αλλά ως καθολική θυμηθείτε τις δύο από τις δέκα εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή: η τέταρτη, η αναφέρει «τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου», και η πέμπτη λέει «ού φωνεύσεις»!


Απλά: το προσδόκιμο ζωής στη Γαλλία έχει υποχωρήσει για πρώτη φορά από το 1969. Φανταστείτε την υποκρισία της καπιταλιστικής πόρνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...