Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η λιτότητα πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό. Ουαί.


ΣΥΡΙΖΑ και η ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας, 
έργα και ημέρες... 
Ξύλο, ψέμα και φλυαρία. 
Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε αυτές τις μέρες, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, τον νέο νόμο που είναι γνωστός ως «τρόλεϊ». 
Αυτός είναι ένας νόμος «σκούπα» για την έγκριση της ιδιωτικοποίησης, της εταιρείας ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, της ΔΕΗ, της βιομηχανίας οχημάτων ΕΛΒΟ και του μετρό της Αθήνας. Αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις θα γίνουν μέρος της «Superfund ιδιωτικοποίησης», η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομά της, συγκεντρώνει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις επιρρεπείς να ιδιωτικοποιηθούν. 
Σ' αυτά να προστεθούν τα αεροδρόμια, οι εθνικές οδοί και λιμάνια που ήδη «ταχτοποιήθηκαν».
Ο εκτελεστής; ο Αλέξης Τσίπρας,
το κόμμα του; ο ΣΥΡΙΖΑ,
έχει εγκρίνει αυτό το πακέτο,
χάρη στην συνεργασία δεξιού - φιλελεύθερου κόμματος ΑΝΕΛ.

Ο Τσίπρας, στις προεκλογικές εκστρατείες παρουσιάστηκε ως ένας εχθρός της ιδιωτικοποίησης και ο ηγέτης της αριστεράς, που είχε ορκιστεί και δεν θα είναι επίορκος κατά της ιδιωτικοποίησης των βασικών δημόσιων τομέων της οικονομίας. Ωστόσο, μετά από τις κατά συρροήν κωλοτούμπες (θυμηθείτε τo OXI, τη συμφωνία με την τρόικα, που έγινε παρά το δημοψήφισμα που προκλήθηκε από τον ίδιο).
O Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ολοκληρώσει την υλοποίηση αυτού του πακέτου (μνημονίου).
Είναι ενδιαφέρον, παρά του ότι αυτή η επίθεση του καπιταλισμού, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι φουλ δεξιά, στο ύψος και στο μήκος, αυτό το κόμμα ακόμα αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερά»!
Αντίθετα τα χρόνια, τις μέρες της Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ που ήταν κοντά στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το κόμμα που κυβερνά τώρα την Ελλάδα άλλα έλεγε. Στέλεχός της χαρακτήρισε αυτή την πολιτική εφάμιλλη με τη δικτατορία του Πινοσέτ.
Πωλούνται:
ΔΕΗ
ΔΕΗ
ΔΕΗ
ΔΕΗ
ΔΕΗ
ΕΥΔΑΠ
ΕΥΔΑΠ
ΕΛΒΟ
Μετρό της Αθήνας
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Πολύ πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός έκλεισε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών σιδηροδρόμων, όπου η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε, για 45 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας μια μεγάλη διαμάχη για τη χαμηλή τιμή της συναλλαγής, υπερπροσφορά των τιμών στο μεγάλο κεφάλαιο. Η χορήγηση των ελληνικών σιδηροδρόμων στα χέρια της εταιρείας ιταλικών σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato Italiane SpA, που ήταν η μόνη που παρουσιάστηκε στον τελευταίο διαγωνισμό.

Ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
Η Ελληνική Κυβέρνηση είχε ήδη εγκρίνει το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Fraport. Αυτό το κατόρθωμα ήταν πριν από ένα χρόνο (Αύγουστος 2015) η πρώτη από τις πολλές διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε από την κυβέρνηση.
Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτη του στη κυβέρνηση, το συντηρητικό εθνικιστικό σχηματισμό Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Χημικά και ρόπαλα
Αυτοί που ανέλαβαν τον άχαρο ρόλο του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης, κατάφεραν να σταματήσουν χιλιάδες διαμαρτυρόμενους γέρους συνταξιούχους με χημικά και ρόπαλα στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...