Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Οι σημαντικότερες εξαγωγές της Κούβας: Αγαθοεργία, γιατροί και εκπαιδευτικοί

Η Κούβα έχει προτεραιότητα την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα, τις σχέσεις συνεργασίας με όλα τα έθνη και τον σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου. Θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους της - συνταγματικά κατοχυρωμένο. 
Η Αμερική, διαθέτει τα εμπορεύματά της, τα αγαθά της, με βάση τη φοροδοτική ικανότητα! Η πλουσιότερη χώρα του κόσμου αγνοεί όλες τις ζωτικές ανάγκες της πλειοψηφίας του πληθυσμού της, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πιο μειονεκτική θέση, σερβίρει αποκλειστικά τα αγαθά, στην προνομιούχα τάξη της.


Η Κούβα έχει 21 ιατρικές σχολές, η Αβάνα με βάση την Αμερικανική Σχολή της Λατινικής Ιατρικής (LASM), τη μεγαλύτερη στον κόσμο με εγγραφές περίπου 20.000 φοιτητές από δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παίρνει ένα δυσανάλογο βάρος παγκόσμιας κλάσης, στην εκπαίδευση, με μοναδικό αντάλλαγμα την παροχή του κουβανέζικου στιλ ιατρικών υπηρεσιών στην χώρα ή και σε άλλες χώρες με χαμηλό εισόδημα, σε υπο-εξυπηρετούμενες κοινότητες που την έχουν ανάγκη. 
Μια ολιστική προσέγγιση που επικεντρώνεται στις ατομικές ανάγκες, την πρόληψη, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, πράγματα σημαντικά και απαραίτητα για την καλή υγεία και την ευεξία της κοινωνίας.
Η ιατρική εκπαίδευση στην Αμερική, αφήνει τους φοιτητές χωρίς οικονομική βοήθεια και έχουν πρόσβαση μόνο οι έχοντες (κοστίζει στην ιδιωτική εκπαίδευση 200.000$) και οι περισσότεροι καταλήγουν χρεωμένοι. 
Στην Κούβα αντιθέτως, μπορούν να πάρουν κατάρτιση παγκόσμιας κλάσης με αντάλλαγμα την τήρηση του μοντέλου της υγείας της - που εξυπηρετεί τους ανθρώπους, οι επιστήμονες να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό ιατρείο που έχει σκοπό το κέρδος. Οι εκπαιδευμένοι γιατροί στην Κούβα εξυπηρετούν τις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι, δεν εκπαιδεύονται για το κέρδος, εκπαιδεύονται για να επικεντρωθούν στη διδασκαλία και τη μάθηση.
Πράγματα ανήκουστα, πολικά αντίθετα στα αμερικανικά σχολεία που διδάσκουν την ανισότητα, τις κοινωνικές διακρίσεις και τους αποκλεισμούς. 
Η Κούβα είναι ένα μοντέλο σοσιαλιστικής κοινωνίας. Ξοδεύει ένα μικρό κλάσμα του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής, παρέχει ωστόσο καλύτερες υπηρεσίες σε γενικές γραμμές και όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα, κανείς δε μένει έξω, τους διατίθεται παγκόσμιας κλάσης φροντίδα. Το Κουβανικό σύστημα υγείας πληροί τα πρότυπα της ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένων: της αποτελεσματικότητας, των υψηλών ποσοτικών δεικτών υγείας, όπως η χαμηλή βρεφική θνησιμότητα, η διατροφική επάρκεια, και το προσδόκιμο ζωής. Ο αντίκτυπος της ισοτιμίας στις παροχές υγείας αφορά όχι μόνο την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και τη διάθεση των κοινοτικών πόρων καθώς και τη διαδικασία μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν ελεύθερα να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία τους. 
Η Κούβα είναι μοναδική! 
Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί και άλλο ιατρικό προσωπικό έχουν υπηρετήσει με χαμηλό εισόδημα - χαμηλές αμοιβές, συνήθως σε φτωχές κοινότητες - χώρες, στα τρία τέταρτα των χωρών του κόσμου από την εξαγωγή της υγειονομικής περίθαλψης που ξεκίνησε το 1961 - συμπεριλαμβανομένων πολλών χιλιάδων και τώρα και δεκάδων χωρών, μια πολιτική πρωτοβουλία αφάνταστη για την πολιτισμένη Αμερική και την ΕΕ. Ένα από τα φτωχότερα έθνη του νοτίου ημισφαιρίου ντροπιάζει τις πλουσιότερες χώρες, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους δικούς της ανθρώπους και βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στην Κούβα μισθός είναι η ανθρωπιά, η παγκόσμιας κλάσης υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση που είναι οι σημαντικότερες εξαγωγές της στην υπηρεσία της πατρίδας - ανθρωπότητας. 
Στην Αμερική - ΕΕ, οι μισθοί είναι η κρατική τρομοκρατία, οι ατέλειωτοι πόλεμοι, η επιθετικότητα, η μαζική σφαγή και η καταστροφή, η περιφρόνηση των δημοκρατικών αξιών και η εξαθλίωση σε πρωτοφανή κλίμακα.

Όλα αυτά 
κάτω από το απάνθρωπο καθεστώς του εμπάργκο.

Είναι φανερή η υπεροχή του σοσιαλισμού - κομμουνισμού απέναντι στον ξεπερασμένο ιστορικά και κοινωνικά καπιταλισμό.


Κουβανέζικο σκεύασμα θεραπεύει το διαβητικό πόδι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κούβα έχει «κοχόνες»,
εμείς πολιτικούς.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ο καπιταλισμός είναι ένα σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα το οποίο βρωμίζει και καταστρέφει την ανθρώπινη συνείδηση με αποτέλεσμα να κάνει τον άνθρωπο απάνθρωπο και εκμεταλλευτή.
Πρίφτης Σαμάκ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...