Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Το σκιάχτρο του Σολζενίτσιν

Οι Νέοι του Κομμουνιστικού Κόμματος
(Μπολσεβίκων) Ρώσων εργαζόμενων,  πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στο Μουσείο Γκούλαγκ στη Μόσχα. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το μουσείο-καρικατούρα με μια εντυπωσιακή φιγούρα του μισθοφόρου Σολζενίτσιν, γνωστού αντι - σοβιετικού αντιφρονούντα βαλτού της Ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και της μαφίας που ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία μετά το τέλος της ΕΣΣΔ.


Στην πραγματικότητα, ο λόγος για την διαμαρτυρία ήταν η άνοδος του ζητήματος της πολιτικής «καταστολής» του σοβιετικού παρελθόντος, πράγμα που ενθαρρύνεται από τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης της Ρωσίας, το 2018 έχει ονομαστεί το «Έτος Δημιουργικότητας» του «συγγραφέα» Σολζενίτσιν.(!)

«Η λογική αντίδραση της προοδευτικής νεολαίας ενάντια στα ψέματα και την υποκρισία πρέπει να εκφράζονται με άμεση δράση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα εκατομμύρια των πολιτών που έχουν κουραστεί από τα ψέματα.» Είπε ένας από τους συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία.

Αυτή η ενέργεια - δεν είναι η πρώτη κρίσιμη πράξη κατά της προβολής του Σολζενίτσιν από τη ρωσική κυβέρνηση. Πριν από ένα χρόνο στο Βλαδιβοστόκ άνοιξε πρόσφατα προς τιμήν του μνημείο και η Νεολαία κρέμασε μια αφίσα με μεγάλα γράμματα: «Ιούδας».

Στην πληρωμένη 
πένα, στο πρόσωπο σκιάχτρο του Σολζενίτσιν, οι νεολαίοι Ρώσοι κομμουνιστές κρέμασαν ένα πλακάτ με το παρακάτω κείμενο:

«Ο Σολζενίτσιν είναι πράγματι ένας προδότης,
την αλήθεια του αρέσει, να αλλάζει,
με αδιανόητο τρόπο στο γκουλάγκ.
Αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός της πατρίδας του

Για το γκουλάγκ έχουν πει, αξίζει ένα μουσείο,
και ο αντιφρονών το έχει ευλογήσει.
[...]»

«Οι κόκκινοι νέοι»

Το τρέχον
μουσείο Γκουλάγκ της Μόσχας άνοιξε από τις ρωσικές αρχές το Νοέμβριο του 2015, αντικαθιστώντας ένα προηγούμενο πολύ μικρότερο. Σε αυτό το μουσείο, τιμήθηκε, η μνήμη του αντικομμουνιστή Αλέξανδρου Σολζενίτσιν και ένας τεράστιος χάρτης της Ρωσίας δείχνει τη θέση των υποτιθέμενων στρατόπεδων, σύμφωνα με το βιβλίο του «Το Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ», που κατήγγειλε την ύπαρξη ενός δικτύου στρατοπέδων συγκέντρωσης στην ΕΣΣΔ, όπως όμως αποδεικνύεται μετά το άνοιγμα των αρχείων της KGB, ήταν απλώς το προϊόν των άριστων φοιτητών του Γκέμπελς.
Αυτό είναι απόδειξη ότι το δίκτυο των Γκούλακς που περιγράφεται από το σκιάχτρο του Σολζενίτσιν δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φάρσα που επιδιώκει την ποινικοποίηση του σοσιαλισμού. Δείτε το βιβλίο του Σουηδού ιστορικού Mario Sousa, «Ο μύθος από τα εκατομμύρια των κρατουμένων και των νεκρών στην περίοδο του σοσιαλισμού», όπου γίνεται μια ασταμάτητη πλύση εγκεφάλου τύπου Γκέμπελς και Σολζενίτσιν, που όπως γνωρίζετε, είναι στην άλλη πλευρά, απέναντι από τους Ρώσους εργάτες, μαζί με τους κυβερνήτες που στήνουν μουσεία-κουκλοθέατρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...