Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Γυναίκες του Βιετκόνγκ

Το μικρό Βιετνάμ νίκησε τον πανίσχυρο 
Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, 
τους πέταξε στην θάλασσα.

Η φωτογραφία είναι ένα σύμβολο αλλά 
και ένα ζωντανό παράδειγμα 
και ελπίδα πως οι λαοί που
αγωνίζονται μπορούν να νικήσουν 
Το διαδικτυακό περιοδικό Vintag δημοσίευσε μια συλλογή φωτογραφιών των γυναικών του Viet Cong, ένα ουσιαστικό μέρος, μαζί με τους άνδρες συντρόφους τους, της νίκης του βιετναμέζικου λαού κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ένα σύμβολο - παράδειγμα και ελπίδα στην καταπιεσμένη από την εκμετάλλευση εργατική τάξη

Οι γυναίκες κατέχουν το μισό του ουρανού με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο κρατούν τον κόσμο, είχε πει ο Κινέζος Μάο. 

Στην ταξική πάλη είναι απαραίτητες και χωρίς τις γυναίκες είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο επαναστατικός θρίαμβος, όπως σχολίασε ο Ρώσος μπολσεβίκος Λένιν σε μια συνομιλία του με την Γερμανίδα κομουνίστρια Κλάρα Ζέτκιν για τη Σοβιετική Επανάσταση. 

Όπως και στη Ρωσία, έτσι και στο Βιετνάμ οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ισότιμα ​​με τους συντρόφους τους στην καταπολέμηση της κοινωνικής καταπίεσης, της οικονομικής εκμετάλλευσης.

Στην αμερικανική εισβολή απέδειξαν κάτι που οι προοδευτικοί «φεμινιστές» ξεχνούν πολύ εύκολα: η ισότητα είναι αδύνατη κάτω από την τυραννία του κεφαλαίου. 

Μόνο με την καταπολέμηση ιμπεριαλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, ο εργάτης πηγαίνει προς το τέλος της κάθε εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από το φύλο του, τη φυλή του ή το έθνος του.

Στα πιο δύσκολα χρόνια, όταν υπάρχει μια πρόδηλη φασιστικοποίηση ενός μέρους της κοινωνίας, το καλύτερο φάρμακο είναι η Ενότητα της εργατικής τάξης.
---- .
Είναι όμορφες αυτές οι γυναίκες, πολλές από αυτές δολοφονήθηκαν. Νίκησαν όμως!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...