Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Νίκη στο Στάλινγκραντ! (Video)

Αύριο είναι η επέτειος της νίκης της ΕΣΣΔ επί της Ναζιστικής Γερμανίας στο Στάλινγκραντ. Η νίκη αυτή, στις 2 Φεβρουαρίου του 1943, έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση του Κόκκινου Στρατού κατά μήκος του Ανατολικού μετώπου, που φυσικά κατέληξε με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ. 
Επειδή ζούμε σε μία εποχή όπου η λήθη και η διαστρέβλωση της ιστορίας είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, μαζί με τον χυδαίο αντικομμουνισμό, τη στήριξη σε φασιστικές κυβερνήσεις όπως στην Ουκρανία και τον ιμπεριαλισμό ως ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, αξίζει να θυμόμαστε, να γιορτάζουμε τη μεγάλη νίκη του πρώτου προλεταριακού κράτους απέναντι στην πολεμική μηχανή των αστικών τάξεων του κόσμου. Η νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ - τη μεγαλύτερη μάχη όλων των εποχών - σημάδεψε την πορεία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, έκανε ξεκάθαρη την υπεροχή της ΕΣΣΔ απέναντι στο τέρας του ναζισμού. 



Επίσης, αξίζει να θυμίζουμε στους κάθε λογής τωρινούς νεοναζί, την τύχη που έλαχε στους προγόνους τους. Απόσπασμα από την παρέλαση 60 χιλιάδων αιχμαλώτων ναζί στους δρόμους της Μόσχας. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...