Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στους Αγίους Αποστόλους Χανίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Η νεολαία κατέκλυσε το άλσος Αγίων Αποστόλων τις δύο μέρες των εκδηλώσεων και πλαισίωσε τις πλούσιες εκδηλώσεις του διημέρου. Η συμμετοχή των νεολαίων της ΚΝΕ από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Μακεδονία, τη Θράκη, μέχρι την Κέρκυρα, την Ικαρία και την Πελοπόννησο ήταν τεράστια, όπως ήταν και η συμμετοχή του απλού κόσμου των Χανίων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσκεψη στον τόπο εξορίας και φυλάκισης εκατοντάδων αγωνιστών, το Ιτζεδίν και ομιλία από τη συντρόφισσα Ελευθερία Αχυράκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με το σύντροφο, στέλεχος της νεολαίας του TKP, Ercan Bolukbasi.

Το βράδυ έγινε και λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ και από κρητικούς καλλιτέχνες με τοπική μουσική και χορούς με πολύ χορό και τραγούδι από τους κατασκηνωτές.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με πορεία διαμαρτυρίας στην αμερικανική βάση της Σούδας όπου γράφτηκαν συνθήματα, ενώ προηγούμενα είχε αποκλειστεί και η ναυτική βάση από άλλο κομμάτι των διαδηλωτών. 
Τη διαμαρτυρία ακολούθησε δυναμική μαζική πορεία στους δρόμους των Χανίων, με ανάρτηση πανό στο φάρο του παλιού λιμανιού των Χανίων.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ομιλία από το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως και το προηγούμενο βράδυ, έτσι και αυτό, οι κατασκηνωτές ψυχαγωγήθηκαν από γνήσια κρητική μουσική και από πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο άλσος.

Το πρωί της επόμενης μέρας, ξεκίνησε η αναχώρηση και φυσικά μέχρι αργά το απόγευμα, ο διεξοδικός καθαρισμός του άλσους από τους Κνίτες και τις Κνίτισσες που πρόσεχαν ιδιαίτερα το χώρο που τους φιλοξενούσε.
To blog συμμετείχε και αυτό στο Διήμερο.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...