Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΔΑΣ-ΟΤΑ) ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
(ΔΑΣ-ΟΤΑ) ΠΙΕΡΙΑΣ 5-7-2013

Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την αντιλαϊκή πολιτική τους σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου αποτελειώνοντας μία και καλή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αφού δεν διστάζουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους.
Με νέο πολυνομοσχέδιο επιχειρούν να καταργήσουν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα θα βρεθούν στο
Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων οργανισμών, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονη μείωση των αποζημιώσεων, ο μηχανισμός που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, τα προγράμματα φτώχειας των 350 ευρώ, το Λοκ-άουτ, το κλείσιμο νοσοκομείων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλαγή στον τρόπο που θα αποφασίζονται οι απεργίες,( δηλαδή νέο άρθρο 4).
Σε ότι αφορά τους δήμους προωθείται  η ιδιωτικοποίηση ολόκληρων υπηρεσιών,  ώστε με την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο να ενισχυθεί η κερδοφορία του, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών νοικοκυριών. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις αφού μετά τις ιδιωτικοποιήσεις θα θεωρήσουν ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
Κανενός πλέον δημοτικού υπαλλήλου η θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη.
Σήμερα , και με βάση την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισαν την «ξαφνική δολοφονία» της Ε.Ρ.Τ.  έχουμε την απόφαση για τη μεταφορά 4000 περίπου
Υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ.
Η θέση της ΔΑΣ-ΟΤΑ  στο παραπάνω ζήτημα είναι ότι οι συνάδελφοι που εργάζονται στη
Δημοτική αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά να μεταφερθούν στην ΕΛΑΣ. Να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους, με καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και να μη χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές αρχές σε καμία περίπτωση ως όργανα αυταρχισμού για συλλήψεις και καταστολή.
Συναδέλφισσα - Συνάδελφε. Μπορούμε  και πρέπει να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε την πολιτική τους, τους νόμους τους και την εξουσία τους.
Συμμετέχουμε  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ  στη στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιούλη από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου.  Σας καλούμε να συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη, ώρα 19:30 στο Πλατάνι-Σιντριβάνι.
• Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
• Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
• Καμία μετακίνηση συναδέλφου από τη δημοτική αστυνομία στην ΕΛΑΣ
• Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
• Κανένας μόνος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».
Σημείωση: Σε ότι αφορά την ημερίδα για το ασφαλιστικό θα ήταν προτιμότερο ο σύλλογος
να οργάνωνε τον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, τον αγώνα για ένα ασφαλιστικό σύστημα με σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς, στα 60 για τους άνδρες 55 για γυναίκες,(5 χρόνια νωρίτερα στα βαρέα και ανθυγιεινά), με σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού, ΚΑΙ ΟΧΙ  να ενημερωνόμαστε για τις κάθε φορά αντεργατικές αλλαγές που γίνονται, καλλιεργώντας στις συνειδήσεις μας και με αυτόν τον τρόπο ότι είναι δεδομένες και   χωρίς δυνατότητα να ανατραπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...