Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΙΝΑ

Η «νέας κοπής» συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων,  κάνει πράξη τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Με  μια απλή Υπουργική Απόφαση(Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) κλείνει, καταργεί, συγχωνεύει δημόσιους οργανισμούς, βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ, απολύει εργαζόμενους. Με πρόσχημα την «αξιοποίηση» προχωράει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σε πολλές και σημαντικές υποδομές της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια). Ιδιωτικοποιεί δημόσιες εταιρείες κοινωφελούς χαρακτήρα (ΔΕΗ, νερό, καθαριότητα), που τα φουσκωμένα τιμολόγια τους, βάζουν ακόμη πιο βαθιά χέρι στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι να μην μπορεί να πληρώσουν τις στοιχειώδεις παροχές, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό.

 Η «αξιοποίηση» έφτασε και στον τόπο μας!

  Με μία αποικιοκρατική σύμβαση παραχώρησης-ξεπούλημα, για 60 χρόνια, «αξιοποιήθηκε» από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), το Κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό ήλθε σαν επακόλουθο της συνειδητής, χρόνιας εγκατάλειψης και ερήμωσης του Κάμπινγκ από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ , είτε της ΝΔ, είτε των συγκυβερνήσεων τους πότε με τον ΛΑΟΣ , πότε με τη ΔΗΜΑΡ.

  Ένα κάμπινγκ  που είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, με έκταση περίπου 600 στρέμματα και δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 ατόμων, στοιχεία που το καθιστούν «φιλέτο» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

  Η αποικιοκρατική αυτή σύμβαση,  ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει την οικοδόμηση ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων και άλλων εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών, που καμία σχέση δεν θα έχουν με την δυνατότητα για φθηνές και ποιοτικές διακοπές των λαϊκών οικογενειών.

  Κάποιοι υποστηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις με το επιχείρημα ότι θα φέρουν ανάπτυξη, θα γίνουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τέτοιες ψεύτικες ελπίδες διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία όμως απαιτεί σύγχρονους δούλους. Απαιτεί, εργαζόμενους χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, ισοπέδωση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, απλήρωτη εργασία, ανασφάλεια και ανεργία. Αυτά είναι το λίπασμα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

  Επιπλέον, η λειτουργία μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος θα έχει αρνητικές συνέπειες σε εκατοντάδες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού.

  Τα κόμματα που μας έχουν κυβερνήσει και εκείνα τα κόμματα που πιστεύουν στην  «υγιή  επιχειρηματικότητα» και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) βλέπουν και τη γη ως εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές. Δεν βλέπουν τη γη σαν πηγή ζωής και φυσικού πλούτου για το λαό.

   Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καταγγέλλει στον Πιερικό λαό το ξεπούλημα του Κάμπινγκ της Σκοτίνας. Η γη, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, οι τηλεπικοινωνίες, ο ηλεκτροφωτισμός και το νερό, πρέπει ν’ ανήκουν στον λαό και να λειτουργούν για το δικό του συμφέρον και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.

  Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να παλέψει για την κοινωνικοποίηση τους. Μόνο έτσι μπορεί αποτελεσματικά να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί το φυσικό περιβάλλον και ο πλούτος της πατρίδας μας σε όφελος της εξυπηρέτησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Η Δημοτική Σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...