Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση του ΓΓ του ΚΚ Ουκρανίας

Πετρ Σιμονένκο: Οι κομμουνιστές θα υπερασπίζονται πάντα το ανθρώπινο δικαίωμα του να επιλέγει ο καθένας ελεύθερα το μέλλον του


Προκειμένου να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας σε συνθήκες αναρχίας, και με την άρνηση του Προέδρου Γιανουκόβιτς να εκτελέσει τα καθήκοντά του, σε ένα περιβάλλον όπου οι πόλεις και τα χωριά είναι γεμάτα επιδρομείς και ληστές, η κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Verkhovna Rada (κοινοβούλιο) της Ουκρανίας αποφάσισε να ψηφίσει συγκεκριμένους νόμους και ρυθμίσεις που επιτρέπουν τουλάχιστον την πρόληψη φαινομένων «γενίτσαρων» και να προστατέψουν το λαό από την τυραννία των σύγχρονων «Ρομπέν των Δασών».


Συγκεκριμένα ψηφίσαμε για μια επιστροφή στο σύνταγμα του 2004, η οποία ήταν άλλωστε, και ένα από τα αιτήματά μας, η πολιτική μεταρρύθμιση και η μετάβαση σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ψήφισε επίσης υπέρ των ατόμων που συμμετείχαν σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και απαράδεκτα υπέστησαν διώξεις.

Ψηφίσαμε για το διορισμό του επικεφαλής του Ανώτατου συμβουλίου διότι η έλλειψη νόμιμης ηγεσίας του νομοθετικού οργάνου είναι μια πραγματική απειλή για την πολιτική κατάσταση που έχει μια πορεία ανεξέλεγκτη.
Ψηφίσαμε μια απόφαση κήρυξης μομφής στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Θυμηθείτε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει από καιρό προσφερθεί να αναλάβει το σχετικό νόμο ακόμα και για τη γενική κατάργηση αυτής της θέσης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστήριξε επίσης ένα ψήφισμα όπου η Βουλή θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα αρχικά πρότεινε έναν ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο για να ξεπεραστεί ή κοινωνικοπολιτική κρίση, την οποία προκάλεσαν οι ολιγάρχες της χώρας. Προτείναμε και μια ευρεία πολιτική μεταρρύθμιση και την κατάργηση της θέσης του προέδρου, την εκλογή δικαστών και τη μέγιστη ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων.

Οι κομμουνιστές επέμειναν για να λύσουν πολλά προβλήματα, όλα μέσω δημοψηφισμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς και συμμαχίες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ανέπτυξε και δημοσίευσε το πρόγραμμα κατά της κρίσης.

Ωστόσο, ούτε οι αρχές ούτε η αντιπολίτευση υποστήριξαν τις πρωτοβουλίες μας με αποτέλεσμα να προκληθεί αιματοχυσία και να χαθούν ζωές.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας πιστεύει πως η ειρήνη και η γαλήνη στη ζωή και το δικαίωμα να καθορίζει καθένας το μέλλον του είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα των εργαζομένων. Και αυτό το δικαίωμα θα το υπερασπίζονται πάντα οι Κομμουνιστές.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...