Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Προβλήματα στη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΚΚΕ Κοινοβουλευτική Ομάδα

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, το οποίο έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας, εξακολουθεί να στεγάζεται σε κοντέινερ αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στέγασης.



Να σημειώσουμε ότι, μέσα στα μικρά κοντέινερ, που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας, στοιβάζονται ακόμα και 25 μαθητές, ενώ κάθε φορά που βρέχει οι στέγες τους στάζουν νερά.

Οι μαθητές εξασκούνται στα μουσικά όργανα, μέσα στα κοντέινερ, αφού το σχολείο δεν διαθέτει τις αναγκαίες ειδικές ηχομονωμένες αίθουσες κατάλληλες γι’ αυτή τη χρήση.

Η ύπαρξη μόνο ενός στούντιο δεν επαρκεί στο ελάχιστο για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, ενώ δεν υπάρχει καμία αίθουσα εκδηλώσεων.

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει αίθουσα γυμναστικής με αποτέλεσμα όταν βρέχει να μην μπορεί να γίνει το μάθημα της γυμναστικής, ενώ και στο σύνολο της η αυλή του σχολείου δεν είναι ασφαλτοστρωμένη με αποτέλεσμα όταν βρέχει να δημιουργούνται επικίνδυνες λακκούβες.

Επίσης ελλείψεις παρατηρούνται και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου, αφού δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές ειδικευμένοι στα μουσικά όργανα τα οποία διδάσκονται οι μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό πως τα κενά καλύφθηκαν με ωρομίσθιους καθηγητές τρεις μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχει και η τοπική διοίκηση που όχι μόνο δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, αλλά και γιατί δίνει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στους μαθητές και τους γονείς τους που όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

• Να γίνουν οι απαραίτητες, προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, για τα
μαθήματα μουσικής παιδείας στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

• Να αντιμετωπιστεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου
Κατερίνης, με την ανέγερση κτιρίου με τις κατάλληλες υποδομές, από τον κρατικό

προϋπολογισμό.

Οι βουλευτές:

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...