Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφαγή στο Σλαβιάνσκ

Οι αναφορές για τις χτεσινές συμπλοκές στο Σλαβιάνσκ έχουν περισσέψει. Μερικές δείχνουν ότι το πεζικό του Ουκρανικού στρατού που έχει εισβάλλει στην πόλη έχει κλιμακώσει την επίθεσή του και οι άμαχοι «τρέχουν να σωθούν».
Οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι της Ουκρανίας αναφέρουν ότι έχουν δολοφονήσει πάνω από 300 επαναστάτες, ενώ έχουν τραυματίσει τουλάχιστον 500 μέσα και γύρω από την πόλη του Σλαβιάνσκ τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νούμερο το οποίο φαίνεται πως είναι δραματικά μεγαλύτερο από κάθε περιγραφή των ρωσόφωνων αυτονομιστών.
Παραδόξως, παρόλο που μεγάλες μάχες μαίνονταν την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Ουκρανικός στρατός ουδέποτε ανέφερε τις δικές του απώλειες μαζί με τις απώλειες της άλλης πλευράς, μια τακτική που θυμίζει αμερικάνικο στρατό. Παρομοίως, αναφέρει συνεχώς πως οι νεκροί είναι ρωσόφιλοι αντάρτες, χωρίς ενδείξεις για πόσο μεγάλο είναι το τίμημα που πληρώνουν οι άμαχοι της περιοχής, εξαιτίας της εκτεταμένης βίας σε αστικές περιοχές ως επί το πλείστον.
Το Σλαβιάνσκ και το γειτονικό Κραματόρσκ είναι οι πρώτες μεγάλες πόλεις στα σύνορα μεταξύ των εδαφών που ελέγχουν οι αυτονομιστές και του κύριου κράτους της Ουκρανίας που ελέγχουν οι φασίστες. Αρκετές προηγούμενες επιθετικές κινήσεις της εξουσίας του Κιέβου έχουν αποτύχει, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως οι μάχες είναι πολύ σκληρότερες. Ο φόρος αίματος είναι μεγάλος, οι φασίστες του Κιέβου στρέφουν τα βαριά όπλα εναντίον του λαού, καθώς η Ρωσία στα λόγια είναι λιοντάρι αλλά στην πράξη είναι γατάκι, με επικεφαλής τον Πούτιν, που νοιάζεται μόνο για τη δημοφιλία του και τα κέρδη των ρώσων καπιταλιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...