Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η Ρωσική αδράνεια προκαλεί τον θάνατο! Δήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρώσικης Ομοσπονδίας

Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΡΟ)
03/06/2014 17:03 (ενημέρωση: 04/06/2014 11:14)
Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος εκφράζει τη βαθιά αγανάκτηση για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ουκρανία. 
Η χούντα που κατέλαβε την εξουσία στο Κίεβο, είναι οπαδοί του φασίστα Bandera, συνεχίζει τις αιματηρές, ποινικά κολάσιμες «κυρώσεις», εναντίον αμάχων. Οι δομές εξουσίας που ελέγχονται από το Κίεβο, επιτίθενται με βαρύ πυροβολικό και χτυπάν από τον αέρα τις κατοικημένες γειτονιές των πόλεων, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα σπίτια των παιδιών, ανεξάρτητα από τις μαζικές απώλειες αμάχων. Οι δράσεις αυτές είναι όλες σημάδια της ανοιχτής τρομοκρατίας και της εθνοκάθαρσης.
Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος πιστεύει ότι ο λεγόμενος εκλεγμένος Πρόεδρος κ. Poroshenko δεν έχει τίποτα να κάνει με την έννοια των «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών». Επιπλέον, καταγγέλλουμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται από την άνοδο του φασισμού στην εξουσία, που έχει οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των βίαιων μέτρων και μετατρέποντάς τους σε μια πραγματική σφαγή. Σε τηλεοπτικά πλάνα, συλλαμβάνεται από αυτόπτες μάρτυρες, η αιματηρή αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Λούγκανσκ. Συμβάν πραγματικά τερατώδες. Αυτή η τρομοκρατική πράξη είναι στο ίδιο επίπεδο με τον βάρβαρο ναζιστικό βομβαρδισμό της Γκουέρνικα, από τη Ισπανική αεροπορία, όμοια με τον βομβαρδισμό του Κόβεντρυ της Αγγλίας από την ναζιστική Λουφτβάφε και την επίθεση των ναζί στο Σοβιετικό Στάλινγκραντ. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, διαπράξει εγκλήματα πολέμου που τιμωρούνται χωρίς χρονικό περιορισμό από το διεθνές δίκαιο.
Θα πρέπει να υπόκεινται στη διαδικασία του ειδικού διεθνούς δικαστηρίου.
Η τιμωρία των Turchinov Yatsenyuk Avakov, Poroshenko είναι αναπόφευκτη.
Το ποινικό δικαστήριο να διατάξει την τιμωρία αυτών που οδηγούν στην θυσία αθώων.
Δεν θα ξεφύγουν από την τιμωρία, και εκείνοι που εκτελούν τις εντολές τους.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΡΟ (CPRF) εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στο γεγονός ότι τα πιο αιματηρά περιστατικά συμπίπτουν με μια επίσκεψη στην Ουκρανία σημαντικών πολιτικών των ΗΠΑ.
Κατά την άποψή μας, αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η στρατιωτική χούντα από το Κίεβο είναι στοίχημα της διοίκησης της Washington που αυτή αρχικά σχεδίασε. Οι δράσεις αυτές και οι απαιτήσεις των Αμερικανών πολιτικών επικρίθηκαν έντονα διεθνώς.
Φαίνεται καθαρά η πραγματική προοπτική της εξάπλωσης των ένοπλων συγκρούσεων, όχι μόνο για τις γειτονικές περιοχές της Ουκρανίας, αλλά και στην συνοριακή περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι σε βάρος της χώρας μας και ο πόλεμος οδεύει, σε καταστροφικό και αδελφοκτόνο, απειλεί τα θεμέλια της ρωσικής κρατικής υπόστασης.
Η κατάσταση απαιτεί άμεση απάντηση από τον Ρώσο πρόεδρο και την κυβέρνηση.
Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος ζητεί την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Θα πρέπει να αναπτυχθεί αμέσως μία σειρά μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση της σύγκρουσης και την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος θεωρεί ότι είναι απαραίτητα:
- Να αναγνωριστούν επισήμως  το Ντόνετσκ και Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk .
- Η παροχή επί του εδάφους αυτών των δημοκρατιών μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσει η καταστροφή του άμαχου πληθυσμού.
- Η οργάνωση ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή στους κατοίκους του Ντόνετσκ και Lugansk ειδών πρώτης ανάγκης και διακομιδή των ανθρώπων θυμάτων.
- Η λήψη μέτρων υπέρ των προσφύγων από την Ουκρανία.
- Η υποστήριξη των Ρώσων εθελοντών οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Ουκρανίας στον αγώνα ενάντια στη φασιστική χούντα Poroshenko-Bandera.
- Σε περίπτωση περαιτέρω επέκτασης βάρβαρων μέτρων εις βάρος των πολιτών των δημοκρατιών Lugansk και Ντόνετσκ, απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας την εφαρμογή του δικαιώματος που του δόθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ομοσπονδίας να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να προστατεύσει τη ζωή και την ελευθερία του άμαχου πληθυσμού.
Η αδράνεια γίνεται θανατηφόρα!

Gennady Zyuganov.
Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος

Φρικτές φωτογραφίες είναι ανεβασμένες στο site του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)

==Τώρα: Διαμαρτυρίες στο στρατόπεδο Chernigov
==
Προσεχώς (Επόμενη ανάρτηση): Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έτοιμοι να ενταχθούν υπέρ του αγώνα του λαού της περιοχής Donbass.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...