Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πούτιν - στα λόγια κόκορας, στην πράξη κότα.

Ο πρόεδρος Πούτιν σαν πιστός εκπρόσωπος των καπιταλιστικών συμφερόντων στη Ρωσία - δεν αμφέβαλλε ποτέ κανείς ότι τέτοιος είναι - πράττει αναλόγως. Στα λόγια είναι πυρ και μανία με τη δύση, την κυβέρνηση του Κιέβου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στην πράξη υποκύπτει στα κελεύσματα και τις «κυρώσεις» όπως φαίνεται από τις πρόσφατες ενέργειές του.
==****Igor Strelkov: καταρρίφθηκε ένα ελικόπτερο στην Αν. Ουκρανία--Επί του σκάφους MI-8 που καταρρίφθηκε από πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ ήταν αξιωματικοί της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, ΚΑΙ ο στρατηγός Rozmaznin***ΟΑ Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί σύντομα με τον αρχηγό του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Zyuganov******To Διεθνές Αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν δέχθηκε πυραυλική επίθεση***300 στρατιωτικοί των ΗΠΑ έχουν φτάσει στο Ιράκ για να «βοηθήσουν» την κυβέρνηση στον αγώνα της κατά των μαχητών *****Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Συμβαίνει τώρα. ==

Άλλοτε φασίστες και εγκάθετοι, τώρα η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας διενεργεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο (!) - κατά τον Πούτιν. Ο πρόεδρος Πούτιν στηρίζει το «ειρηνευτικό» σχέδιο που έχει θέσει σε λειτουργία τους τελευταίους μήνες ο Κουίσλινγκ πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Ειρηνευτικό σχέδιο που περιλαμβάνει:
σφαγές αμάχων,
βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών (συμπεριλαμβάνονται σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία, βλ. Σλαβιάνσκ, Λουγκάνσκ),
πογκρόμ κατά του ρωσόφονου πληθυσμού,
πογκρόμ, βία και βασανιστήρια κατά των κομμουνιστών της Ουκρανίας,
δολοφονίες,
χρήση μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών,
χρήση βομβών λευκού φωσφόρου σε αμάχους, - τι σας θυμίζει;
φτώχεια, μιζέρια και απόγνωση σε ολόκληρο τον ουκρανικό πληθυσμό,
σοβαρή έλλειψη έως ανυπαρξία νερού και ρεύματος σε ολόκληρες περιοχές στην ανατολή,

Αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από τα σύνορα, κατά τις διαταγές του Ομπάμα, τη στιγμή που Αμερική και ΝΑΤΟ οργιάζουν στις χώρες τις Βαλτικής με στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με το βλέμμα προς τη Ρωσία και επίσημα.

Βαίνει σε συμβιβασμό όσον αφορά το ζήτημα του φυσικού αερίου με την Ουκρανία.

Θεωρεί τους φασίστες συνομιλητές, οι οποίοι ακόμα βρίσκονται στα πράγματα με πραξικόπημα αρχικά και πρόσφατα με εκλογές βίας και νοθείας.

Αδειάζει πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, προφανώς είδε ότι στη σύνθεση των ρωσόφωνων υπάρχουν πραγματικοί αντιφασίστες και αυτός είναι ένας από τους λόγους - ίσως ο κυριότερος - για τον οποίο αποσύρει πλέον κάθε, έστω και λεκτική, στήριξη προς αυτούς.

Το νέο της ημέρας;

Ο Πούτιν ζητά από την Άνω Βουλή να ανακληθεί το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...