Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Και ελληνικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με το ρωσικό ΡΤ, τέσσερα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις «Sea Breeze» στη Μαύρη Θάλασσα. Φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει μειωθεί σημαντικά λόγω του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία.

Τα πλοία έχουν επικεφαλής τον Ιταλό καπετάνιο του Ναυτικού Giovanni Piegaja .

Ναυαρχίδα του ομίλου είναι μια ιταλική φρεγάτα, η ITS Aviere, που συνοδεύεται από ένα άλλο ιταλικό θωρηκτό το Ρίμινι ITS, το τουρκικό TCG Akçay και το Βρετανικό HMS Chiddingfold.

Στην task force αναμένεται να ενταχθούν και ελληνικά πολεμικά πλοία. Οι ΗΠΑ έδωσαν επίσης ένα πολεμικό αεροπλάνο περιπόλου.

Πέρυσι ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγαλύτερη. Περιελάμβανε το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τον Καναδά, τη Γεωργία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, με τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λιβύη, τη Λιθουανία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την αποστολή παρατηρητών.

Η αποστολή της ομάδας της Μαύρης Θάλασσας αποτελείται από την οργάνωση της κατάρτισης από το βουλγαρικό και το ρουμανικό πολεμικό ναυτικό. Η δύναμη έχει οριστεί να συγκεντρωθεί στο βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς, στις 4 Ιουλίου. Στην άσκηση φέτος ηγείται το Βουλγαρικό Ναυτικό.

Αργότερα η δύναμη θα κινηθεί προς Ρουμανικά νερά για πρόσθετη κοινή κατάρτιση.

Σίγουρα τα πλοία μας προασπίζονται τα σύνορά μας μαζί με τα αμερικάνικα, τα τουρκικά πλοία κλπ καθώς και οι δαπάνες εν μέσω κρίσης είναι απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...