Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Στην Ουκρανία, οι Ναζί παίζουν τα αποθεματικά τους: Κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού ο εγκληματίας Σαακασβίλι

Σχετικά με το διορισμό του πρώην δικτάτορα της Γεωργίας σε κυβερνήτη της Οδησσού: 
Φάνταζε σαν ανοησία στους απλούς Ουκρανούς, ψεύτικο, αλλά ήταν αληθινό και είναι κατά κάποιο τρόπο, ένα πιστοποιητικό της τιμής στην Ουκρανία: Ας χρησιμοποιούσε από τα δικά της αποθέματα άστεγους και πόρνες  τουλάχιστον, η ναζιστική πολιτική. Αν κρίνουμε από τα τελευταία, τα έχει εξαντλήσει, και θα πρέπει να ξύσει τον πάτο του βόθρου από όλα τα φιλο-αμερικανικά αποβράσματα στην Ανατολική Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, οι Γιατσενούχ - Ποροσένκο φαίνεται να έχουν χάσει την ικανότητα να διαπραγματεύονται και τελικά συγκλίνουν μόνο σε αυτά που τους επιβάλλονται από τους κοινούς Αμερικανούς καπεταναίους. Παρά την απογύμνωση αρκετών όπως ο Κολομόισκι.



Στην πραγματικότητα, η δημιουργία ακόμα και μιας ψεύτικης ουκρανικής κρατικής υπόστασης είναι περισσότερο από δύσκολη. Αυτή η στάση δεν είναι επαρκής. Για παράδειγμα, ο Jaba Ebanoidze στη Γεωργία συμμετείχε σε πλήθος σκανδάλων και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του, όμως η παραφροσύνη της ναζιστικής ηγεσίας του προσέφερε ανώτατη θέση - στην Ουκρανία! Η κοπέλα (Ekaterina Zguladze, 36 ετών) από τη Γεωργία που δεν είναι ούτε για να πλένει σώβρακα, στην Ουκρανία αισθάνεται ωραία αν κρίνουμε τις εξελίξεις: διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Όσο για το πάρε δώσε με τον φαγά Σαακασβίλι, αυτός κρύβεται στην Ουκρανία μετά τη δίωξη από την πατρίδα του, και το ναζιστικό πραξικόπημα. Οι ΗΠΑ διστάζουν να δώσουν στον ατυχή διοργανωτή της γενοκτονίας του Αυγούστου του 2008 στη Νότια Οσετία καταφύγιο και τον έστειλαν να «εργαστεί» σε έναν άλλο διοργανωτή γενοκτονίας, τον Ποροσένκο.
Αρχικά, ο Σαακασβίλι ήταν σύμβουλος για τον πόλεμο με τη Ρωσία. Τον Απρίλη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του αντιπροέδρου μόλις εγκαθιδρύθηκε η φασιστική κυβέρνηση του «λαγού» Yaytsenyuha (έτσι προφέρεται το όνομα στην Ουκρανία), καθώς απαιτούσε να εγκαταλείψει την ιθαγένεια της Γεωργίας, και αυτός αγαπά, ντε! την πατρίδα και σίγουρα θα γυρνούσε πίσω να κάνει τον πατριώτη. Αλλά μέσα σε ένα μήνα ο πατριωτισμός του Σαακασβίλι ξεθώριασε και σαν λαγουδάκι, έγινε πολίτης της Ουκρανίας.
Η περιοχή της Οδησσού, που βρήκε «μάσα», είναι μιάμιση φορά μικρότερη σε πληθυσμό από τη Γεωργία, όμως, σαφώς πιο πλούσια (2.300.000 σε σύγκριση με 3.700.000 άτομα.) Μόνο το λιμάνι της Οδησσού αξίζει από οικονομικής απόψεως, σημαντικά περισσότερο από το σύνολο της Γεωργίας. Λοιπόν, θα το λεηλατούν, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί ο «επαγγελματισμός» του Σαακασβίλι σε αυτό το ζήτημα. Μετά την «βασιλεία» του στην περιοχή της Οδησσού, από οικονομική άποψη, θα είναι τόσο άδεια και σε τόσο κακή θέση (ακόμη και με μια καλή διαφήμιση από τις ΗΠΑ) όπως είναι η Γεωργία σήμερα.
Το πολιτικό ζήτημα του Σαακασβίλι άλλαξε ελάχιστα μετά την «πρόσληψή» του στην Ουκρανία: πόλεμος με τη Ρωσία. Από τη μία πλευρά, συνεχίζει από τις 21 Μαΐου τον αποκλεισμό της Υπερδνειστερίας (και ίσως θα επιχειρήσει μια στρατιωτική επίθεση σε αυτή), από την άλλη πλευρά - προετοιμάζει μια στρατιωτική επίθεση στην Κριμαία. Αυτοκτονία; Με αντάλλαγμα την υπόσχεση να θρέψουν αυτόν και την οικογένειά του.
Αυτή η Αμερικανίδα μαϊμού που δεν αξίζει ούτε για το ζωολογικό κήπο της Μόσχας, από το 2008 ήταν εφιάλτης για το λαό της Γεωργίας. Τώρα θα είναι ένας εφιάλτης στην Οδησσό.

****************
(*)Agenda.ge, 15, Ιανουαρίου 2015 - 12:23, Τιφλίδα, Γεωργία
Τέσσερις Γεωργιανοί έχουν παρουσιαστεί ως υψηλοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Ουκρανίας, δήλωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Liga.net.
Ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Pavlo Petrenko παρουσίασε τους τέσσερις υποψήφιους σήμερα. Θα εργαστούν στις μεταρρυθμίσεις των συστημάτων.
Ο Gia Getsadze, ο οποίος υπηρέτησε σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις υπό τη διοίκηση του πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι μέχρι τα μέσα του 2005, έχει οριστεί να γίνει αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξη Τύπου ο Petrenko είπε για τον Getsadze, στο πλαίσιο του ρόλου του ως αναπληρωτής υπουργός, θα είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην πολιτική, και την επιτροπή στελέχωσης και μεταρρυθμίσεων της χώρας!!!
Ο Petrenko «βόλεψε» επίσης πολλούς άλλους πρώην Γεωργιανούς αξιωματούχους οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας. Αυτοί είναι ο Jaba Ebanoidze, πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γεωργίας, ο οποίος υπηρέτησε επίσης σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γεωργίας το διάστημα 2006-2011. 
Ο Khatia Shelia ο οποίος ήταν επικεφαλής του νομικού τμήματος στο Εκτελεστικό Εθνικό Γραφείο του υπουργείου Δικαιοσύνης της Γεωργίας και ο Γιώργη Tsiklauri, πρώην επικεφαλής του ανώτατου νομικού τμήματος του κράτους.
«Ο Jaba Ebanoidze θα συνεργαστεί με την ομάδα μας για εννέα μήνες ως επικεφαλής μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων και στελέχωσης προσωπικού του κράτους της Ουκρανίας», δήλωσε ο Petrenko.
Όσο για τον Tsiklauri, ο Petrenko είπε ότι είχε «εξαιρετική εμπειρία» κατά τη διάρκεια του χρόνου που εργάζεται στην υπηρεσία στελέχωσης της Γεωργίας.
«Συμφώνησε να συνεργαστεί μαζί μας. Θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Ebanoidze,» είπε ο υπουργός της Ουκρανίας.
Ο Petrenko είπε ότι οι διορισμοί θα γίνουν επίσημα αφού οι Γεωργιανοί αξιωματούχοι έλαβαν ουκρανική υπηκοότητα (!)
Η ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεση της Ουκρανίας να διορίσει τον Getsadze υφυπουργό δικαιοσύνης ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι στη σελίδα του στο Facebook στις 14 Ιανουαρίου. Ο Σαακασβίλι δήλωσε πως ο Getsadze ήταν «φίλος» του, ο οποίος είχε «θητεύσει σύμβουλος» του για πολλά χρόνια.
Οι εκπρόσωποι της γεωργιανής πλειοψηφίας αξιολόγησαν αυτήν την ενέργεια της ουκρανικής κυβέρνησης ως «μέγα λάθος».
Νωρίτερα, δύο άλλοι γεωργιανοί πρώην αξιωματούχοι, ο Aleksandre Kvitashvili και ο Eka Zguladze, διορίστηκαν σε υψηλόβαθμους ρόλους μέσα στην ουκρανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...