Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αυτοί είναι δοξάστε τους

Η «υπεύθυνη» κυβέρνηση που θα λογοδοτήσει στο λαό, για τις πράξεις και τις απραξίες της.
«Η κυβέρνηση: Η κυβέρνηση είναι το εκτελεστικό όργανο της Εθνικής Αντιπροσωπείας και του κράτους. Ανώτατο διοικητικό επιτελείο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί από το κράτος στους τομείς της πολιτικής, της κοινωνικο-οικονομίας, της εθνικής άμυνας, της ασφάλειας και των εξωτερικών σχέσεων. Διατηρεί την αποτελεσματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού από το κέντρο προς τα επίπεδα της βάσης. Εξασφαλίζει το σεβασμό και την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων, προάγει την αίσθηση κυριαρχίας του λαού, την εθνική άμυνα και την παραγωγή, διασφαλίζει τη σταθερότητα μέσα από τα έσοδα (φόρους) και βελτιώνει τον πλούτο του λαού, την πνευματική του ζωή, την υγεία, την εργασία και την ευημερία . Η κυβέρνηση είναι υπόλογη ενώπιον του Κοινοβουλίου, ενώπιον του λαού και του Προέδρου του κράτους. Τα στοιχεία της κυβέρνησης είναι τα εξής: 
Πρωθυπουργός, Υφυπουργοί της Κυβέρνησης και οι υπουργοί. Ο πρωθυπουργός εκλέγεται, ή απορρίπτεται από το Κοινοβούλιο μετά από εντολή του Προέδρου του κράτους. Οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί (αντιπρόεδροι) που εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, λειτουργούν σαν βοηθοί του Πρωθυπουργού και εγκρίθηκαν από τον Πρωθυπουργό. Οι υπουργοί και οι επικεφαλής των υπουργείων έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο με πρόταση του πρωθυπουργού. Είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του κράτους και τους έχουν ανατεθεί οι υποθέσεις του.» Γιατί ; όλοι αυτοί ενώ εισπράττουν από τους φτωχούς πολίτες τους φόρους άμεσους και έμμεσους δεν διασφαλίζουν την είσπραξη εσόδων του Κράτους από τους πλούσιους; 


Οι πλούσιοι δημιούργησαν τα χρέη που προέκυψαν μετά από χαρισματικά προνόμια που διαθέτουν αυξάνοντας το πλούτο τους, ωστόσο δεν έχουν την ηθική να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν και οφείλουν στο κράτος, 

οδηγώντας σε ανεργία και απολύσεις τους εργαζόμενους καθώς και στην διάλυση των κοινωνικών δομών στην παιδεία υγεία και οικονομική ανάπτυξη.

Οι κύριοι της φωτογραφίας ωρύονταν στην Πλατεία Συντάγματος κατά των μνημονίων, υπεραμύνονταν των δημοκρατικών διαδικασιών του πλουραλισμού, με την ανάληψη των καθηκόντων τους μεταλλάχτηκαν σε υπερασπιστές του ενός μαν σόου, ψηφίσαν σε δυο νύχτες σωρεία αντιλαϊκών μέτρων καθ' υπόδειξη των καπιταλιστών της ΕΕ.

Ο κύριος με τον κίτρινο φάκελο στήνει τώρα αναχώματα κατά του μαζικού λαϊκού κινήματος και του σοσιαλισμού που είναι η μόνη λύση για την σωτηρία του λαού. Διαφωνεί αλλά στηρίζει λέει αυτόν τον παράλογο ισχυρισμό. Να ψηφιστεί πρώτα το μνημόνιο και μετά βλέπουμε. Πρώτα η ζημιά και μετά βλέπουμε.

Τι έχουν να προτείνουν στους άνεργους, στους νέους, στους συνταξιούχους, στο λαό;

  • Την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη;
  • Τα χρυσά κουτάλια;
  • Το λιτό βίο;
  • Το πετρέλαιο για τους εφοπλιστές αφορολόγητο 0,25 και μάλιστα με δώρο επίναυλο καυσίμων και για τους αγρότες πετρέλαιο 1,40€ και ΦΠΑ 23%.


Τίποτα.

  • Την τρόικα
  • Το μνημόνιο
  • Την φασαρία χωρίς νόημα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό και τον φόβο.
  • Τα αδιέξοδα για το λαό. 


Είναι οι καλύτεροι υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου (τραπεζιτών - εφοπλιστών - βιομηχάνων).

Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

  • αεροδρόμια 
  • νησιά 
  • λιμάνια 
  • και το κυριότερο την ΔΕΗ.

5 σχόλια:

faros είπε...

Όλοι όσοι είναι στη φωτό, μια χαρά οικονομημένοι είναι ...

τσακος είπε...

Τη μεγαλύτερη πλάκα την έχει ο Δραγασάκης (σαν κάτι να του βαλε παραπάνω ο ράφτης), έπεται ο Βούτσης (προφανώς είναι σε πρόγραμμα πάχυνσης) και βεβαίως ο Δραχμαζάνης ή ΠιΛαφ με την επιφοίτηση του αγίου φωτός πάνω από το κεφάλι του

Gekoudi είπε...

@faros Όλοι έχουν τα υπουργικά τους προνόμια. Αυτή η κυβέρνηση θα γράψει ιστορία. Όλοι τους - με γραβάτα ή χωρίς - είναι τυχαίοι, ανεπαρκείς για το λαό, επαρκείς για το καπιταλιστικό σύστημα. Επικοινωνιακά, προς το παρόν παίρνουν άριστα.

Χαιρετισμούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

@τσακος Ο Δραγασάκης σα νάνος είναι! Πετυχημένα τα σχόλιά σου.
Χαιρετισμούς στο Σπύρο!

Ανώνυμος είπε...

@tsako ο Λαφαζάνης μάλλον το μνημόνιο κρατάει στον κίτρινο φάκελο

Νίκος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...