Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ιμπεριαλισμός, το ανώτερο (και τελευταίο) στάδιο του καπιταλισμού

Ιμπεριαλισμός, το ανώτερο στάδιο
του καπιταλισμού
Ο καλός Ομπάμα... Όπου κι αν πάει, προκύπτει πρόβλημα. Είναι ο τελευταίος στη μακρά σειρά των αδίστακτων Αμερικάνων ηγετών. Η περιφρόνηση για τις αρχές του κράτους δικαίου, η διπροσωπία και ηθική δειλία τον καθορίζουν. Είναι υποκριτής, δεν μπορεί να κρυφτεί αλλιώς. Ο Ομπάμα υπερβαίνει με το χειρότερο τρόπο τους προκατόχους του. Είναι ένοχος για σοβαρά εγκλήματα που είναι πολύ σοβαρά για να τα αγνοήσουμε. Εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο αποκαλούν την Αμερική παρία. Το κάνουν για καλό λόγο. Η ιμπεριαλιστική της ατζέντα στοχεύει να καταστρέψει όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ο Ομπάμα τα ‘δωσε όλα για να καταστρέψει τους εχθρούς του. Το έκανε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έκανε τον πλανήτη Γη μέρος επικίνδυνο για τους λαούς.
Περισσότερο από οποιονδήποτε προκάτοχό του. Διεξήγαγε πολιτικούς, οικονομικούς και πραγματικούς πολέμους στην ανθρωπότητα. Οι πόλεμοι μαίνονται εκτός ελέγχου.
Έφυγε τη Δευτέρα. Πέρασε δύο ημέρες στην Πολωνία. Φαινομενικά για τους Πολωνούς Ημέρα Ελευθερίας.
Συναντήθηκε με τον Πολωνό πρόεδρο Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι και τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ. Στη συνέχεια, με Βουλγαρικά, Κροατικά, Τσεχικά, Εσθονικά, Ουγγρικά, Λετονικά, Λιθουανικά, Ρουμανικά και της Σλοβακικά πιθηκάκια. Συναντήθηκε μαν του μαν με τον Ουκρανό εκλεγμένο πρόεδρο Πέτρο Poroshenko. Ζήτησε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ. Πολιτική, οικονομική και στρατιωτική. Υποσχέθηκε την ενίσχυση της φασιστικής διακυβέρνησης. Τη συντριβή των Ανατολικών μαχητών της ελευθερίας της Ουκρανίας. Την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. 
Τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στα σύνορα της Ρωσίας. Να εισβάλει σε ολόκληρη τη δυτική πλευρά της Ρωσίας. Να στοχεύσει στην καρδιά της. 
Για να αποδυναμώσει και να απομονώσει ένα μεγάλο αντίπαλο. Για να τον αντικαταστήσει με φιλοδυτική υποτελή κυβέρνηση, αν όλα πάνε όπως είχε προγραμματίσει.
Στις 4 και 5 Ιουνίου, ήταν στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Συναντήθηκε με τους υπόλοιπους ηγέτες του G-7. Δεν είναι πλέον G-8. Ρωσία αποκλείεται. Ο Ομπάμα ήρθε να πιέσει τους Ευρωπαίους συμμάχους για σκληρότερες κυρώσεις. Θα πάρει λίγα περισσότερα από ό, τι έχουν ήδη επιβληθεί. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι άλλες χώρες της ΕΕ αποτελούν ισχυροί πολιτικοί και οικονομικοί εταίροι. Δεν θα θυσιάσουν αυτό που είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί. Θα διατηρήσουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία για την Ουκρανία.
Στις 6 Ιουνίου, ο Ομπάμα κατευθύνθηκε προς τη Γαλλία για να τιμήσει την 70η επέτειο D-Day (επέτειος της απόβασης της Νορμανδίας). Προτεραιότητα της ατζέντας του η επίθεση στη Ρωσία. 
Η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κρατών για τη μεγαλύτερη υποστήριξη στους πραξικοπηματίες του Κιέβου. Ένα ενημερωτικό δελτίο για το ταξίδι του με τίτλο «Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Καθησύχαση και άλλες προσπάθειες των ΗΠΑ για την υποστήριξη των Συμμάχων και των Εταίρων του ΝΑΤΟ», έγραφε μεταξύ άλλων:
«Η Ουάσινγκτον ενήργησε τόσο διμερώς όσο και μέσω του ΝΑΤΟ, για να καθησυχάσει τους συμμάχους μας με την επίσημη δέσμευση μας για την ασφάλειά τους και την εδαφική ακεραιότητα ως μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.»
Αποκαλεί μία «επίμονη (περιφερειακή) παρουσία των ΗΠΑ... ειδικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ...ζωτικής σημασίας για τη σθεναρή υποστήριξη των συμμάχων.» Έγραφε ψέματα επίσης για την «κατάληψη και απόπειρα προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και άλλες προκλητικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.»
Η Ουάσινγκτον «στέκεται δίπλα στους συμμάχους της ... Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράσεις που αυξάνουν την ικανότητα, την ετοιμότητα και την ανταπόκριση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής και ότι θα ενισχυθούν οι δραστηριότητες για την αποτροπή της περαιτέρω αποσταθεροποίησης»  
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να υποστηρίξει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία με την εξασφάλιση έως 1 δισ. δολάρια.» Είναι για την ενίσχυση παρουσίας της Αμερικής. Με στόχο τη Ρωσία.
Η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Σούζαν Ράις εξήγησε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, έχουμε συσπειρωθεί για να απομονώσουμε και να πιέσουμε τη Ρωσία για τις δραστηριότητές της στην Ουκρανία», είπε.
«Αυτό είναι το είδος της ηγεσίας που μόνο η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου μπορεί να ασκήσει.»
Ο Ομπάμα σχεδιάζει μεγαλύτερη δέσμευση προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Με την «υποστήριξη του Κογκρέσου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τοποθετήσουν περισσότερο εξοπλισμό (και δυνάμεις πεζικού) στην (Ανατολική) Ευρώπη», είπε.
«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή, έχουμε ήδη αυξήσει την  αμερικανική παρουσία μας.» 
«Έχουμε αρχίσει να τοποθετούμε στρατεύματα εδάφους και αεροσκάφη F-16 στην Πολωνία ... για να βοηθήσουμε τις δυνάμεις μας να υποστηρίξουν τις εναέριες αποστολές του ΝΑΤΟ.»
Αποκάλεσε το ΝΑΤΟ «ο ακρογωνιαίος λίθος της δικής μας ασφάλειας.». Είναι ένα στιλέτο στην καρδιά της ανθρωπότητας. 
Είναι ένα αυτοκρατορικό εργαλείο. Είναι μια παγκόσμια φονική μηχανή. Έχει προτεραιότητα τον πόλεμο. Απειλεί την επιβίωση της ανθρωπότητας.
Πριν από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν εξήγησε τη θέση της Συμμαχίας. 
Είναι μια βολικό ανδρείκελο των ΗΠΑ. Η αλήθεια τον χτυπά κατακούτελα καθημερινά. Αυτός θέτει την πραγματική ατζέντα του ΝΑΤΟ, που είναι βασισμένη σε μεγάλα ψέματα..
«Όλοι οι σύμμαχοι κατέστησαν σαφές ότι καταδικάζουμε την παράνομη και αθέμιτη προσάρτηση της Κριμαίας και οι Σύμμαχοι δεν θα την αναγνωρίσουμε», είπε.
«Συγχαίρουμε το λαό της Ουκρανίας για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα." 
«Ψήφισαν σαφώς για μια ενωμένη Ουκρανία. Πρέπει να γίνει σεβαστή η επιλογή τους και καλούμε τη Ρωσία να συνεργασθεί εποικοδομητικά με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.»
«Καλούμε τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της πλήρως και επαληθεύσιμα από τα σύνορα της Ουκρανίας, με επιπλέον διεθνείς επιθεωρήσεις.»
«Για να σταματήσει η ροή όπλων και μαχητών στην Ουκρανία. Για την καταδίκη των ένοπλων αυτονομιστών."
Για να αμφισβητηθεί η «παράνομη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.»
Ο Ράσμουσεν εξήρε τις εικονικές εκλογές της Ουκρανίας. 

«Παρά την εγκληματική βία, τον εκφοβισμό και την πρόκληση από τις φιλο-ρωσικές ένοπλες συμμορίες, οι ουκρανοί άνθρωποι έχουν κάνει τη φωνή τους να ακουστεί», είπε. 
«Και πρέπει να είναι σεβαστή. Γι 'αυτό και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο πρόεδρο της Ουκρανίας.»
«Εμείς είμαστε σταθεροί στην υποστήριξή μας για την κυριαρχία της Ουκρανίας, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητά της. 
Εμείς δεν αναγνωρίσαμε και δε θα αναγνωρίσουμε την ένοπλη προσάρτηση της Κριμέας από τη Ρωσία.» 
«Και εμείς υποστηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέγει τη δική της πορεία για το μέλλον.»
«Έχουμε κάνει πρωτοφανείς δεσμεύσεις για την επιβολή της αυτοσυγκράτησης στη δικιά μας στρατιωτική στάση, και τις έχουμε κρατήσει."
«Η Ρωσία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Απείλησε τους γείτονές της και χρησιμοποίησε βία εναντίον τους.»  
«Δεν σεβάστηκε την εδαφική ακεραιότητα ή την πολιτική ανεξαρτησία άλλων χωρών.»
Όλα τα μέτρα του ΝΑΤΟ «είναι αμυντικά, ουδέτερα, αναλογικά, διαφανή, και συμμορφώνονται πλήρως με τις διεθνείς υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένης και της Ιδρυτικής Πράξης». 
«Δεν είναι μια απειλή για τη Ρωσία. Πρέπει να δείξει ότι είναι διατεθειμένη να παίξει με τους ίδιους κανόνες όπως και όλοι οι άλλοι.». 
Χρειάζεται επανάληψη: Το ΝΑΤΟ είναι ένα αυτοκρατορικό εργαλείο. Είναι μια παγκόσμια φονική μηχανή. Στοχεύει την ανθρωπότητα. Λυμαίνεται τη μία χώρα μετά την άλλη. Είναι απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.
Η Ρωσία είναι αντίθετος πόλος; Εκφράζει τη λύπη της για τον πόλεμο και την αστάθεια; Βοηθά στην ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων; Τηρεί το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις άλλες αρχές του κράτους δικαίου; Πιστεύει στην εθνική κυριαρχία των εθνών ή μήπως είναι και η ίδια μέρος των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων;
Αμφισβητεί στα λόγια τις ηγεμονικές φιλοδοξίες των ΗΠΑ. Αυτό το κάνει με υπευθυνότητα. Στην πράξη όμως είναι σούζα. Σε ποια πλευρά της ιστορίας βρίσκεται και αυτή; Είναι στην ατζέντα της Ρωσίας η παγκόσμια ειρήνη;
Η μοίρα της ανθρωπότητας είναι στα χέρια των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών της κάθε πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...