Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κουβέλης και "Σπίθα"



Ο Φώτης Κουβέλης αποδεικνύει ξανά πως είναι φερέφωνο της κυβέρνησης. Προχώρησε σε εξοργιστικές δηλώσεις, όπου αναφέρει πως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την Τρόικα και η μείωση του επιτοκίου είναι θετική εξέλιξη και πως η αρνητική εξέλιξη είναι η καθυστέρηση έκδοσης του Ευρωομολόγου. Φαίνεται πως είναι πραγματικά ένα αξιόπιστο όργανο του αστικού συστήματος. Θα έρθει και αυτουνού η ώρα του.
Ένα άλλο μεγάλο τέχνημα του συστήματος είναι το -κατά πολύ προβλημένο από τα μέσα ενημέρωσης- κίνημα "Σπίθα". Σ'αυτήν την περίπτωση και όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, "το σύστημα χρησιμοποιεί το έργο του Μίκη Θεωδοράκη, για να πετύχει τους σκοπούς του οχυρωμένο πίσω από τη μεγαλοσύνη που έχει. Στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο αποσπά και τον ίδιο τον Μ.Θεοδωράκη από το έργο του, για να πετύχει τους αντιλαϊκούς σκοπούς του. Αυτό το ανοσιούργημα είναι ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης που όφειλε να μην το επιτρέψει". Πρέπει ο λαός να μην αποπροσανατολίζεται από τέτοια τεχνάσματα, αλλά να επιλέξει τον αληθινό τρόπο αντίστασης και ανυπακοής, το δρόμο του ΚΚΕ.

4 σχόλια:

Λευτέρης-Δικαίος είπε...

Ο Μίκης, ιδιοφυΐα ως μουσικός, ανέκαθεν ήταν φάλτσος στα πολιτικά. Κρίμα...
Ο Κουβέλης; Σαν άτιμος από καιρό, σαν πειναλέος (για ένα κομματάκι εξουσίας), σαν που ταιριάζει του π' αξιώθηκ' ένα τέτοιο χάλι...

Gekoudi είπε...

@Λευτέρης-Δικαίος
Γεια σας κύριε Λευτέρη.
Όντως, ο κύριος Θεοδωράκης άλλαζε συνεχώς θέσεις στις διάφορες περιόδους της νεότερης ιστορίας της χώρας. Μπορεί να μην είναι πολιτικός, αλλά ο ρόλος του επηρεάζει τις απόψεις του λαού με έναν περίτεχνο τρόπο. Για να κάνει τις "παρεμβάσεις" του σε θέματα που αφορούν τη χώρα, χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία η καριέρα του σαν μουσικοσυνθέτης. Με την ψήφο του σαν βουλευτής της ΝΔ του Μητσοτάκη και υπουργός χωρίς υπουργείο, καταργήθηκαν πολλά κεκτημένα του λαϊκού κινήματος. Το 74' το δίλημμα "Καραμανλής ή τανκς" ή "ΚΝίτες-γενίτσαροι" ζημίωσαν πολύ το κίνημα. Τώρα φαίνεται κάνει καριέρα στην ακροδεξιά.

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

Λευτέρης-Δικαίος είπε...

Γιώργο, καλή σου μέρα.
Χαίρομαι που ένα νεαρό παιδί γνωρίζει γεγονότα της Μεταπολίτευσης, όταν ακόμα δεν είχε γεννηθεί, και έχει άποψη γι' αυτά και τα αξιολογεί σωστά. Συνέχισε!

Gekoudi είπε...

@Λευτέρης-Δικαίος: Κύριε Λευτέρη, ρωτώντας πας στην πόλη. Με ενδιαφέρει η ιστορία και γι'αυτό ψάχνομαι και μαθαίνω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...