Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η Αλέκα Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη

...
"Όλες οι άλλες λύσεις που ακούγονται, παρά τις επιμέρους διαφορές που έχουν, ισχυρίζονται το εξής πράγμα: Μετεκλογικά θα αναδιαπραγματευτούμε. Αυτό το λέει και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα πρώτα μέσα στη δανειακή σύμβαση υπάρχει δέσμευση καμία αναδιαπραγμάτευση. Και θα το ψάξουμε, γιατί σε μία εφημερίδα γράφτηκε ότι στο αγγλικό κείμενο υπάρχει αυτή η φράση και στην ελληνική μετάφραση όχι. Δεν επιδέχεται αναδιαπραγμάτευση. Με ποιον θα αναδιαπραγματευτείς; Με τον Σαρκοζί, με τον Ολάντ, με τη Μέρκελ ή τον διάδοχό της; Με το ΔΝΤ, με την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη; Δεν υπάρχει περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης. Ο,τι διαπραγμάτευση ήταν να γίνει, έγινε. Πρόκειται για κοροϊδία.
Απ' τη μια μεριά τρομοκρατούν τον λαό, ότι προσέξτε μη χρεοκοπήσουμε με βάση την ψήφο σας και απ' την άλλη ρίχνουν τουφεκιές αυταπατών. Και η τρομοκρατία είναι θάνατος για τον λαό αν περάσει και οι αυταπάτες επίσης. Μπορεί να είναι πιο γλυκός θάνατος, αλλά κι αυτός θάνατος είναι. Επομένως δεν υπάρχει αναδιαπραγμάτευση, υπάρχει ανατροπή. Συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Κι εμείς ξεκαθαρίζουμε το εξής πράγμα για να ξεμπερδεύουμε: Το ΚΚΕ, πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων δεν θα γίνει. Γιατί ξέρετε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Πολιτικό προσωπικό του ιμπεριαλισμού. Εμείς πολιτικό προσωπικό του ιμπεριαλισμού, δεν γινόμαστε. 'Η θα έχεις εξουσία των μονοπωλίων ή θα έχεις εργατική λαϊκή εξουσία. Και ο λαός σήμερα χρειάζεται αντίβαρο, χρειάζεται να μετατραπεί το λαϊκό κίνημα σε αντίπαλο δέος. Και το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει σε αυτό.
Αν ο λαός δεν αναδειχτεί στο αντίπαλο δέος, μετά τις εκλογές θα μετράει νέες απώλειες. Αλλος χαμένος χρόνος, δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτές είναι οι θέσεις μας και θεωρούμε ότι τώρα στις εκλογές, τα πράγματα είναι στα κεντρικά ζητήματα. Αυτά που λένε, μια εναλλακτική λύση σήμερα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, της δανειακής σύμβασης δεν υπάρχει, άλλωστε τόσα κόμματα προσφέρουν την "εναλλακτική λύση". Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν είμαστε όπως ήμασταν πριν 20 ή 30 χρόνια, που το κίνημα μπορούσε να έχει ορισμένες κατακτήσεις. Σήμερα ή βαδίζεις με όρους ρήξης και ανατροπής ή ενσωματώνεσαι στη σημερινή πολιτική και διαμαρτύρεσαι πάνω στα αποκαΐδια.
Εναλλακτική λύση στα πλαίσια αυτής της πολιτικής δεν διαθέτουμε. Και το λέμε συνειδητά. Εναλλακτική λύση με όρους κινήματος και όρους ανατροπής βεβαίως υπάρχει κι αν ο λαός θέλει να την ψάξει και δεν θέλει προκαταβολικά να συμφωνήσει μαζί μας, μόλις την ψάξει θα συμπορευτεί μαζί μας.
Και δεν είναι τυχαίο που εμείς λέμε "εκλογική δύναμη του ΚΚΕ", και λέμε άνετα σήμερα μπορούν να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ άνθρωποι που δεν συμφωνούν μαζί μας σε όλα τα ζητήματα, ιδεολογικά και πολιτικά. Εκλογική δύναμη σημαίνει συμπόρευση στο κίνημα, δεν σημαίνει ότι τον μετράμε ότι συμφωνεί σε όλα μαζί μας ιδεολογικά και πολιτικά. Γι' αυτό λέμε εκλογική δύναμη. Αυτή όμως θα μετατραπεί σε δύναμη του κινήματος, της εργατικής τάξης, των φτωχών επιχειρηματιών, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών και της νεολαίας. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα. Και αυτή την ευκαιρία ο λαός δεν πρέπει να τη χάσει»."
Εκδήλωση σχεδόν προεκλογική,
έγινε με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη
σε κατάμεστο κέντρο διασκέδασης στην περιοχή του αεροδρομίου.


Νεολαία ενθουσιασμό και κέφι.






Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το ποντιακό συγκρότημα
από μικρά παιδάκια που χόρεψε υπέροχα
για χάρη της φιλοξενούμενης ΓΓ του ΚΚΕ
και όλων των προσκεκλημένων που συμμετείχαν στο κομουνιστικό γλέντι. 


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
στο βήμα "Αντίπαλο δέος το λαϊκό κίνημα"

Το συγκρότημα της Κομουνιστικής Νεολαίας.



2 σχόλια:

faros είπε...

Φοβερά πράγματα ...

Μπράβο σας !

Η Θεσσαλονίκη πήρε επάξια την σκυτάλη από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα !

υ.γ.: εμείς δεν κάναμε γλέντι ... Ζηλεύω ...

Gekoudi είπε...

@faros Η μουσική ήταν πολύ ωραία, όπως και το φαγητό. Η ομιλία ήταν επίσης πολύ καλή. Περάσαμε ευχάριστα.
Το γλέντι ήταν μεγάλο και το μαγαζί ήταν κατάμεστο.

Ξεκινά και η προεκλογική περίοδος. Θα δούμε!

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...