Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αλληλεγγύη του Π.Α.ΜΕ στον Παλαιστινιακό λαό


Το ΠΑΜΕ επισκέφτηκε την Παλαιστίνη, ύστερα από πρόσκληση της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων με αφορμή το 9ο Συνέδριο της και συμμετείχε στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στις 22 Μάρτη.
Στις 23 Μάρτη η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, μαζί με εκπροσώπους συνδικάτων, μελών της ΠΣΟ, από όλο τον πλανήτη πήρε μέρος στην ειρηνική διαδήλωση που διοργάνωσαν οι κάτοικοι του χωριού Ναμπί Σαλεχ ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή.
.

.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που απάντησαν στην ειρηνική διαδήλωση Παλαιστινίων, παιδιών, γυναικών και ξένων συνδικαλιστών με βία και καταστολή.

Αντλίες πίεσης νερού, Δακρυγόνα, Τεθωρακισμένα, Πλαστικές σφαίρες, Πάνοπλοι στρατιώτες, ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές, γυναίκες, παιδιά.

Η Ισραηλινή κατοχή αποτελεί ένα έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα. Ο αγώνας των Παλαιστινίων για κράτος ανεξάρτητο και βιώσιμο με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του '67, απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, απόσυρση όλων των εποικισμών και γκρέμισμα του τείχους της ντροπής, είναι αγώνας που αφορά κάθε εργαζόμενο. Η στήριξη του αγώνα κάθε λαού για να ζει αξιοπρεπώς και να μπορεί να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του, είναι καθήκον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...