Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οδησσός: Δήλωση της Περιφερειακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας

03/04/2014
Η βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση στη χώρα στα τέλη του 2013 - αρχές του 2014, έχει τις ρίζες της στο 1991, όταν ως αποτέλεσμα της εγκληματικής καταστροφής της Σοβιετικής Ένωσης και πάνω στα ερείπια της καθιερώθηκε ένα αντεθνικό σύστημα κυριαρχίας των ολιγαρχικών οικογενειών.
Έχουν δημιουργήσει μια διεφθαρμένη δομή, με «κόψιμο» από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των φυσικών πόρων. Οι πολιτικές έχουν επιδοθεί σε ένα αλληλοεξοντωτικό αγώνα με στόχο τον έλεγχό του.
Οι απολυταρχικές αρχές περιφρονούν τα ζωτικά συμφέροντα των απλών πολιτών που τους προκαλούν μόνο αγανάκτηση, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις ολιγαρχικές φάρες που μετακόμισαν προσωρινά μακριά από τους «τροφοδότες» τους. Ενεργώντας υπό την υπαγόρευση των Δυτικών ως «μαριονέτες», συμπλέοντας με τις εθνικιστικο-φασιστικές συμμορίες στην δυτική Ουκρανία και με πλεονέκτημα την αδυναμία και δειλία του Προέδρου Γιανουκόβιτς, τα μέλη της ολιγαρχίας προχώρησαν σε ένα πραξικόπημα και δημιούργησαν μια χούντα στη χώρα με τις εθνικιστικές εξτρεμιστικές δυνάμεις.
Η νίκη στην «Μαϊντάν» είναι πύρρειος, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια βαθιά άβυσσο, και τα απαραίτητα μέσα σωτηρίας που υποσχέθηκε η Ρωσία, χάθηκαν από την νέα «κυβέρνηση».
Η Δύση δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, εντείνει τον παροξυσμό της αντικομμουνιστικής, αντι-σοβιετικής και αντι-ρωσικής υστερίας προβαίνοντας σε ένα κυνήγι μαγισσών. Η παγκόσμια συμμορία που επισκέπτεται την χώρα είναι βάρβαροι και πλιατσικολόγοι που κατέστρεψαν τα μνημεία με τον Λένιν και τους σοβιετικούς στρατιώτες, επιτίθενται στα σπίτια των στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κόμματος των Περιφερειών, στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και στις συναγωγές.
Οι τρέχουσες τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ορθότητα της γραμμής, η οποία σε όλα τα χρόνια της «ανεξαρτησίας» και, ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια πέρασε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν κατά των καταχρηστικών πολιτικών της «αρπαγής», υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του ρωσόφωνου πληθυσμού, το ποσοστό της ένταξης στην ευρασιατική περιοχή. Είχαμε προειδοποιήσει τον Γιανουκόβιτς για το απαράδεκτό του φλερτ με τους νεοναζί που τους έδωσε την κοινοβουλευτική ιδιότητα. Τον προειδοποιήσαμε να μην επικαλεστεί την υποκρισία των «δυτικών εταίρων» και τη μιζέρια που εμφανίστηκε σε πλήρη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης στην πλατεία «Μαϊντάν».
Σήμερα, καθώς πολλά μέλη του φιλοκυβερνητικού κόμματος τον πρόδωσαν και σαν τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται, γίνεται πλέον σαφές ότι μόνο οι κομμουνιστές σταθερά και με συνέπεια θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού. Όλοι όσοι αγαπάμε την ειρήνη και την αρμονία να συνταχτούν διαδηλώνοντας μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας! Ο σκοπός μας είναι δίκαιος! Η νίκη θα είναι δική μας!

Υιοθετήθηκε κατά τη σύνοδο ολομέλειας της Οδησσού Περιφερειακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
1 του Μαρτίου του 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...