Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η Ένωση Νέων Κομμουνιστών ξαναζωντανεύει τον Λένιν και τον Στάλιν στους δρόμους της Άλμπα Ιούλια της Ρουμανίας

Προς έκπληξη του τοπικού τύπου, η Ένωση Νέων Κομμουνιστών (UTC ακρωνύμιο στα ρουμανικά), που ανήκουν στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρουμανίας (PCdR), γέμισε την πόλη της Άλμπα Ιούλια της Τρανσυλβανίας με φυλλάδια με το πρόσωπο του Λένιν και του Στάλιν, με τον τίτλο «Ο καπιταλισμός, ένας ωκεανός εγκλημάτων». Αγνοώντας την φασιστική ευρωενωσιακής έμπνευσης απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων και ιδεών. Το φυλλάδιο περιγράφει τις διάφορες γενοκτονίες που διαπράττονται από το διεθνές κεφάλαιο, ως εξής:
 «Ο καπιταλισμός βλάπτει τους ανθρώπους, καταστρέφει παντού τη ζωή, καθώς και τη Μητέρα Γη που μας τρέφει. 
Μόνο σε τέσσερις αιώνες και στα δύο τμήματα της αμερικανικής ηπείρου ο καπιταλισμός εξόντωσε περισσότερους από 100 εκατομμύρια Ινδιάνους, αυτή είναι η πιο τρομερή γενοκτονία στην ιστορία. 
Στην Αυστραλία, ο καπιταλισμός εξόντωσε περισσότερους από 1 εκατομμύριο Αυστραλούς Αβορίγινες και οι Τασμανιανοί Αφρικανοί εξολοθρεύτηκαν τελείως. 
Στο βελγικό Κονγκό, κληρονόμοι του χριστιανού βασιλιά Λεοπόλδου του Β’ του Βελγίου, μεταξύ 1885 και 1908 εξόντωσαν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ανθρώπους και λεηλάτησαν την γη τους. Στον εικοστό αιώνα, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ έχουν καταστρέψει τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων με τις επιδρομές τους, σκοτώνοντας περισσότερους από 1 εκατομμύριο Κορεάτες άμαχους στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953), πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες στον πόλεμο του Βιετνάμ (1964-1973), και μετέτρεψαν το Λάος στην πιο βομβαρδισμένη χώρα της ιστορίας. 
Τον 21ο αιώνα, οι Αμερικανοί έχουν καταστρέψει χώρες όπως το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία και συνέχισαν να υποστηρίζουν την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πολιτών».  
Όλα τα φυλλάδια είναι πλαισιωμένα με το σφυροδρέπανο, σύμβολο της οργανωμένης πάλης του κόσμου της εργατικής τάξης, και με τις προτομές των μεγάλων ηγετών τους, του Λένιν και του Στάλιν. 
Και τα τρία σύμβολα λογοκρίνονται και ποινικοποιούνται από τον
καπιταλιστικό Τύπο κατά τη διάρκεια των τριάντα χρόνων που έχουν περάσει από το πραξικόπημα του 1989 που σταμάτησε τον σοσιαλισμό και επέβαλε τη δικτατορία του κεφαλαίου και την νεοφιλελεύθερη πολιτική ενάντια στις μάζες και την εργατική τάξη. 
Η δράση έχει αναπτυχθεί κάτω από το πρίσμα ενός νέου νόμου για την απαγόρευση της κομμουνιστικής προπαγάνδας που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και 10 χρόνια. 
Φυσικά, στον εθνικό αστικό Τύπο έχει πέσει ένα μαύρο πέπλο πάνω από την είδηση. Γιατί όταν έχει να αντιμετωπίσει τους κομμουνιστές, οι οποίοι έχουν παραμείνει πιστοί στην τάξη και το σοσιαλισμό τους καθώς και τον αγώνα τους ενάντια στην καπιταλιστική παλινόρθωση, ξεχνά την αντικειμενικότητα. 
Οι κομμουνιστές αποκρούουν τις επιθέσεις ενάντια στην εργατική τάξη και την προώθηση της φασιστικής ιδεολογίας στη Ρουμανία από το 1990, και ιδιαίτερα οι νέοι και της UTC όπως περιγράφεται σε αυτή την προκήρυξη. 


--------------------
Κομμουνιστικές οργανώσεις, σύμβολα και πράξεις, είναι απαγορευμένες. 
Κυρώσεις μέχρι 10 έτη φυλάκισης. 
Αυτή είναι η δημοκρατία της ΕΕ, διώξεις στους κομμουνιστές στραβά μάτια στους φασίστες.
Όταν όμως ο κόκκινος στρατός έφτασε στα δέκα χιλιόμετρα απ την Ρουμανία ο φασιστομονάρχης τότε άλλαξε ρότα 180 μοίρες
Ο νόμος προτείνει την απαγόρευση οργανώσεων, συμβόλων και πράξεων κομμουνιστικού χαρακτήρα, προβλέπει ποινές από τρεις μήνες έως 10 έτη για όσους κατασκευάζουν, πωλούν ή και κατέχουν κομμουνιστικά σύμβολα και όσοι ξεκινούν ή υποστηρίζουν οργανώσεις κομμουνιστικού χαρακτήρα:
«Μεταξύ 1945 και 1989, η Ρουμανία έχει υποστεί ζημιά ανεκτίμητη από το ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο χαρακτηρίζεται από την παραβίαση των θεμελιωδών αρχών και των δικαιωμάτων των πολιτών και το δικαίωμα στη ζωή και τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, την ελευθερία της μετακίνησης, το δικαίωμα στην ενημέρωση, την ελευθερία έκφρασης, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, την ελευθερία της συνείδησης, το δικαίωμα να μην γνωστοποιήσουν, την οικογενειακή και ιδιωτικής ζωή, ατομική ιδιοκτησία, κ.λπ. (...) Αν και το Σύνταγμα και οι νόμοι αναγνωρίζουν και εγγυώνται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες η ρουμανική κοινωνία χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία από ενδεχόμενες καταχρήσεις των κομμουνιστών και να εξασφαλίζει την πρόληψη αποκατάστασης του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος», εξήγησαν οι εμπνευστές του έργου, μια ομάδα από βουλευτές της USR, στην αιτιολογική έκθεση.
Το σχέδιο προβλέπει έτσι την απαγόρευση κομμουνιστικών οργανώσεων, συμβόλων και πράξεων. «Ο κομμουνιστικού χαρακτήρα οργανισμός, κάθε ομάδα πάνω από τρία ή περισσότερα άτομα που εργάζονται προσωρινά ή μόνιμα, για να προωθήσουν τις ιδέες, τις έννοιες και τα δόγματα του κομμουνισμού, το μίσος και τη βία λόγω της ανισότητας των κοινωνικών τάξεων, διώκονται. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει οργανώσεις με ή χωρίς νομική προσωπικότητα, πολιτικά κόμματα και κινήματα, ενώσεις και ιδρύματα, εταιρείες που διέπονται από τον περί Εταιρειών Νόμο αριθ. 31/1990. Τα κομμουνιστικά σύμβολα σημαίνουν: σημαίες, εμβλήματα, κονκάρδες, στολές, συνθήματα, ευχές και άλλα παρόμοια σημεία, που προωθούν τις ιδέες, έννοιες ή κομμουνιστικά δόγματα».
Κυρώσεις που προβλέπονται: 
Σύμφωνα με την έναρξη του νόμου ο κομμουνιστικού χαρακτήρα οργανισμός, που ενώνει μια τέτοια ομάδα ή παρέχει στήριξη σε οποιαδήποτε μορφή σε όλες τις ενώσεις του είδους αυτού, τιμωρείται με φυλάκιση 3 - 10 ετών με απαγόρευση ορισμένων δικαιωμάτων.
Οι καταδότες - κουκουλοφόροι
Τα πρόσωπα που διαπράττουν πράξεις που ορίζει ο νόμος μπορούν να ξεφύγουν από την τιμωρία, αν καταγγείλουν την οργάνωση στις αρχές, πριν αρχίσουν τη διάπραξη οποιουδήποτε από τα αδικήματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ομάδας.
Επίσης, «όσοι διέπραξαν τις πράξεις που προβλέπονται από το νόμο και που θα αποκαλύψουν, κατά τη διάρκεια της ποινικής δίωξης, την αλήθεια και την ποινική ευθύνη ενός ή περισσότερων μελών της εγκληματικής οργάνωσης θα επωφεληθούν με την μείωση κατά το ήμισυ των ορίων της Ειδικής τιμωρίας».
Προβλέπει επίσης ποινή τριών μηνών έως τριών ετών για εκείνους που κάνουν, πωλούν, διαδίδουν ή κρατούν με σκοπό τη διάδοση κομμουνιστικά σύμβολα. Η ίδια τιμωρία θα επιβληθεί επίσης σε εκείνους που χρησιμοποιούν δημόσια σύμβολα όπως αυτά. Από ένα έτος πέντε έτη θα τιμωρούνται όσοι διανέμουν και διαθέτουν στο κοινό με οποιονδήποτε τρόπο μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος, κομμουνιστικό υλικό.

Το Κομουνιστικό Κόμμα...
Δεν μπορεί ο λαός ελεύθερα, να ψηφίσει το ΚΚΡ επειδή η δικαιοσύνη το απαγορεύει. Υπήρξαν 35 πράξεις στο νόμο όπου ζήτησαν τη δημιουργία του ΚΚΡ (PCR) και η δικαιοσύνη αρνήθηκε. Επομένως, δεν μπορούν να ψηφίσουν το PCR λόγω της καπιταλιστικής δικαιοσύνης που εξυπηρετεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και όχι το δίκιο του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...