Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του Κόμματος στην Πιερία

Περιοδεία στην Πιερία από κλιμάκιο του ΚΚΕ
Στο Αιγίνιο, στον Κολινδρό και το Λιτόχωρο βρέθηκαν χτες οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του Κόμματος.
Στην Πιερία, όπου σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα ταλαιπωρούν το λαό της, περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καιΓιάννη Ζιώγα, βουλευτή. Τα στελέχη του ΚΚΕ, που είναι και σύμβουλοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιόδευσαν στο Αιγίνιο όπου βρίσκονται εγκαταλειμμένα 10.000 κυβικά μέτρα φωσφογύψου, στον Κολινδρό όπου ρέμα στο κέντρο της πόλης επιχειρήθηκε να μπαζωθεί με ποσότητες της εγκαταλειμμένης φωσφογύψου και στο Λιτόχωρο, περιοχή της νότιας Πιερίας όπου από τη μια οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται από την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού (παραδόθηκε ημιτελής πριν από 11 χρόνια και ακόμη δεν λειτουργεί) και από την άλλη παλεύουν να σώσουν τον Ολυμπο από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ορέγονται να βάλουν στο χέρι τον εθνικό δρυμό στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο Θ. Κωνσταντινίδης και ο Γ. Ζιώγας, επισήμαναν τον κίνδυνο από την εγκαταλειμμένη φωσφογύψο, δηλαδή τα βιομηχανικά απόβλητα, καθώς όπως είπαν η μόλυνση μπορεί να περάσει στη διατροφική αλυσίδα είτε με τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα είτε με τη μεταφορά της σκόνης από τον αέρα, αλλά και μέσω της χλωρίδας και της πανίδας που υπάρχει και αναπτύσσεται στην περιοχή. Τόνισαν ότι, μέσα από αυτή την περίπτωση, αναδεικνύεται το πρόβλημα της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων και η έλλειψη αντίστοιχων υποδομών.
Επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον εθνικό δρυμό του Ολύμπου. Οπως είπαν, το Προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μέσω της προσπάθειας μερικού αποχαρακτηρισμού κάποιων εκτάσεων, θα επιτρέψει επιχειρηματικές δραστηριότητες. Και ξεκαθάρισαν ότι θα αντιπαλέψουν τον υποβιβασμό όποιας μικρής ή μεγάλης έκτασης από το επίπεδο του εθνικού δρυμού σε εθνικό πάρκο.
Ο «Καλλικράτης» λειτουργεί σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε: «Είμαστε ταγμένοι στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, της εργατικής οικογένειας. Γι' αυτούς προσπαθούμε, από αυτούς αντλούμε δύναμη και θέλουμε και στον τόπο εργασίας και στον τόπο κατοικίας η λαϊκή οικογένεια να μην εκτίθεται σε επιπρόσθετους κινδύνους. Οι διαπιστώσεις που είχαμε κάνει από την αρχή, ότι η νέα καλλικρατική δομή δεν μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, όσο καλή πρόθεση και αν υπάρχει και όταν υπάρχει, επιβεβαιώνεται από τη σημερινή μας περιοδεία».
Τέλος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, σημείωσε: «Εχουμε καταγγείλει ότι πρόκειται για προσπάθεια εκβιασμού που στρέφεται και ενάντια στον ελληνικό λαό. Εχουμε ζητήσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες, επειδή θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να χειρίζεται τις τύχες του λαού, με τον τρόπο που έχει επιλέξει. Καταγγέλλουμε το δημοψήφισμα και γιατί ο σχετικός νόμος είναι αντιδραστικός.
Η μάχη σήμερα παίρνει χαρακτήρα γενικευμένου πολέμου. Αυτό που μπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης είναι αν μπορεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί. Ο παραγόμενος πλούτος μπορεί να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο λαός, αρκεί ο παραγόμενος πλούτος να μην ενθυλακώνεται από μια κάστα επιχειρηματιών, αλλά να αποδίδεται στην κοινωνία, μέσω κοινωνικών παροχών, μέσω ικανοποιητικών μισθών κλπ. Αυτό προϋποθέτει λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής και παραγωγή για την ικανοποίηση των αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου».
Από το Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...