Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Απ’ τα τσακάλια, δε γλυτώνεις μ’ εφκές ή παρακάλια


«Απ’ τα τσακάλια,
δε γλυτώνεις μ’ εφκές ή παρακάλια» 
(Κ. Βάρναλης).

Πλήρης στήριξη από τα τσακάλια σε ΗΠΑ και ΕΕ
Χαιρετίζουν την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, που σηματοδοτεί η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα
Με εγκωμιαστικά σχόλια και δηλώσεις αμέριστης στήριξης υποδέχτηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα οι ηγέτες της ΕΕ και η Κομισιόν. Η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ ευχήθηκε «κάθε επιτυχία» στη συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου και οξύνοντας τους εκβιασμούς στο λαό, ζήτησε οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να έχουν «την ευρύτερη δυνατή στήριξη των πολιτικών δυνάμεων». «Η Γερμανία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία» με τη νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε η ίδια.
Από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι με τον διορισμό του Λ. Παπαδήμου» (!) και με τη «συναίνεση που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα για την ανάγκη να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, που έχουν αναληφθεί προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Η συμφωνία για το σχηματισμό συγκυβέρνησης, αποτελεί «ένα νέο κεφάλαιο» για την Ελλάδα, υπογραμμίζουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Χαιρετίζοντας την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, τονίζουν ότι έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό την ανάγκη ευρείας πολιτικής συναίνεσης που θα αποβλέπει στη λήψη μέτρων, «τα οποία θα συμβάλουν στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» στη σωτηρία δηλαδή της πλουτοκρατίας, με πτώχευση του λαού.
Σπεύδουν, μάλιστα, να επισημάνουν πως, αν και πρόκειται για μεταβατική κυβέρνηση, «το βάρος του έργου της θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό», καθώς θα πρέπει να οριστικοποιηθεί σύντομα το δεύτερο πρόγραμμα «οικονομικής βοήθειας» (σ.σ. νέο μνημόνιο διαρκείας), όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να υλοποιηθεί, όπως έχει σχεδιαστεί, στις αρχές του 2012.
Σύμφωνα με τους Ρομπάι και Μπαρόζο είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας «να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα διακομματικής διαβεβαίωσης στους Ευρωπαίους εταίρους, ότι δεσμεύεται να πράξει ό,τι απαιτείται, ώστε να τεθεί το χρέος σε πτωτική πορεία», ενώ «η δημοσιονομική σταθεροποίηση θα πρέπει να οδεύσει χέρι - χέρι με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», δηλαδή με νέες σαρωτικές ανατροπές σε μισθούς, εργασιακά και Ασφαλιστικό. Οι ίδιοι προαναγγέλλουν άμεσα συνάντηση με τον Λ. Παπαδήμο, προκειμένου να συζητήσουν «τα επείγοντα θέματα της κοινής ατζέντας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...