Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δούρειο άλογο


Το δούρειο άλογο. Μια κυβέρνηση σούπα.

Πανικόβλητα τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών ενώθηκαν με τις εντολές του διεθνούς καπιταλισμού. Άφησαν τα προσχήματα περί δημοκρατίας και τρυκ δημοψηφισμάτων και κυρίαρχου λαού και απροσχημάτιστα μαγείρεψαν για τρεις μέρες και νύχτες τη σούπα.
Ο Λουκάς στήθηκε επικεφαλής, τώρα οι Έλληνες έχουν ένα ταλαντούχο “Δούρειο άλογο”.
Το δώρο είναι ένα αποικιακό οικονομικό πακέτο διάσωσης, έτσι ώστε η “χώρα” να μην αθετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του χρέους της. 
Αλλά οι Έλληνες δεν έχουν εξετάσει, δεν είδαν ακόμα τι είναι μέσα στο άλογο. 
Ωστόσο, δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν.

Για αρχή, μια αύξηση των φορολογικών για το σπίτι για το 80 τοις εκατό των ιδιοκτητών, για τη συλλογή σχεδόν ένα τοις εκατό του ΑΕΠ.

Το Ελληνικό φορολογικό σύστημα θα έχει έρθει ΜΕΤΑ. Η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει από πολλούς συνταξιούχους να χάσουν μεταξύ 60 και 80 τοις εκατό της σύνταξης που είχαν μέχρι τώρα.

Εν τω μεταξύ, 130.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα πρέπει να αποσταλλούν σε “αναγκαστική άδεια” ενός έτους, χάνοντας το 60 τοις εκατό του μισθού τους και μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους εντελώς όταν η άδεια αυτή λήξει.

Η χώρα αντιδρά με απεργίες και αναταραχές στο δρόμο, πάνω από τρία χρόνια, όμως η πτώχευση της επήλθε. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε είδη πρώτης ανάγκης και “πολυτελείας”, αύξησε το όριο ηλικίας για τις συντάξεις και διάφορα άλλα αντιλαϊκά μέτρα για την οικονομία.
ΟΧΙ.! όλα αυτά δεν βοήθησαν, γιατί το ΑΕΠ το τρέχον έτος αναμένεται να συρρικνωθεί κατά επτά τοις εκατό.

Και γιατί η Ελλάδα βρέθηκε στο στραγγαλισμό; Επειδή οι ​​Γάλλοι και οι Γερμανοί δεν θέλουν οι τράπεζες τους (οι οποίες κατέχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους) να αναλάβουν ένα μεγαλύτερο "κούρεμα". Στο πρώτο πακέτο “διάσωσης” της Ελλάδας, ζητήθηκε απο τους δικαιούχους του χρέους απόσβεση 21 τοις εκατό. Τώρα το κούρεμα θα πρέπει λένε να είναι 60 τοις εκατό.

Εάν οι τράπεζες της Ευρώπης ζημίωναν, η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεφύγει από τα βασανιστήρια τα οποία υπόκεινται οι πολίτες της. Δεν πιστεύει κανείς ότι ωφελεί να υποβληθούν και σε άλλα. Είδαμε τα αποτελέσματα των δυο ετών.

Ηθικό Δίδαγμα: Αν δεν τα καταφέρνετε με οικονομικά σας, βιαστείτε μην περιμένετε, τρέξτε, όταν οι "σωτήρες" έρχονται με φορτισμένη τη μπαταρία.
Αυτό είναι ένα μάθημα το οποίο ο Ελληνικός λαός να λάβει σοβαρά υπόψην του. Η Ελλάδα δεν είναι η ελληνική γλώσσα μόνο, είναι κάποια φώτα στα παπούτσια που αναβοσβήνουν κόκκινο.

Ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος από ό, τι στις περισσότερες χώρες ΟΝΕ; Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου είναι υψηλό και η Τράπεζα της Ελλάδας λέει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι τόσο υψηλό και πιθανότατα να αναρριχηθεί; Και το δημόσιο χρέος προς το ΑΕΠ της χώρας δίνει λόγο περίπου διπλάσιο.

Όλα αυτά δείχνουν κακή μακροοικονομική διαχείριση, όχι σε ένα ή δύο χρόνια, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και ο κόσμος έχει αρχίσει να λαμβάνει την ειδοποίηση.
Το χρηματιστήριο Αθηνών έχει περίπου τη χειρότερη επίδοση δεκαετίας, οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν καταρρεύσει, και το Ευρώ έχει χάσει περισσότερο έδαφος από σχεδόν όλα τα άλλα νομίσματα.

Η λύση είναι η ανεξαρτησία από την ΕΕ και ΝΑΤΟ και ο έλεγχος της οικονομίας από το λαό. Με σχεδιασμό, δηλαδή σοσιαλισμό.

Δείτε και αυτό...

2 σχόλια:

Poe είπε...

Ευτυχως που ως λαος εχουμε τουλαχιστον πλουσια ιστορια και μυθολογια για να παραδειγματιζομαστε, δεν ξερω βεβαια πόσοι το κάνουν...

Καλημερα φιλε, καλη βδομάδα

Gekoudi είπε...

@Poe Όντως από την πλούσια ιστορία μας μπορούμε να πάρουμε παραδείγματα. Κάποιοι δυστυχώς δεν το κάνουν, ίσως επειδή είναι στην Αμερική σπουδαγμένοι, με προτεστάντες δασκάλους και συχνάζουν σε στοές.

Χαιρετισμούς πολλούς στην αγαπημένη μου Κρήτη, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...